آفتاب
رئیس سازمان فضایی خبر داد:

پایش ماهواره‌ای دریاچه‌های کشور/ آبگیری «طشت» و «مهارلو»

پایش ماهواره‌ای دریاچه‌های کشور/ آبگیری «طشت» و «مهارلو»

تصاویر دریافتی از ماهواره های سنجش از دور نشان می دهد که سطح آب دو دریاچه «طشت» و «مهارلو» به ترتیب به حدود ۳۰ و ۵۵ کیلومتر مربع رسیده و این دو دریاچه درحال آبگیری هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان فضایی ایران مرتضی براری، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس سازمان فضایی ایران با اشاره به اهمیت پایش پدیده های مختلف زمین گفت: سازمان فضایی ایران به صورت روزانه سطح کشور را با استفاده از داده های ماهواره ای مورد پایش قرار می دهد و گزارشات آن در حوزه های مختلفی اعم از برف سنجی، منابع آب، پوشش گیاهی، گردوغبار، کشند سرخ، خشکسالی و ... از طریق پایگاه الکترونیکی سازمان فضایی ایران در اختیار عموم قرار می گیرد.

وی ادامه داد: به عنوان مثال پایش مساحت دریاچه ارومیه با استفاده از تصاویر ماهواره ای فعالیتی است که به صورت مستمر در سازمان فضایی ایران انجام می شود و محصولات آن از ۴۰ سال گذشته تاکنون در دسترس است که بر اساس آن می توان تغییرات سطح این دریاچه را در سالهای مختلف مورد بررسی قرارداد.

براری افزود: آخرین مساحت دریاچه ارومیه مطابق با تحلیل های صورت گرفته روی تصاویر ماهواره ای حدود ۱۴۸۲ کیلومترمربع است که در سال گذشته همین تاریخ، مساحت دریاچه حدود ۱۴۳۵ کیلومترمربع بود.

معاون وزیر ارتباطات گفت: پایش دریاچه های پوزک، صابوری و هیرمند در استان سیستان و بلوچستان و دریاچه های طشت، مهارلو و بختگان در استان فارس نیز به صورت مستمر انجام می شود که پردازش های انجام شده نشان می دهد، سطح آب دو دریاچه طشت و مهارلو به ترتیب به حدود ۳۰ و ۵۵ کیلومترمربع رسیده و بقیه دریاچه ها همچنان به صورت کامل خشک هستند.

رئیس سازمان فضایی ایران با تاکید بر اهمیت و نقش فناوری فضایی در مدیریت مخاطرات طبیعی گفت: پردازش تصاویر ماهواره ای نشان می دهد از ابتدای سال تا ۳۰ آبان ۱۳۹۷ ، تعداد ۲۹ روز پدیده گردوغبار در کشور رخ داده که استان سیستان و بلوچستان بیشترین تاثیر را داشته و ۲۱ بار پدیده گردوغبار این استان را فرا گرفته است. بیشترین فراوانی وقوع گرد وغبار در استان سیستان و بلوچستان، مناطق جنوب و غرب کشور افغانستان، غرب کشور پاکستان، شمال استان سیستان و شرق استان کرمان بوده است.

براری پایش برف را یکی دیگر از سامانه های پایش ماهواره ای زمین در سازمان فضایی ایران دانست و افزود: در بازه زمانی ۱۸ آبان تا ۱۰ آذر ۱۳۹۷ نتیجه مدل های پردازش تصویر روی گذر تصاویر ماهواره ای از کشور نشان می دهد در تاریخ فوق ۲۳ استان کشور تحت تاثیر بارش برف قرار گرفته و مساحت محدوده پوشیده شده از برف برای این استان ها حدود  ۴۹۴۷۹ کیلومتر مربع تخمین زده شده است.

کد N2029976

وبگردی