روابط با چين و لائوس به‌دنبال تهاجم نيروهاى ويتنامى به کامبوج در اواخر سال ۱۹۷۸ و حمايت لائوس از اين طريق حرکت ويتنام دستخوش محدوديت‌هائى گرديد و لائوس همواره پکن را به خاطر حمايت از چريک‌هاى ضد دولت حاکم بر پنوم پن محکوم نمود.


به‌دنبال آغاز خروج نيروهاى ويتنامى از کامبوج و تلاش‌هاى بين‌المللى و منطقه‌اى براى حل اين مشکل، دو کشور تصميم گرفته‌اند، روابط خود را بهبود بخشند. البته روابط دو کشور پس از سال‌ها سردى از سال ۱۹۸۷ روبه‌بهبود گذارد و دو کشور موافقت نمودند، سفير مبادله نمايند. در ديدار ۵ روزه هيأت چينى به رياست وزير تجارت چين در سال‌هاى اخير وى با مقامات لائوسى پيرامون گسترش روابط دو کشور مذاکره نمود، در پايان اين ديدار موافقت‌نامه همکارى‌هاى دو کشور توسط وزير تجارت چين و وزير تجارت و اقتصاد خارجى لائوس در وين‌تيان امضاء گردد.


به موجب اين موافقت‌نامه دو کشور در زمينه‌هاى چوب، لاستيک، قهوه، تنباکو، ماشين‌آلات، کشاورزي، آبيارى و نيروگاه‌آبي، دامداري، زمين‌شناسى و معادن همکارى خواهند نمود. همچنين براساس پروتکل امضاء شده در زمينه تجارت، دولت چين در سال گذشته به ميزان ۲/۷ ميليون دلار کالا منجمله لاستيک، چوب و کالاهائى که از چوب ساخته مى‌شود را از لائوس وارد خواهد نمود که متقابلاً دولت لائوس کالاهائى را همچون توليدات صنايع سبک، الياف، لامپ‌هاى الکتريکي، کاميون، ژنراتورها، قطعات‌ يدکى و دارو به ارزش ۷/۷ ميليون دلار از چين وارد نمايد. در صورت تحقق اجراء اين پروتکل حجم روابط دو کشور بالغ بر ۹/۱۴ ميليون دلار مى‌گردد که موازنه تجارى دو کشور به ميزان ۵۰۰ هزار دلار به نفع چين مى‌باشد.