در جريان سفر سپتامبر ۱۹۹۴ وزير دفاع فرانسه فرانسو لئو به پاکستان قرارداد فروش سه فروند زيردريائى نوع کلاسيک ساخت فرانسه به آن کشور در اسلام‌آباد به امضاء رسيد. اين قرارداد پنج ميليارد فرانکى پس از يک مذاکره طولانى دو ساله به سرانجام رسيد. يکى از قراردادهاى مهم فروش تسليحات نظامى فرانسه به خارج است.


در سفر نوامبر ۱۹۹۴ بى‌نظير بوتر به فرانسه پيرامون فروش ۴۰ فروند هواپيماى ميراژ ۲۰۰۰ فرانسه به پاکستان و نيروگاه ۹۰۰ مگاواتى هسته‌اى مذاکره به‌عمل آمد. همچنين در خصوص روابط اقتصادى موافقت‌نامه‌هائى بين دو کشور به امضاء رسيد که به موجب آنها پاريس ۳ ميليارد و ۷۰۰ ميليون فرانک اعتبار براى اجراءِ چند پروژه اقتصادى در اختيار اسلام‌آباد قرار خواهد داد. اعتبارات مذکور براى احداث مترو در کراچي، خريد ماهواره مخابراتي، چند پروژه توليد برق در ايالت‌هاى سند و سرحد پرداخت مى‌شود که فرانسه در اجراء آنها به پاکستان کمک مى‌کند. بوتر همچنين موفق شد نظر پاريس را براى ۲۰۰ ميليون فرانک کمک به پاکستان تا پايان سال ۱۹۹۴ جلب نمايد تا جمع کمک‌هاى فرانسه به پاکستان در اين سال به ۴۰۰ ميليون فرانک برسد.


نخست‌‌وزير پاکستان در اکتبر ۱۹۹۸ از پاريس ديدار داشت. وزير خارجه پاکستان در ۲ ژانويه و ۷ آوريل ۱۹۹۹ از فرانسه ديدار و با مقامات اين کشور در مورد روابط دو جانبه و مسائل منطقه‌اى بحث و تبادل نظر کرد. انعام‌الحق وزير خارجه پاکستان در ۳۰ آوريل ۲۰۰۰ به فرانسه سفر کرد. صادرات پاکستان به فرانسه در ۹۹-۱۹۹۸ حدود ۲۴۸ ميليون دلار و واردات از فرانسه ۱۸۰ ميليون دلار بوده و موازنه تجارى ۶۸ ميليون دلار به‌نفع پاکستان است.

روابط با ژاپن

ژاپن پس از آمريکا دومين سرمايه‌گذارى در پاکستان محسوب مى‌شود. در حالى‌که از مجموع سرمايه‌گذارى ژاپن در آسيا تنها دو درصد آن در پاکستان سرمايه‌گذارى شده است. حجم تجارت پاکستان با ژاپن در سال ۱۹۹۴ به يک ميليارد و ۵ ميليون دلار رسيد و ۶۰۰ ميليون دلار کمک از ژان دريافت کرده است. ژاپن يک وام ۱۰۰ ميليون دلارى با بهره کم براى کمک به تأمين بودجه پروژه يک نيروگاه آبى در پاکستان در اختيار اين کشور گذاشته است.


بى‌نظير بوتر در ژانويه ۱۹۹۶ براى جلب سرمايه‌گذارى مستقيم ژاپنى‌ها در کشورش و گسترش مبادلات تجارى به توکيو رفت.


آقاى يوشيو و مورى نخست وزير ژاپن در ۲۰ اوت ۲۰۰۰ از پاکستان ديدار داشت. اين نخستين سفر يک نخست وزير ژاپن به پاکستان ظرف ده سال گذشته مى‌باشد. مورى در اين سفر از مقامات پاکستانى خواست که براى از سرگيرى کمک‌هاى مالى ژاپن به اين کشور در زمينه عدم تکثير سلاح‌هاى هسته‌اى و کاهش تنش در منطقه گام‌هاى اساسى بردارند. مقامات عالى ژاپن گفته‌اند که کمک‌هاى رسمى توسعه که پس از آزمايش‌هاى هسته‌اى در ۱۹۹۸ قطع شده است، مجدداً برقرار نخواهد شد مگر آنکه پاکستان اقدامات مشخصى براى رفع نگرانى‌هاى ناشى از سلاح‌هاى هسته‌اى و مسئله کشمير به عمل آورد.

روابط با کانادا

پاکستان در سال ۱۹۷۲ يک راکتور هسته‌اى براى توليد ۱۳۷ مگاوات برق در کراچى از کانادا خريد، اما کانادا در سال ۱۹۹۶ ميلادى از عرضه لوازم يدکى مورد نياز و اعزام کارشناس براى رفع مشکلات اين راکتور خوددارى نمود و تأکيد کرد پاکستان پيمان تکثير و توسعه سلاح‌هاى هسته‌اى را امضاء کند. سرمايه‌گذارى کانادا در پاکستان در سال ۱۹۹۵ حدود ۱۰ ميليون دلار بود که بخش اعظم آن در زمينه ارتباطات راه دور و انرژى صورت گرفته است.


نخست وزير کانادا در ۱۴ ژانويه ۱۹۹۶ در رأس يک هيأت ۱۷۰ نفره از مقام‌هاى سياسي، بازرگانى و تجارى براى انجام معاملات بازرگانى با پاکستان وارد اسلام‌آباد شد و موافقت‌نامه بازرگانى به ارزش دو ميليارد دلار امضاء کردند. از اين مبلغ ۸۰۰ ميليون دلار آن مربوط به سرمايه‌گذارى در پاکستان و بقيهٔ آن مربوط به معاملات تجارى با اين کشور بود.

روابط با اتحاديه اروپا

اجلاس وزراى خارجه اروپا در بروکسل به‌دنبال آزمايش‌هاى هسته‌اى هند و پاکستان در ۱۶ سپتامبر ۱۹۹۸ اعلام کرد که کشورهائى که آزمايش هسته‌اى انجام مى‌دهند دسترسى به سيستم ويژه ترجيحات تجارى براى کشورهاى در حال توسعه اتحاديه اروپا را از دست مى‌دهند.


اتحاديه اروپا در ۱۴ اکتبر ۱۹۹۹ در اعتراض به کودتاى نظامى پاکستان در نظر داشت امضاء موافقت‌نامه همکارى و تجارت را لغو نمايد. در اول نوامبر فرستادهٔ ويژه اتحاديه اروپاک با عبدالستار وزير خارجه پاکستان در اسلام‌آباد در مورد شرايط فوق‌العاده دولت نظامى بحث و تبادل نظر کرد.


انعام الحق وزير خارجه بحث‌هاى مفيدى با مقامات اتحاديه اروپا و کميسيون اروپا در ۱۸ ژوئيه ۲۰۰۰ در بروکسل داشت. اين اجلاس فرصتى مناسبى براى بحث در مورد راه‌هاى افزايش و تقويت روابط پاکستان و اتحاديه اروپا و تبادل نظر در مورد مسائل منطقه‌اى و جهانى فراهم آورد.


يکى از مقامات ارشد وزارت خارجه فنلاند در ۲۴/۹/۷۹ در رأس هيأتى از مقررات کنترل فن‌آورى موشکى Missile ((Technology Control Regime (MTCR به اسلام‌آباد سفر نمود و درخواست نمود که پاکستان به اين رژيم بپيوندد که اين درخواست از طرف مقامات پاکستان رد شد. وزير مشاور در امور خارجى فنلاند نيز در ۲۳ ژانويه ۲۰۰۱ در چارچوب ديدارهاى مشورتى و دوره‌اى ميان مقامات وزارت خارجه دو کشور به اسلام‌آباد سفر نمود.


سومين موافقت‌نامه همکارى بين پاکستان و اتحاديه اروپا در طى سفر نوازشريف به بروکسل در آوريل ۱۹۹۸ امضاء شد. اروپا يکى از بزرگ‌ترين شرکاى تجارى پاکستان است. در ۹۷-۱۹۹۶ صادرات پاکستان به اتحاديه اروپا حدود ۲۶۶۱ ميليارد دلار و ۱۹۸۴۷ ميليون دلار بيشتر از واردات پاکستان از اتحاديه اروپا بوده است. در ۹۸-۱۹۹۷ صادرات به ۲۶۴۵ ميليارد دلار و واردات به اروپا ۱۸۷۴ ميليارد دلار رسيد. اروپا به رغم کاهش در صادرات و تجارت در ۹۹-۱۹۹۸ بزرگ‌ترين شريک تجارى پاکستان بوده است. موازنه تجارى با اروپا به نفع پاکستان است.