آفتاب
حضور وزیر امور خارجه در مجلس برای پاسخ به نمایندگان

دلایل امنیتی ظریف، نمایندگان را قانع کرد

دلایل امنیتی ظریف، نمایندگان را قانع کرد

نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز بررسی سوالات نمایندگان مشهد، ارومیه و تهران از وزیر خارجه را در دستور کار دادند.

ایسنا: علاوه بر سوال نمایندگان از ظریف، بررسی لایحه ایجاد هشت منطقه آزاد تجاری – صنعتی و ۱۲ منطقه ویژه اقتصادی و انتخاب دو نفر از نمایندگان از کمیسیون‌های اجتماعی و برنامه و بودجه به عنوان ناظر در شورای حقوق و دستمزد و ... در دستور کار امروز مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.

سوال نمایندگان از وزیر امور خارجه
نماینده مردم ارومیه در مجلس در جریان سوال از ظریف گفت: آقای ظریف در مراسمی حاضر شُدید (ترحیم جلال طالبانی) که افرادی از سران ضد انقلاب در آن حضور داشتند، همان افرادی که دستشان به خون مردم ایران و عراق آلوده است. نادر قاضی پور افزود: آقای ظریف ملت شما را دوست دارد ولی بنده به دلیل عشق به شهدا این سوال را مطرح کردم.
ظریف در پاسخ توضیح داد: بنده برای شرکت در مراسم خاکسپاری مرحوم طالبانی حضور یافتم که این کار مورد اجماع همه دوستان در نیروی قدس، سپاه، وزارت خارجه و شورای امنیت ملی بود، ضرورت داشت به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران در این مراسم شرکت کنم. وزیر امور خارجه در پاسخ به سوال مشترک نادر قاضی‌پور و علیرضا محجوب نمایندگان ارومیه و تهران مبنی بر این‌که چرا به پرچم اقلیم کردستان شمال عراق ادای احترام کردید، با تاکید بر این‌که در مقابل پرچم هیچ کشوری تعظیم نمی‌کند و تنها در برابر پرچم ایران تعظیم می‌کند. محمدجواد ظریف در خصوص کنوانسیون دریای خزر گفت: کنوانسیون خزر در نهایت برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارائه می‌شود.
در ادامه قاضی پور پس از شنیدن توضیحات ظریف، با اشاره به دلایل امنیتی این مسئله، توضیحات وزیر امور خارجه را قانع کننده دانست و سوالش را به رای مجلس نگذاشت.
همچنین کریمی‌قدوسی نماینده مردم مشهد با طرح سوال خود از ظریف  گفت: مقام معظم رهبری در دیدار با هیات دولت فرمودند «مذاکره با آمریکا در حاشیه اجلاس سازمان بین‌الملل در نیویورک به طور قطع، منتفی است. رییس جمهور که هیچ، وزیر امور خارجه هم نمی‌تواند.» وی افزود: نماینده مردم مشهد در مجلس گفت: امیدوارم ظریف بعد از دیدن فیلم شش دقیقه‌ای درباره عبدالرسول دری اصفهانی، حکم قوه قضاییه را درباره ایشان قبول کند.
در جریان طرح سوال کریمی قدوسی از وزیر امور خارجه، پزشکیان نیز گفت: آقای ظریف درخواست برگزاری یک جلسه علنی را کرده تا شبهات ایجاد شده را پاسخ دهند.
ظریف در پاسخ به سوال کریمی قدوسی درباره چگونگی نفوذ چهار دوتابعیتی در تیم کارشناسی و هیات مذاکرات هسته‌ای اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران برای پیشبرد اهداف خود در سطح بین‌المللی از همه ابزارها استفاده می‌کند؛ کما این‌که در جلسه دیوان بین‌المللی دادگستری از طرف ایران وکلای فرانسوی و انگلیسی هم حضور داشتند، اما کسی نمی‌گوید چرا از افرادی با تابعیت‌های دیگر استفاده کردیم. همه کسانی که در مذاکرات با ما کار می‌کردند هم به وزارت اطلاعات معرفی کردیم و اجازه حضورشان را گرفتیم. چهار نفری که آقای کریمی قدوسی نام بردند یا از سوی دستگاه‌های دیگر به ما معرفی شدند یا براساس شناخت از گذشته از آنها استفاده کردیم و من جز خدمت از آنها در مذاکرات ندیدم. من مسئول روابط دیگر آنها نیستم و آنها هم در هیچ یک از مذاکرات خصوصی نبودند و تنها در جلسات تخصصی حضور داشتند.
در پایان نمایندگان مجلس شورای اسلامی از توضیحات وزیر امور خارجه درباره سفر به فرانسه، دوتابعیتی‌های تیم مذاکره‌کننده و باند نیویورکی‌ها قانع شدند.

***
لاهوتی، سخنگوی فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی از نشست صبح امروز این فراکسیون با محسنی اژه‌ای برای بررسی دلایل طولانی‌شدن رسیدگی به پرونده‌های اقتصادی خبر داد و  اضافه کرد: آقای محسنی اژه‌ای هم توضیحاتی را ارائه کردند و گزارشی از اقدامات قوه قضاییه برای پیشگیری مطرح کردند. ایشان همچنین به خلاءهای قانونی اشاره کردند و گفتند در مواردی محدودیت‌های قانونی جلوی برخورد را می‌گیرد.
در جریان بررسی لایحه ایجاد هشت منطقه آزاد تجاری – صنعتی، اصلاح محدوده و مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ایجاد مناطق ویژه اقتصادی، حجت الاسلام علیرضا سلیمی نماینده محلات  با استناد به اصول ۶۰، ۱۳۲ و ۷۵ قانون اساسی گفت: براساس اصل ۷۵ قانون اساسی توسعه مناطق آزاد منوط به تامین زیرساخت‌هاست، یعنی اگر زیرساخت‌ها تامین نشود، مشکلی پیش نمی‌آید. در این شرایط لایحه پیشنهادی دولت با برنامه ششم توسعه مغایرت دارد و اگر نیاز به تصویب مجلس شورای اسلامی باشد، باید دو سوم از نمایندگان به آن رای دهند. که لاریجانی در پاسخ به او گفت: ایجاد مناطق آزاد ویژه اقتصادی و تجاری مغایر برنامه ششم نیست.
در ادامه نمایندگان با ۱۴۱ رای موافق، ۷۵ رای مخالف و ۷ رای ممتنع از مجموع ۲۳۶ نماینده حاضر در مجلس با ایجاد ۹۸ منطقه ویژه اقتصادی و هشت منطقه آزاد تجاری - صنعتی موافقت کردند.


ناطقین امروز مجلس
نماینده بهشهر: واردات برنج در فصل برداشت به کشاورزان آسیب می‌زند
نعمتی: ساختار اجرایی کشور پاسخگوی نیازهای کشور نیست
آقاپور: تا اندیشه‌ها منطقی و منسجم نشود عملکردها اصلاح نمی‌شود
پورحسین: رییس جمهور مزایده کشت و صنعت مغان را ابطال کند
امیرحسن‌خانی: اشتغال با تزریق پول راه‌اندازی نمی‌شود

***
طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش، با ۲۹ امضاء تقدیم هیات رییسه شد که نمایندگان متقاضی استیضاح در جلسه علنی امروز مجلس درخواست خود برای استیضاح بطحایی را پس گرفتند به همین دلیل استیضاح وزیر آموزش و پرورشمنتفی شد.
در همین ارتباط سیدحسین نقوی با بیان اینکه فراکسیون ولایی استیضاح وزیر آموزش و پرورش را در شرایط فعلی به صلاح نمی‌داند، گفت: این بدان معنا نیست که ما مخالف استیضاح آقای بطحایی هستیم، بلکه معتقدیم با توجه به آغاز مدارس اکنون زمان مناسبی برای استیضاح نیست.
در جلسه علنی امروز همچنین با تصویب مجلس دو فوریت طرح تامین کالاهای اساسی تصویب شد که در صورت تصویب کلیات و جزییات آن، دولت موظف به تامین کالاهای اساسی جامعه و توزیع آنها از طریق تعاونی های مصرف خواهد شد.
در این جلسه و در پی درخواست جمعی از نمایندگان برای رسیدگی دو فوریتی به طرح تامین کالاهای اساسی علیرضا محجوب، محمود محمودی شاه نشین ، محمدمهدی مفتح و محمدقسیم عثمانی به عنوان موافقان و مخالفان به نقد و بررسی این درخواست پرداختند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی ناظران مجلس در شورای عالی حقوق و دستمزد را انتخاب کردند و از میان  ۱۴۰ نماینده مجلس، شکور پورحسین نماینده مردم پارس آباد در مجلس با ۱۱۷ رای و منصور مرادی نماینده مردم مریوان در مجلس با ۱۰۹ رای به عنوان ناظران مجلس در شورای عالی حقوق و دستمزد انتخاب شدند.
کد N1947679

وبگردی