موافقت‌نامه‌هاى امضاء شده بين دو کشور سال‌هاى اخير

- موافقت‌نامه اجتناب از اخذ ماليات مضاعف: اين موافقت‌نامه در سال ۱۳۷۷ در حاشيه هفتمين اجلاس کميسيون مشترک اقتصادى در تهران توسط وزراء اقتصاد دو کشور امضاء شد.


- موافقت‌نامه تشويق و حمايت از سرمايه‌گذارى متقابل: اين موافقت‌نامه در سال ۱۳۷۷ در حاشيه هفتمين اجلاس کميسيون مشترک اقتصادى در تهران توسط وزراء اقتصاد دو کشور به امضاء رسيد.


- موافقت‌نامه حمل و نقل هوايي: اين موافقت‌نامه در مهرماه ۱۳۷۸ در ورشو توسط رئيس سازمان هواپيمايى کشورى جمهورى اسلامى ايران و معاون وزير حمل و نقل و اقتصاد دريايى لهستان امضاء شد.


- موافقت‌نامه شوراى مشترک بازرگاني: اين موافقت‌نامه بين رؤساى اتاق‌هاى بازرگانى دو کشور در دى‌ماه سال ۱۳۷۸ در تهران به امضاء رسيد.


- موافقت‌نامه همکارى‌هاى زيست‌محيطي: اين موافقت‌نامه در سفر وزير محيط زيست لهستان به ايران در مهر سال ۱۳۸۱ امضاء شد.


زمينه‌هاى سرمايه‌گذارى ايران در لهستان: با توجه به حجم انبوه سرمايه‌گذارى شرکت‌هاى خارجى (اتحاديه اروپا و آمريکا) در لهستان به ميزان ۵۶ ميليارد دلار تا سال ۲۰۰۱ ميلادى سرمايه‌گذاران کشورمان در لهستان مى‌تواند در بخش‌هاى زير سرمايه‌گذارى کنند:


- نفت و امور پالايشگاهى با توجه به خصوصى‌سازى پالايشگاه‌هاى لهستان


- گاز با توجه به تلاش لهستان جهت متنوع نمودن منابع تأمين انرژى اين کشور که شديداً به روسيه وابسته بوده و مذاکراتى را طى سال گذشته و جارى با نروژ، قطر، الجزاير و دانمارک جهت تأمين گاز انجام داده است لذا امکان حضور ايران نيز در اين بخش فراهم است.


- پتروشيمى و راهسازى

زمينه‌هاى همکارى اقتصادى بين ايران و لهستان

- همکارى در زمينه توليد هواپيما و هلى‌کوپتر، توليد کشتى و تراکتور از طريق انتقال خط توليد تراکتور بالاى ۱۱۰ اسب بخار.


- همکارى در زمينه تحقيقات، اکتشاف، استخراج، سرمايه‌گذارى در احياى معادن و بررسى امکان ساخت ماشين‌آلات معدنى در ايران.


- طراحى و ساخت ماشين‌آلات کشاورزى و تجهيزات صنايع غذايي.


- بررسى راه‌هاى صدور بيشتر محصولات کشاورزى به لهستان از جمله، خشکبار، ميوهٔ تازه، کنسانتره، کنسرو و کمپوت، گل و گياه و بذر، سبزيجات تازه و خشک، حبوبات و احداث سردخانه‌هاى بزرگ در مبادى خروجى و ورودى کالا از کشور.


- همکارى درخصوص صنايع پمپ‌سازي.


- همکارى در خصوص تأمين تجهيزات، مواد اوليه، انتقال دانش فنى و صدور خدمات در طرح‌هاى پتروشيمي.


- همکارى درخصوص طراحى و ساخت خطوط توليد صنايع نساجى و ماشين‌آلات مربوطه.


- مبادله قطعات واگن، طراحى و ساخت واگن‌هاى بارى و مسافري.


- طراحى و ساخت نيروگاه‌هاى آبى و گازى مولد نيرو تأمين تجهزات و همچنين مبادله دانش فنى طرح‌هاى آبرسانى و برق‌رساني، ساخت توربين‌هاى گازى و احداث و تجهيز خطوط انتقال نيرو.

همکارى‌هاى زيست‌محيطى بين ايران و لهستان

همکارى‌هاى ايران و لهستان در زمينه محيط زيست، اگرچه در آغاز راه مى‌باشد اما با توجه به توانمندى‌ها و زيرمجموعه‌هاى سازمان‌ها و دستگاه‌هاى مرتبط با محيط زيست در دو کشور طرفين آمادگى خود را جهت همکارى‌هاى دوجانبه در زمينه‌هاى زير مورد تأکيد قرار داده‌اند که مى‌توان به موارد زير اشاره نمود.


- اجراء طرح‌هاى مشترک سالم‌سازى محيط زيست


- همکارى مشترک در بخش‌هاى اقتصادى محيط زيست، جنگلدارى و نحوه بهره‌بردارى سالم از منابع


- همکارى‌هاى آموزشى و کارگاهى


- اجراء طرح‌هاى جايگزينى درختان مفيد جنگلى


- همکارى در سازمان‌هاى بين‌المللى.