آفتاب
قاضی زاده در گفتگوی تفصیلی با مهر:

مجازات مدیران بازنشسته‌ای که ترک پست نکنند، «حبس» است

مجازات مدیران بازنشسته‌ای که ترک پست نکنند، «حبس» است

عضو هیات رئیسه مجلس گفت: مدیران بازنشسته‌ای که در فرصت قانونی پست های مدیریتی را ترک نکنند مجازات حبس در انتظارشان است.

خبرگزاری مهر، گروه سیاست - فهیمه رضیان: بررسی رأی نمایندگان مجلس به لایحه جنجالی CFT و دریافت پیام مردم از سوی دولت، انزوای جریان غرب‌گرا در کشور از سوی مردم، قانون بازنشستگان و تحلیلی از حضور رهبر معظم انقلاب در اجتماع ۱۰۰ هزار نفری بسیجیان محورهای گفتگوی ما با امیرحسین قاضی زاده هاشمی عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی شد؛ نماینده ای از مردم شریف مشهد و از اعضای فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس. او معتقد است که شکست در برجام موجب شد که دولت در بررسی این لوایح، موضع ضعف خود را آشکار کند. در زمان بررسی برجام نیز دولت می‌دانست که تصویب این معاهده فایده‌ای ندارد اما شعارهایی می‌دانند که با این معاهده، مشکلات اقتصادی و حتی آب مردم حل خواهد شد. امروز برای همگان علنی شد که موضع دولت در برخورد با جهان، موضع ضعف است.

عضو هیات رئیسه مجلس خاطر نشان کرد: ترکیب سیاسی مجلس دهم، ترکیب متفاوتی از مجلس نهم است. ترکیب سیاسی مجلس دهم به نفع حامیان دولت و اصلاح‌طلبان است. رأی ضعیف این ترکیب سیاسی به لایحهCFT پیام مهمی دارد. افرادی که با اعتماد به برجام، وارد مجلس شدند، رأی منفی به CFT دادند و رأی و نظرشان نسبت به برجام تغییر کرده است.

قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه نگاه مردم به راهبردهای سیاست خارجی دولت در حال تغییر است و این امر بر مجلس نیز تأثیر گذاشته است، تصریح کرد: مردم به این نتیجه رسیده اند که راهکار حل مشکلات کشور، تکیه بر ظرفیت های داخلی است. مردم به این نتیجه رسیده اند که باید با احتیاط وعده های خارجی ها را بپذیرند. نمود این تغییر جهت در افکار عمومی در رفتار مجلس با دولت و رأی مجلس به این کنوانسیون مشاهده شد.

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا دولت نیز پیام تغییر افکار عمومی را دریافت کرده است؟ گفت: موضع آقای ظریف در خصوص  نیز نشان می داد که دولت این پیام تغییر افکار عمومی در خصوص معاهدات بین المللی را دریافت کرده است. موضع آقای ظریف در بررسی لایحه CFT با موضع ایشان در زمان بررسی برجام بسیار تفاوت کرده است. آقای ظریف در زمان بررسی برجام از طرف اروپایی ها و آمریکایی ها وعده های زیادی به مردم داد، چون قول اروپا و آمریکا و قول کری را قول می دانستند اما امروز حداقل فهمیده اند که اروپا و آمریکا عهدشکن هستند.

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی در مورد نظریه دولت برای عادی سازی روابط با غرب و پذیرش شروط آنها اظهار داشت: دولت تلاش داشت با عادی سازی روابط دنیا و پذیرفتن شروط اروپا و آمریکا مشکلات داخلی کشور را حل کند اما این نظریه به بن رسیده است.

عضو هیات رئیسه مجلس در مورد اجرای قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان با بیان اینکه فراکسیون جوانان اجرای این قانون را پیگیری می کند گفت: همچنین وظیفه دیوان محاسبات و سازمان بازرسی نظارت بر اجرای قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان است. قانون صریحا اعلام کرده است که این افراد باید بروند، مجازات عدم اجرای این قانون حبس است و اگراین افراد بر ادامه حضورشان اصرار داشته باشند و در فرصت قانونی پست های مدیریتی را ترک نکنند مجازات حبس در انتظارشان است و بندی در زندان اوین به نام« مدیران بازنشسته ای که حاضر به ترک صندلی هایشان نیستند» ایجاد خواهیم کرد.

قاضی زاده هاشمی همچنین در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا با توجه به افزایش نرخ ارز سفر های خارجی نمایندگان کاهش خواهد یافت؟ اظهار داشت: در هیات رئیسه مجلس مصوب شد که میزان سفرهای خارجی نمایندگان به یک سوم کاهش یابد افراد و گروه هایی که اعزام می شوند نیز کاهش یابند.

مشروح گفتگوی عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی را در زیر می خوانید:

 صحبت‌های آقای ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در بررسی CFT مبنی بر اینکه «ما تضمینی نمی‌دهیم که با تصویب این لایحه مشکلات حل شود اما تضمین می‌دهیم اگر این لایحه تصویب نشود، مشکلات کشور افزایش خواهد یافت» را پیام قدرت می‌دانید یا پیام ضعف؟

اظهارات ظریف در جلسه بررسی لایحه CFT   پیام ضعف به دشمنان بود و از سوی دیگر نشان می‌داد که رفتار دولت در مقطع فعلی نسبت به زمان بررسی و تصویب برجام رشد کرده است.حداقل شکست در برجام موجب شد که دولت در بررسی این لوایح، موضع ضعف خود را آشکار کند. در زمان بررسی برجام نیز دولت می‌دانست که تصویب این معاهده فایده‌ای ندارد اما شعارهایی می‌دانند که با این معاهده، مشکلات اقتصادی و حتی آب مردم حل خواهد شد. امروز برای همگان علنی شد که موضع دولت در برخورد با جهان، موضع ضعف است.

علت افزایش فشار غرب بر ایران علی رغم افزایش همکاری های دولت یازدهم و دوازدهم با غرب چیست؟

سال‌ها است که می‌گوییم موضع این دولت در حوزه سیاست خارجی از موضع اقتدار نیست، بلکه از موضع ضعف است.به همین دلیل است که هجوم غرب نسبت به ایران در دولت دوازدهم افزایش یافته است. تفکر غرب‌گرایانه دولت یازدهم و دوازدهم ، ایران را در موضع ضعف قرار داده است. اگر خودمان را قوی و مقتدر نشان می‌دادیم، دشمن جرأت نمی‌کرد که این‌گونه در برابر ما عرض‌اندام کند. عربستان، همان عربستان وهابی ۴۰ سال گذشته است. به چه دلیل این‌قدر رفتارش نسبت به ایران تهاجمی شده است؟ زیرا فکر می‌کند می‌تواند به جمهوری اسلامی ضربه وارد کند.

 به نظر شما مجلس به چه علت لایحه CFT  را علی رغم اینکه این بار دولت هیچ وعده ای برای بهبود اوضاع به نمایندگان نداد به تصویب رساند؟

در لایحه برجام، دولت وعده‌های زیادی برای حل مشکلات می‌داد اما در لایحه FATF هیچ تضمینی برای حل مشکلات داده نشد اما باز هم مجلس به این لایحه رأی مثبت داد. این لایحه با رأی ضعیف نمایندگان به تصویب رسید و ۵۲ درصد حاضران به این لایحه رأی مثبت دادند. این لایحه با اختلاف ۷ رأی به تصویب رسید و رأی ضعیفی داشت. تفاوت رای نمایندگان به برجام و  لوایح FATF، پیام‌هایی دارد. مجلس نهم، مجلس اصولگرا بود و در مجلس اصولگرا با هیئت رئیسه‌ای کاملاً اصولگرا، برجام با رأی قوی به تصویب رسید.

رأی ضعیف ترکیب سیاسی به لایحه

کد N1989061

وبگردی