آفتاب
آزمون مجلس و قوه قضاییه برای ایجاد شفافیت مالی پزشکان؛

به خاطر یک مشت اسکناس!

به خاطر یک مشت اسکناس!

کمیسیون تلفیق مجلس در مصوبه ای، پزشکان را ملزم به استفاده از کارتخوان کرد، اما این مصوبه با واکنش تند برخی نهادهای قدرت صنف پزشکی همراه و تلاش هایی برای لغو مصوبه آغاز شده است.

خبرگزاری مهر؛ گروه سلامت: چند وقتی است که موضوع نصب دستگاه کارتخوان در مطبهای پزشکان به چالشی جدی برای بیماران،  پزشکان و مسئولان مالیاتی کشور تبدیل شده است.

مردم گلایه دارند که پرداختی نقدی در مطب های پزشکان و مراکز درمانی برایشان دردسرهایی را به همراه داشته است، مردم می گویند منشی برخی پزشکان یک بیمار که توان راه رفتن ندارد را مجبور می کنند تا مبالغ ویزیت را نقدی پرداخت کنند که این موضوع باعث می شود که برخی بیماران که پول نقد به همراه ندارند مجبور شوند برای تهیه پول نقد مسیر بسیار طولانی را تا دستگاه های خودپرداز طی کنند.

از طرفی مسئولان مالیاتی نیز نداشتن کارتخوان را باعث عدم شفافیت مالی و مشخص نشدن رقم دقیق مالیات پزشکان می دانند.

اما برخی پزشکان؛ تا امروز مقاومت کرده اند و بر خلاف تمام قوانین وضع شده در این خصوص از نصب کارتخوان در مطب های پزشکی و دندانپزشکی و برخی مراکز درمامی سر باز می زنند.

مالیات پزشکان

در تنگناهای مالی، کشور مجبور می‌شود قوانین با کیفیت‌تری تصویب کند از این رو در جریان قانون بودجه ۹۸، ‌ مجلس به فکر تصویب بندهایی در قانون است که بتواند تأمین مالی پایدار را تضمین کند. یکی از آنها، مصوبه‌ای در رابطه با مالیات پزشکان است؛ محمد مهدی مفتح سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۹۸، دو مصوبه مهم این کمیسیون درباره مالیات پزشکان را اعلام کرد.

در بخش نخست این مصوبه مقرر شده است تا تمامی صاحبان حرف و مشاغل پزشکی، دامپزشکی، داروسازی و پیراپزشکی که مجوز فعالیت آنها توسط وزارت بهداشت، نظام پزشکی یا نظام دامپزشکی صادر می شود، موظف هستند از پایانه های فروشگاهی استفاده کنند.

اما بخش دوم مصوبه کمیسیون تلفیق اشاره دارد که تمامی مراکز درمانی که صورت حساب بیمار را صادر می کنند ۱۰ درصد از مبلغ دستمزد پزشک را مستقیما به حساب سازمان امور مالیاتی بابت علی الحساب مالیات آن پزشک واریز کنند.

در پی انتشار خبر این دو مصوبه پیش‌بینی می‌شد که اعتراضات صنفی و لابی گروه‌های فشار آغاز شود و البته این اتفاق افتاد و طی چد روز گذشته نهادهای مختلف صنفی اعتراضات گسترده‌ای داشتند.

 این اعتراضات شامل نامه‌نگاری ظفرقندی سرپرست سازمان نظام پزشکی به رئیس کمیسیون بهداشت، نامه دکتر حائریان از نظام پزشکی استان یزد به رئیس کمیسیون بهداشت، طومار و جمع‌آوری امضاء انجمن دندانپزشکی، نامه رئیس نظام پزشکی گرگان به رئیس کمیسیون تلفیق و بسیاری از دیگر تحرکات و لابی‌های گروه‌های فشار برای لغو این مصوبه. البته این دست فشارها مسبوق به سابقه هستند.

وحید رواقی، دندان‌پزشک و پژوهشگر نظام سلامت در واکنش به نامه‌های گروه‌های ذی نفوذ به خصوص نامه‌ی نظام پزشکی گرگان، در توییت‌هایی  با کنایه به اطلاق صفت فرهیختگی این گروه از پزشکان به خود و استدلال‌های سفسطه‌آمیز آنها نوشت: «نوشته بود کاری که ما می‌کنیم عبادت است، مالیات ندارد. معلمی هم که شغل انبیاست. مسئولین هم که خدمتگزار ملت هستند. می‌ماند بچه‌های کار و زباله جمع‌کن‌ها. مالیات را از آنها بگیرید! انجمن دندان‌پزشکان عمومی می‌گوید: «حرفه ما با جان و سلامت مردم ربط دارد و کسب و پیشه نیست که در حد کار فروشگاهی تنزل داده شود. چنین برخوردهایی در شأن جامعه فرهیخته پزشکی و به صلاح مملکت نیست!» شفافیت در شأن شما نیست؟ راننده اتوبوس با جان مردم سر و کار ندارد؟ سیاست‌مدار چطور؟ مقدس‌بازی تا کی؟ بیانیه‌های گروه‌های پزشکی در مخالفت با کارتخوان سندتاریخی است. از تخم‌مرغ محلی و مربای هویج هدیه یک روستایی تا تحریمهای آمریکا و خدماتشان در دوران دفاع مقدس را مطرح کردند تا بگویند ما کارتخوان نمی‌گذاریم. آبروریزی است واقعاً. خودتان هیچ، این حرفه را هم مسخره خاص و عام کردید. اگر عصاره «خرد جمعی» این است، وای به حال خرد فردی».

کد N2066260

وبگردی