آفتاب

ماری جوانا ماده توهم زا

ماری جوانا ماده توهم زا

ماری جوانا از جمله موادی است که جوانان و به خصوص نوجوانان امروزه بسیار به آن گرایش پیدا می‌کنند.در بین اکثر دانشجویان نیز طرفداران بسیاری دارد. برای توجیه مصرف این ماده نیز بهانه شان این است که ماری جونا جزو مواد مخدر نیست. و تنها حس های تو را نسبت به درک موسیقی و یا هنر بالا می‌برد.

به گزارش آفتاب: دهه هفتاد در غرب مصادف با اقبال فراوان جوانان  نسبت به این ماده محرک است. گروههای بزرگ موسیقی به خصوص گروه بیتل ها مصداق بارز مصرف مواد این چنینی است. دوستداران و هوادارن این ماده محرک برای توجیه مصرف‌شان هنر این موسیقی دانان دهه هفتاد را به رخ می‌کشند. سید برت رییس گروه پینک فلوید اما بر اثر مصرف بالای انواع مواد به خصوص ال اس دی دچار چنان توهمی گردید که تا مدت ها گمان می‌برد دودکش است. وی در همان دوران جوانی بر اثر تاثیر محرک‌های  انواع مواد بر ذهنش حالتی غریب پیدا کرده بود طوری که دیگر هیچگاه نتوانست به صحنه اجرای کنسرت های بزرگ موسیقی اش باز گردد. وی سال‌ها بعد در نهایت انزوا درگذشت. اما آیا ماری جوانا یک ماده مخدر است؟
اگر مواد مخدر را به چند دسته تقسیم کنیم، یک دسته از آن ها مواد مخدر هستند که شامل تریاک، کراک، هرویین، مورفین و کدیین هستند. یک دسته داروهای محرک هستند، مثل کوکایین، آمفتامین و متامفتامین.
یک دسته از داروها، داروهای توهم زا هستند مثل «ال اس دی» و یک دسته هم کانابینوییدها یا دسته تی اچ سی و دسته حشیش هستند. این دسته را قبلا جزء نوع توهم زا حساب می‌کردند، چون مصرف این مواد ایجاد توهم می کند اما بعدا به خاطر تفاوتی که با بقیه اعضای آن گروه داشت به عنوان گروه مجزایی در نظر گرفته شد. مصرف مختلف مواد، چه محرک و چه مخدر، کاهش اشتها ایجاد می کند. این گروه تنها گروهی است که اشتهای هر کسی که از آن استفاده می کند، بیشتر می شود، اصطلاح مصرف کنندگان این ماده کره کردن است. از طرف دیگر، وابستگی به انواع مواد هم جسمی است و هم روانی. اما این گروه وابستگی عمدتا روانی دارد؛ البته وابستگی جسمی هم دارد. وابستگی جسمی آن بسته به دُز و مقدار مصرف متفاوت است. وابستگی به بسیاری از مواد دیگر، به میزان مصرف و دُزشان بستگی ندارد اما این ها در دُزهای بالا ایجاد وابستگی جسمی می کنند؛ مثلا حشیش که از روغن گیاه تهیه می شود، غلظت بیشتری دارد و وابستگی زیادی ایجاد می کند. موارد خیابانی آن مثل «گل» تی اچ سی بیشتری دیده می شود، وابستگی بیشتری را ایجاد می کند. اخیرا انواع مصنوعی این ماده هم ساخته شده است که آن را به اسم «بنزای» می شناسند.
بنزای اعتیاد شدید جسمی و روانی ایجاد می کند نکته ای که درباره گل اهمیت دارد این است که تولیدکننده‌های این کالا ادعا می کنند اعتیادآور نیست. آنها ادعا می کنند برای گیاه شاهدانه  موسیقی گذاشته ایم، نوازشش کرده ایم و تحت شرایط خاصی پرورش داده ایم اما آنچه در واقعیت اتفاق می افتد، چیز دیگری است. آنها درواقع به گل موادی را اضافه می کنند از جمله آمفتامین و متامفتامین.
تاثیر استفاده از گل در بدن مصرف کننده چیست؟
گل توهم زاست. باعث می شود که مصرف کننده، نتواند فاصله و مسافت ها را شناسایی کند. این ماده روی حافظه تاثیر دارد و شدیدا تخریب می کند. بیشترین دلیل برای استفاده، خاصیت توهم زایی است. در همه جای دنیا از جمله ایران بعد از مصرف موادی مثل سیگار، نیکوتین، قلیان، پیپ و سیگار برقی، شایع‌ترین ماده ای که مورد مصرف قرار می گیرد، دسته کانابینوییدها، دسته حشیش، دسته گل و مشتقات آن است که بیشتر در جوانان و نوجوان ها دیده می شود. درواقع استفاده از این مواد، دروازه ای برای ورود به دنیای اعتیاد است. بعضی از مصرف کننده ها ترک می‌کنند و بعضی هم که درصد زیادی هستند، بسته به مشکلاتی که در همه جوامع وجود دارد، به سوی مصرف مواد می روند. شما کسی را نمی بینید که به این ماده اعتیاد پیدا کند و تا آخر عمرش هم همین ماده را مصرف کند. افراد بعد از مدتی به مواد مخدر یا مواد محرک یا ترکیبی از این دو، گرایش پیدا می کنند.
بنابراین برخی از کارشناسان استفاده از «گل» را دروازه ای برای ورود به اعتیاد می شناسند. عده ای اما بر این باورند که این دسته از مواد سافت دراگ هستند. سافت دارگ هایی که از به دام افتادن جوانان و نوجوانان به دام هارد دراگ هایی مانند هرویین جلوگیری می‌کند.
کد N2025790

وبگردی