آفتاب
با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی صورت گرفت؛

طراحی سیستم اسپکترومتر پرتابل گاما برای کمک به اکتشاف معادن طلا

طراحی سیستم اسپکترومتر پرتابل گاما برای کمک به اکتشاف معادن طلا

تهران - ایرنا -یک شرکت داخلی توانست با دریافت تسهیلات از صندوق نوآوری و شکوفایی سیستم اسپکترومتر پرتابل گاما که در اکتشاف معادن مس، روی، فسفات و طلا کاربرد دارد را بسازد و تا 40 درصد ارزانتر از مشابه خارجی آن، این محصول را روانه بازار کند.

به گزارش روز شنبه گروه علمی ایرنا از صندوق نوآوری و شکوفایی، سید مهدی حمیدزاده مدیرعامل شرکت کنترل فرآیند پاسارگاد درخصوص سیستم اسپکترومتر پرتابل گاما که با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی ساخته شده است، گفت: مهندسان شرکت ما توانسته اند با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی این سیستم را که در زمینه اکتشاف معادن و تعیین زون پتاسیک زمین و همچنین پایش محیطی پرتویی کاربرد دارد، تولید کنند.
وی افزود: در ابتدا 25 نمونه از این دستگاه تولید کردیم اما در حال حاضر به حدود 40 دستگاه رسیده است.
حمیدزاده همچنین به ثبت اختراع سیستم اکتشاف و پایش محیطی نیز اشاره و خاطرنشان کرد: این سیستم در اکتشاف معادن به خصوص مس، روی، فسفات و طلا کاربرد دارد و با توجه به اینکه این محصول یک دستگاه صنعتی و در عین حال گران‌قیمت است بنا به درخواست و سفارش مشتری ساخته می‌شود.
وی درخصوص برابری این دستگاه با انواع مشابه خارجی آن نیز اظهارکرد:قیمت اولیه دستگاه در زمان تولید نسبت به مشابه خارجی بالاتر بود اما در حال حاضر قیمت دستگاه حدود 35 تا 40 درصد نسبت به نمونه خارجی کمتر شده است و از نظر کیفیت نیز خیلی بهتر از نمونه خارجی عمل می‌کند.
حمیدزاده با اشاره به اخذ استاندارد CE (استاندارد اتحادیه اروپا) برای سیستم اسپکترومتر پرتابل گاما از اردیبهشت ماه سال 97، به چشم‌انداز شرکت متبوع خود برای ورود این محصول به بازار جهانی اشاره و عنوان کرد: هدف‌گذاری اولیه ما برای صادرات، کشورهای همسایه و منطقه هستند که در سال آینده انجام خواهد شد اما در مورد صادرات به سایر کشورها، پیگیر ثبت برند در خارج از کشور هستیم تا از این طریق اقدام به صادرات کنیم.
مدیر عامل شرکت کنترل فرآیند پاسارگاد در خصوص میزان اشتغال‌زایی این شرکت دانش‌بنیان نیز گفت: 15 نفر به صورت مستقیم در شرکت مشغول به فعالیت هستند. البته بر اساس سیاست‌گذاری اولیه شرکت، کارهای خدماتی مثل رنگ‌کاری و مونتاژ، برون‌سپاری می‌شود که از این طریق نیز حدود 50 نفر مشغول به کار شده‌اند.
وی درباره دریافت تسهیلات از صندوق نوآوری و شکوفایی نیز گفت: ما جز اولین شرکت‌هایی بودیم که از صندوق تسهیلات دریافت کردیم و در پایان تسویه اقساط نیز طبق قولی که ابتدا داده بودند مبلغی به عنوان خوش‌حسابی به ما برگردانده شد.
حمیدزاده در ادامه خاطرنشان کرد: هنگام که تسهیلات را دریافت کردیم کشور دچار نوسانات ارزی بود؛ به همین دلیل، این تسهیلات خیلی به شرکت کمک کرد.
علمی ** 1836 **1440
کد N2090281

وبگردی