آفتاب
رای الیوم بررسی کرد؛

رویگردانی از پاتریوت به مثابه ضربه قوی به صنایع نظامی آمریکاست

رویگردانی از پاتریوت به مثابه ضربه قوی به صنایع نظامی آمریکاست

یک رسانه عرب زبان با اشاره به رویگردانی ترکیه و عربستان از پاتریوت از آن به مثابه ضربه ای قوی به صنایع نظامی آمریکا یاد کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، رای الیوم در مطلبی با اشاره به روابط ترکیه و آمریکا آورده است: طبیعی است که رهبران ترکیه با پیشنهاد هیاتی از کنگره به رهبری مایکل تورنر که در آنکار به سر می برد مبنی بر آمادگی دولت آمریکا برای تحویل جنگنده های اف۳۵ در ازای چشم پوشی از خرید اس ۴۰۰ روسیه، مخالفت کنند؛ زیرا انصراف از خرید این سامانه پیشرفته روسی ممکن نیست به خاطر اینکه؛ بهایش پرداخت شده و در اوایل ۲۰۱۹ اولین محموله تحویل داده می شود و علاوه بر آن ترکیه در مسیر ایران و پاکستان در توسعه سامانه موشکی و خودکفایی در زمینه صنایع نظامی به سر می برد.

این رسانه می نویسد: پیشنهاد هیات آمریکایی برای ترکیه وسوسه کننده نیست و با دلخواه ترکیه فاصله زیادی دارد. اگر پیشنهاد آمریکایی ها تحویل فتح الله گولن متهم کودتای نافرجام تابستان ۲۰۱۶ بود، باز قابل بررسی عمیق از سوی رهبران ترکیه بود زیرا عدم انجام درخواست تحویل گولن یکی از دلایل بحران کنونی در روابط آمریکا-ترکیه است.

رای الیوم نوشت: سیاست زورگویی و کوچک شمردن متحدان به ویژه مسلمانان از سوی دولت کنونی آمریکا در کنار حمایت مطلق از اسرائیل و طرحهای شهرک سازی و یهودی سازی قدس اشغالی؛ همگی در فروپاشی ائتلافهایش در بیشتر مناطق دنیا نقش دارد. ترامپ این روزها جنگ اقتصادی در جبهه های مختلف که بارزترین آن جبهه چین و روسیه و در کنار آن تحریم های ایران و چه بسا در آینده نزدیک بر ترکیه و کشورهای اتحادیه اروپا است را دنبال می کند.

این رسانه می نویسد: ترکیه در آستانه ترک ناتو خواه به شکل اخراج یا استعفا است و به سمت ورود به ائتلاف منطقه ای خاورمیانه ای شامل ایران و پاکستان و چه عراق و سوریه در آینده گرایش پیدا کرده است و مایل به احداث تاسیسات و نیروگاه های هسته ای و تحقق بازدارندگی هسته ای و موشکی مشابه کره شمالی و حزب الله در جنوب لبنان است و حمایت ایران، روسیه و پاکستان را در صورتی در این مسیر گام بردارد، را به دنبال خواهد داشت و همه شواهد نشان می دهد که این کار را انجام خواهد داد.

رای الیوم نوشت: پیشنهاد خرید اف ۳۵ آمریکا اهرم فشاری بر ترکیه نبود زیرا جایگزین روسی آن یعنی سوخو۵۷ آماده است و مشروط هم نیست. هنگامی که کشور متحد واشنگتن همانند عربستان و ترکیه خواهان خرید اس ۴۰۰ روسیه است و به پاتریوت که به شکل تدریجی کارایی آن رو به افول است و در جبهه های مختلف که آخرین آن جبهه یمن بوده، شکست خورده است، مفهومش ضربه قوی به صنایع نظامی آمریکایی است.

کد N1945504

وبگردی