آفتاب

دو رشته جدید تحصیلی در حوزه علوم شناختی ایجاد می‌شود

دو رشته جدید تحصیلی در حوزه علوم شناختی ایجاد می‌شود

عضو هیات علمی دانشگاه هنر اسلامی تبریز گفت: با هدف ترویج و گسترش دانش علوم شناختی در استان آذربایجان شرقی و با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی، دو رشته جدید تحصیلی در حوزه علوم شناختی در این دانشگاه ایجاد می‌شود.

به گزارش ایسنا، دکتر یزدان موحدی با اشاره به اینکه دانشگاه هنر اسلامی تبریز در قالب چندین دانشکده در حال فعالیت‌های علمی و آموزشی است، اظهار کرد: قرار است در دانشکده طراحی این دانشگاه، رشته علوم شناختی با گرایش "طراحی و خلاقیت" و "مطالعات نظری هنر" ایجاد و فعالیت‌های آموزشی در این دو رشته با پذیرش دانشجو آغاز شود.

دکتر موحدی افزود: این اقدام در راستای  توسعه علوم شناختی در این دانشگاه و ترویج آن در جمع  دانشجویان و انجام فعالیت‌های علمی - پژوهشی در میان علاقه‌مندان، دانشجویان و محققان است تا زمینه برای مهاجرت به رشته‌های علوم شناختی افزایش یابد.

عضو هیات علمی دانشگاه هنر اسلامی تبریز تصریح کرد: این دانشگاه با ایجاد رشته‌های تحصیلی در حوزه‌های علوم شناختی بدنبال اتخاذ سازوکارهایی برای استفاده بهینه از دانش علوم شناختی در رشته‌های هنری از جمله در امر تولید فرش، طراحی، مجسمه‌سازی و نقاشی است تا  فرصت‌های مناسبی برای دانشجویان و محققان برای فعالیت در این رشته‌ها بوجود آید.

وی خاطرنشان کرد: در بخش طراحی و خلاقیت نیز تلاش می‌شود با تولید محصولات مختلف توسط دانشجو و بررسی آن در چارچوب دانش علوم شناختی، فرصت‌های بیشتری برای اشتغال‌زایی و تجاری‌سازی محصول درجامعه فراهم شود.

وی با بیان اینکه آشنایی با دستاوردهای علوم شناختی و کاربرد آنها در طراحی و خلاقیت می‌تواند زمینه‌های فکری و حتی عملی مناسبی را برای طراحی صنعتی و طراحی محصول رقم بزند، گفت: دانش‌آموختگان این رشته علاوه بر تسلط بر جایگاه علوم شناختی در طراحی و خلاقیت، قادر به انجام پژوهش در زمینه‌های مرتبط هستند.

عضو هیات علمی دانشگاه هنر اسلامی تبریز افزود: طراح همچنین می‌تواند ضمن درک بهتر فرآیند شناخت در کاربران، تا حدی به پیش‌بینی این ارتباط بپردازد و با طراحی صحیح به نیازهای علوم شناختی پاسخ دهد و به علاوه متخصصان این رشته قادرند با دخالت در پروژه‌های طراحی و خلاقیت که به نوعی در ارتباط با کاربر انسانی است، تخصص خود در عرصه حرفه طراحی را به کار گیرند.

به گفته دکتر موحدی، طراحی رابط‌های کاربری، ارتباط تصویری و تصویرسازی، طراحی رفتارساز و طراحی کاربر- محور در زمره موضوعاتی هستند که فارغ‌التحصیلان رشته کارشناسی ارشد علوم شناختی- شناخت طراحی و خلاقیت می‌توانند از آموخته‌های خود در این عرصه‌ها بهره ببرند.

دکتر موحدی همچنین اضافه کرد: ترغیب دانشجویان رشته طراحی به ارائه پایان‌نامه‌های خود در حوزه علوم شناختی، حرکتی دیگر برای ترویج و ارتقای علوم شناختی در دانشگاه هنر اسلامی تبریز است و تلاش می‌شود تا فعالیت‌های پژوهشی در حوزه علوم شناختی در میان دانشجویان افزایش یابد.

عضو هیات علمی دانشگاه هنراسلامی تبریز با بیان این که فعالیت‌ها برای ترویج و گسترش علوم شناختی در این دانشگاه مرهون اقدامات ستاد علوم شناختی است، ابراز امیدواری کرد: دانشگاه هنر اسلامی تبریز با برخورداری هرچه بیشتر از پشتیبانی ستاد گام‌های موثر و مفیدتری برای گسترش علوم شناختی در استان آذربایجان شرقی بردارد.

انتهای پیام

کد N1880116

وبگردی