به‌دنبال ارائهٔ بودجه سال مالى ۹۷-۱۹۹۶ در مجلس ملى در ژوئن ۱۹۹۶ نواز شريف رهبر جناح مخالف بوتر انتقاد خود از دولت ار تشديد کرد. وى گفت: مسلم ليگ و احزاب متحد آن در مجلس، در يک اجلاس دو روزه تصويب کردند که برنامهٔ اعتراض عليه دولت آغاز شود.


در پايان ژوئن نيز شش حزب مذهبى - سياسى پاکستان شامل دو شاخه جمعيت علماى پاکستان، جمعيت علماى اسلامي، حزب جماعت اسلامي، نهضت جعفرى و جمعيت اهل حديث در قالب يک ائتلاف عليه دولت، خواستار برگزارى انتخابات جديد در کشور شدند و گفتند که تلاش‌هائى را در اين ارتباط آغاز خواهند کرد.


در ۳۰ ژوئن انتخابات پارلمانى در کشمير پاکستان با حضور ۱۳ حزب سياسى و تعدادى کانديداى مستقل براى کسب ۴۰ کرسى نمايندگى مجلس برگزار شد. از ۴۰ کرسى نمايندگى در پارلمان کشمير پاکستان ۲۸ کرسى توسط حدود ۶/۱ ميليون جمعيت ساکن در اين منطقه انتخاب مى‌شود و ۱۲ کرسى آن از حدود ۴۰۰ هزار کشميرى که در مناطق ديگر پاکستان زندگى مى‌کنند، برگزار خواهند شد. دراين انتخابات حزب مردم بر حزب رقيب خود به نام ” مسلم کنفرانس “ به رهبرى سردار عبدالقيوم خان نخست وزير قبلى پيروز شد.


در دوم ژوئيه ۱۹۹۶ مطبوعات پاکستان در اعتراض به لايحه بودجه دولت بوتر که سبب افزايش هزينه‌هاى مطبوعات شده بود، دست به اعتصاب زدند. در سوم ژوئيه نيز گروه‌هاى مخالف در اعتراض به بودجه اقدام به تظاهرات و تحصن نمودند.


در اوايل همين ماه حزب مسلم ليگ به رهبرى نواز شريف عمده‌ترين گروه مخالف دولت با حزب جمعيت علماى پاکستان، نهضت جعفرى و حزب عواملى در اصول براى تشکيل يک ائتلاف توافق کردند. آنان دستگاه ادارى کشور را متهم به فساد کرده و رئيس جمهور خواهان انحلال دولت، تشکيل دولت موقت و برگزارى انتخاب زودرس شدند.


در سپتامبر ۱۹۹۶ قاضى حسين احمد رهبر حزب جماعت اسلامى پاکستان از مجلس سنا کناره گيرى نمود و از رئيس جمهور خواست تا مجلس را منحل کند. در ۲۰ سپتامبر مرتضى بوتر برادر بى‌نظير بوتر در درگيرى با پليس کشته شد. بى‌نظير بوتر قتل برادرش را برنامه‌اى از پيش طراحى شده عليه دولت پاکستان و توطئه‌اى براى ايجاد بحران در کشور خواند.


به‌دنبال ترور يک رهبر مذهبى شيعه در پاکستان در اواخر سپتامبر شهر مولتان و هارون آباد دچار ناآرامى شد. رئيس جمهور پاکستان در ۲۶ سپتامبر با نواز شريف رهبر جناح مخالف ديدار کرد. پس از اين ديدار وى گفت در صورتى‌که منافع ملى ايجاب کند وى مطابق قانون اساسى از اختيارات خود براى انحلال مجلس استفاده کرد. وى به بى‌نظير بوتر گفت که ديدار با نواز شريف به برطرف کردن سوء تفاهمات و تقويت دموکراسى در کشور کمک خواهد نمود. به‌دنبال شدت يافتن اختلاف ميان دولت و جناح مخالف، رئيس جمهورى و نخست وزير پاکستان در يک ديدار اوضاع جارى کشور را مورد گفت و گو قرار دادند. پس از اين ديدار بيانيه‌اى از طرف نخست وزير منتشر شد. نخست وزير در اين ديدار از ملاقات رئيس جمهور با نواز شريف رهبر جناح مخالف دولت استقبال کرده و گفت: دولت آمادگى کامل براى اجراءِ احکام ديوان‌عالى را دارد و از نامه‌ فارووق لغارى رئيس جمهور به پارلمان اين کشور براى تعيين اعضاءِ کميسيون حسابرسى به مسائل فساد مالى با موافقت رهبر جناح مخالف دولت و رئيس ديوان‌عالى پاکستان حمايت مى‌کند.