آفتاب

قم در سالروز شهادت حضرت فاطمه (س) غرق در عزا شد

قم در سالروز شهادت حضرت فاطمه (س) غرق در عزا شد

قم - ایرنا - شهر مقدس قم در سالروز شهادت دخت گرامی پیامبر بزرگ اسلام، صدیقه طاهره، حضرت فاطمه زهرا(س) یکپارچه سیاهپوش و غرق در عزا و ماتم شده است.

به گزارش ایرنا، عزاداران فاطمی با حضور در حرم کریمه اهل بیت(ع) حضرت معصومه(س) با چشمانی اشکبار و دلی شکسته، سوگنامه می خوانند و در غم شهادت حضرت زهرا (س) اشک ماتم می ریزند.
صحن های مختلف حرم مطهر حضرت معصومه(س) میزبان شیفتگان اهل بیت(ع) است که با دلی آکنده از غم از نقاط مختلف استان و کشور به این مکان مقدس آمده اند تا سالروز شهادت ریحانه نبی را به حضرت ولیعصر(عج) و کریمه اهل بیت(ع) تسلیت بگویند.
مردم متدین و دوستدار خاندان عصمت و طهارت قم شب گذشته نیز با برپایی آیین های سوگواری بر سر و سینه زدند و این مصیبت بزرگ را به حضرت امام زمان (عج) تسلیت گفتند.
سراسر شهر مقدس قم در سوگ شهادت حضرت صدیقه کبری(س) سیاه پوش شده است، پرچم های سیاه برافراشته بر گنبد نورانی حرم حضرت معصومه(س)، خیابان ها و میدان ها و حضور هیات های سینه زن و زنجیرزن بر گرداگرد حرم مطهر، غوغایی از شور عشق و ارادت به خاندان اهل بیت(ع) را به نمایش گذاشته است.
دسته عزاداری فاطمی همچون سال های گذشته با حضور حضرات آیات مراجع تقلید صافی گلپایگانی و وحید خراسانی نیز در خیابان های اصلی شهر به سمت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) به حرکت درآمد و عزاداران به همراه این دو مرجع تقلید در سوگ شهادت حضرت زهرا (س) بر سر و سینه زدند.
آیین های عزاداری همچنین در مسجد مقدس جمکران میعادگاه عاشقان امام زمان(عج)، بقاع متبرک امامزادگان، مساجد، حسینیه ها، دفتر رهبر معظم انقلاب در قم و بیوت مراجع تقلید برگزار شد و سخنرانان گوشه هایی از زندگی گهربار حضرت فاطمه زهرا(س) را بیان کردند.
حضرت فاطمه(س) در سال پنجم پس از بعثت و در روز 20 جمادی الثانی در مکه و در خانه حضرت محمد(ص) پیامبر اسلام و حضرت خدیجه(س) به دنیا آمد. نام مبارک آن حضرت، فاطمه است و از برای ایشان القاب و صفات متعددی همچون زهرا، صدیقه، طاهره، مبارکه، بتول، راضیه و مرضیه نیز ذکر شده است. ام الحسین، ام الحسن، ام الائمه و ام ابیها از جمله کنیه های این بانوی مطهر اسلام است.
سراسر زندگانی صدیقه طاهره(س)، مملو از مکارم اخلاق و رفتارهای نمونه و انسانی است، ایشان با امام علی(ع) پیشوای اول شیعیان ازدواج کرد و در تمام برهه های حساس زندگی در کنار امام اول شیعیان بود و از او حمایت می کرد، ایشان در همسرداری و مهر مادری الگوی جهانیان است.
در دامن پاک فاطمه زهرا(س)، 2 امام بزرگوار و 2 شخصیت ممتاز عالم بشری، حضرت امام حسن(ع) مظهر حلم و وقار و حضرت امام حسین(ع) سرور شهیدان تربیت یافتند و سلسله امامت و ولایت را استمرار بخشیدند و نیز زینب کبری(س) حماسه ساز روز عاشورا که پیام حسینی و حماسه عاشورا را در جهان اعلام کرد.
سرانجام حضرت فاطمه(س) بر اثر شدت ضربات و لطماتی که به او بر اثر هجوم به خانه اش و وقایع پس از آن وارد گشته بود، بیمار گشت و در بستر بیماری افتاد.
در ایام بیماری، حضرت فاطمه(س) روزی امام علی(ع) را فراخواند و آن حضرت را وصی خویش قرار داد و به آن حضرت وصیت نمود که پس از وفاتش، فاطمه را شبانه غسل دهد و شبانه کفن نماید و شبانه دفن کند.
حضرت فاطمه زهرا(س) در حالی که از عمر مبارکش 18 سال بیشتر نمی گذشت، بر اثر حوادث ناشی از هجوم به خانه ایشان، به روایتی در 13 جمادی الاول سال 11 هجری قمری و بنابر روایتی دیگر در سوم جمادی الثانی سال 11 هجری قمری به شهادت رسید.
1175 /
کد N2084052

وبگردی