آفتاب

کارگردان «بر سر دو راهی»: در تلویزیون پارتی ندارم

کارگردان «بر سر دو راهی»: در تلویزیون پارتی ندارم

بهرنگ توفیقی اولین سریال نوروزی خود بعد از دو سریال «زیر پای مادر» و «پدر» را با عنوان «بر سر دو راهی» کارگردانی می‌کند. او که این روزها از پُرکارهای تلویزیون محسوب می‌شود، تاکید می‌کند که در تلویزیون هیچ پارتی ندارد و علت همکاری متوالی‌اش به این دلیل است که با شرایط نامساعد تلویزیون کنار آمده است.

این کارگردان در گفت‌وگو با ایسنا درباره روند ساخت «بر سر دوراهی» توضیح داد: من و آقای حامد عنقا درگیر کار دیگری بودیم و بر روی فیلمنامه دیگری کار می‌کردیم اما قرار بر این شد که این کار را بسازیم و پخش نوروز هم داشته باشد. اینکه آیا باید در مناسبتی مانند نوروز همه کارها طنز و فضای کمدی داشته باشند یک موضوع است، اما خود من فکر می‌کنم این کار مخاطبان خودش را خواهد داشت و فکر می‌کنم که بین دو سریال نوروزی که کمدی هستند، «بر سر دو راهی» بینندگان خود را خواهد داشت. از طرفی فضای عید و نوروز است. خوب است که فضا شاد باشد، ولی بد نیست در کنار دو کار کمدی، مردم یک قصه اجتماعی و عاشقانه را هم ببینند.

توفیقی که سریال «پدر» آخرین کار او در تلویزیون بوده است، درباره مجموعه «بر سر دو راهی» و اینکه قصه این سریال چه تفاوت‌هایی با کارهای قبلی‌اش دارد؟ توضیح داد: حامد شخصیت اصلی قصه است که درگیر یکسری مشکلات روزمره می‌شود و بعد در مسیری قرار می‌گیرد که در این مسیر اتفاقاتی برایش رخ می‌دهد که این اتفاقات مسیر زندگی‌اش را تغییر می‌دهد و او است که تصمیم می‌گیرد در شرایط جدید چه کار کند. مثل برخی از کارهای دیگر ما از روی اتفاقات و ارتباطات بین شخصیت‌ها، قصه را پیش می بریم.

[p]

لوکیشن‌هایی که به یاد «لحظه گرگ و میش» می‌افتیم

توفیقی درباره علت انتخاب لوکیشن سریال «بر سر دوراهی» که پیش‌تر یکی از لوکیشن‌های اصلی سریال «لحظه گرگ و میش» به کارگردانی همایون اسعدیان بوده است، توضیح داد: ما نمی‌دانستیم که این اتفاق رخ داده است. زمانی که لوکیشن این خانه را پیدا کرده بودیم هنوز کار آقای اسعدیان پخش نشده بود. این خانه ویژگی‌هایی دارد که برای کار ما خیلی مناسب است؛ به عنوان مثال قرار است حامد در این خانه ساکن باشد، اما کنار پدر و مادرش نباشد. یعنی ما فضایی جداگانه برای حامد نیاز داشتیم. از آن طرف این خانه متعلق به پدر حامد و عموی او است یعنی پدر و مادر، عمو و دختر عموی حامد باید در این خانه زندگی می‌کردند. قرار بود خانه ساختار قدیمی داشته باشد که دارد. قدمت و اصالت دارد. اصالت خانه به دردمان می‌خورد؛ البته به لحاظ بصری هم برای ما جذاب است. ما اینجا را انتخاب کرده بودیم که متوجه شدیم کار آقای اسعدیان هم در این لوکیشن بوده است. البته نکته‌ای که وجود دارد این است که لوکیشن در کار آقای اسعدیان خیلی محوریت داشت، اما در کار ما این گونه نیست و بیشتر شخصیت‌ها هستند که محوریت دارند.

[p] ارتباط نزدیک شخصیت‌های محوری داستان با حامد عنقا

این کارگردان در پاسخ به این پرسش که آیا بین شخصیت‌های اصلی سریال‌هایی که با حامد عنقا همکاری داشته، با خود شخصیت این نویسنده ارتباطی وجود دارد؟ اظهار کرد: اینکه اسم شخصیت‌های سریال‌هایی که با هم همکاری کرده‌ایم حامد است، را باید از خود او پرسید، چرا که نویسنده است و هر اسمی می‌تواند روی کاراکترها بگذارد، اما چیزی که به عنوان کارگردان برای من جذاب است این است که به لحاظ فرم، ساختار جذابی داشته باشد، شکست زمان‌ها، تعریف غیر خطی قصه‌ها برای خود من جذاب است. به لحاظ محتوایی همیشه مفاهیمی در قصه وجود دارد که برای خود من جذاب بوده است. به طور کلی در مسیر کار هم‌سلیقه هستیم.

شباهت سریال‌هایی که عنقا می‌نویسد

این کارگردان در پاسخ به این پرسش که آیا این سریال در سه‌گانه حامد عنقا قرار می‌گیرد؟ اظهار کرد: «بر سر دوراهی» با کارهای دیگری که من ساخته‌ام تفاوت دارد، اما شباهت‌هایی ما بین سریال «پدر» و «تنهایی لیلا» در بین کارهای عنقا وجود داشت که جوابش را هم شنیدید و آن هم اینکه او می‌خواهد سه‌گانه‌ای را بنویسد که دوگانه آن را نوشته است.

او درباره لزوم پرهیز از حضور تکراری بازیگران در سریال‌ها و اینکه این ویژگی چقدر در مجموعه «بر سر دو راهی» رعایت شده است، توضیح داد: من خودم جزو کسانی هستم که این اتفاق را دوست دارم، اما بزرگترین اتفاق در کار ما این بود که بازیگران و انتخاب آنها یک دست باشد؛ چرا که تقابل شخصیت‌ها در این سریال بیشتر از قصه‌های دیگر ما است. این یک دستی باید در کل کار حفظ می‌شد.

کارگردان «بر سر دو راهی» سپس در پاسخ به این پرسش ایسنا که این مجموعه در چند قسمت تولید می‌شود؟ اظهار کرد: این سریال ۱۳ قسمت تولید و پخش می‌شود، اما دلمان می‌خواست ۱۶ قسمتی باشد به دلیل اینکه مردمی که سریال‌بین هستند همیشه برای خودشان برنامه‌ریزی می‌کنند که تا روز آخر تعطیلات آخرین قسمت کار را ببینند. اما بعید می دانم با این وقفه‌هایی که اتفاق افتاد و به ناچار درگیر شدیم، همان ۱۳ قسمت خواهد بود.

او با یادآوری اینکه «بر سر دو راهی» اولین کار نوروزی‌اش است، با خنده گفت‌: فکر نمی‌کنم که بگذارند دیگر کار نوروزی انجام دهم. خیلی دوست دارم کار کمدی کار کنم، اما کار کمدی که ساخته‌ام جزو سوابق کاری‌ام محسوب نمی‌شود، چرا که بعد از «مسیر انحرافی»، «انقلاب زیبا» را ساختم. ضمن اینکه راستش را بخواهید آن طوری که باید این سریال از آب درنیامد و یکی از بزرگترین دلایلش هم بی تجربگی من بود.

[p]

[p]بهرنگ توفیقی در پایان گفت‌وگو با ایسنا برای سال ۹۸ آرزو کرد: امیدوارم سال ۹۸، سال خوشحالی باشد. لیاقت مردم بالاتر از آن چیزی است که در حال حاضر گرفتار آن هستند. امیدواریم که به گونه‌ای پیش برویم که حال دل مردم کمی خوب شود.

انتهای پیام

کد N2122669

وبگردی