آفتاب

مصباحی‌مقدم: دولت را حمایت کنیم که از این برهه بگذرد/ توکلی: زمان تسویه‌حساب و سرزنش دولت نیست

مصباحی‌مقدم: دولت را حمایت کنیم که از این برهه بگذرد/ توکلی: زمان تسویه‌حساب و سرزنش دولت نیست

اعتمادآنلاین نوشت: مصباحی‌مقدم با اشاره به خروج آمریکا از برجام و موضع‌گیری‌های داخلی نسبت به دولت و برجام گفت: در این شرایطی که آمریکا دشمنی خود را به حداکثر رسانده، ما در داخل باید به صورت منسجم و مستقل با هم کار کنیم.

غلامرضا مصباحی‌مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به خروج آمریکا از برجام درباره واکنش ایران گفت: البته این امکان برای ما هم وجود دارد که بخواهیم از برجام خارج شویم؛ به این معنا که تعهداتی را که با قبول برجام پذیرفته‌ایم کلا کنار بگذاریم. البته باید بررسی کرد که صلاح ما این است یا نه و جای این نگرانی هم وجود دارد که اروپا هم به امریکا ملحق شود.

این فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه سران اروپایی مانند انگلیس، فرانسه و آلمان و موگرینی تاکید می‌کنند که به برجام پایبند هستند، افزود: خیلی نمی‌شود روی این مسئله حساب کرد؛ به‌ویژه اینکه شرکت‌ها و بانک‌های اروپایی به طور عمده با شرکت‌ها و بانک های امریکایی کار می‌کنند و این احتمال قویا وجود دارد که آن‌ها نتوانند به راحتی با ایران ارتباط اقتصادی و جدی داشته باشند.  از این رو این احتمال هم وجود دارد که حتی اگر کشورهای اروپایی مایل به چنین چیزی نباشند، این شرکت‌ها به خاطر منافع خود، احتیاج و محافظه‌کاری از کار کردن با ایران خودداری کنند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه به دلیل همین رویکرد ممکن است ما مانند سال‌های گذشته و سال‌های تحریم نتوانیم از منافع برجام برخوردار شویم، گفت: البته به هر حال برخی از تحریم‌ها به‌وسیله شورای امنیت سازمان ملل متحد وضع شده بوده و دیگر امکان بازگشت ندارند اما تحریم‌هایی که امریکا در نظر دارد هم تحریم‌های اولیه و هم تحریم‌های ثانویه به جای خود باقی خواهد ماند.

مصباحی‌مقدم در ادامه با تاکید بر حفظ انسجام ملی در کشور گفت: از نگاه ملی به نظر من باید مصالح و منافع ملت ایران را دنبال کرد و این مصالح و منافع در هر شرایطی باید با توجه به همان شرایط در نظر گرفته شود.  در این شرایطی که آمریکا دشمنی خود را به حداکثر رسانده و سعی می‌کند از اهرم‌هایی که در اختیار دارد استفاده و حداکثر فشار را بر ایران وارد کند ما در داخل باید به صورت منسجم و مستقل با هم کار کنیم. باید دولت را حمایت کنیم که از این برهه بگذرد.

ملامت رهبری درباره خروج آمریکا از برجام گزنده نبود

احمد توکلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به خروج آمریکا از برجام درباره واکنش‌های داخلی گفت: الان شرایطی به وجود آمده که نه موقع تسویه‌حساب و نه موقع ملامت و مذمت است. اگر هم ملامتی پیش می‌آید باید از باب باز شدن و گشایش راه آینده باشد. چون به‌هرحال در وضعیتی هستیم که به‌اندازه کافی دشمن داریم و باید در کشور حامی سیاست‌های راهبردی تعیین‌شده رهبری باشیم.

این فعال سیاسی اصولگرا درباره خروج آمریکا از برجام تاکید کرد: رهبری به دولت و دستگاه دیپلماسی گفتند که شما زحمت خود را کشیدید و نشد؛ و از این به بعد که می‌گویید قصد دارید با اروپا کار را پیش ببرید، یادتان باشد که به شما بارها گفتم آمریکایی‌ها مورد اعتماد نیستند و بدون تضمین، تعهدی نپذیرید. این‌طور ملامت گزنده نیست؛ باید به آینده و پیشبرد سیاست‌های راهبردی کشور کمک شود نه آینده افراد یا گروه‌ها؛ بنابراین الان موقع همدلی و همراهی است و از همه شایسته‌تر برای رعایت لوازم همدلی شخص آقای حسن روحانی، رئیس‌جمهور محترم است که خودش شعار درست وحدت را تکرار می‌کند. پس، اولا نباید مسائل دیگر را ولو مهم باشد، ولی در قبال ایران‌ستیزی آمریکای غدار و مکار اهمیتش رنگ می‌بازد، عمده کند و بدتر از آن یک قوه دیگر را بکوبد. تا مصداق شعر معروف شویم که: اگر ز باغ رعیت ملک خورد سیبی/ برآورند غلامان درخت از بیخ.

اهم اظهارات توکلی به شرح زیر است:

*الان وقت تسویه‌حساب و سرزنش دولت و گفتن اینکه دیدید همان‌طوری شد که ما گفته بودیم، نیست. باید شرایطی را در داخل فراهم کنیم تا دستگاه دیپلماسی و دولت با دقت و همفکری سران نظام ادامه این رویکرد را بررسی کنند و درباره آن تصمیم درست را اتخاذ کنند. تا الان متاسفانه انتظارات از برجام محقق نشد شاید به خاطر اتحاد پشت سر فرماندهی واحد یعنی رهبری، خداوند نتیجه را به نفع مردم نجیب ایران و اسلام عزیز رقم بزند.

*درباره اتفاقات روز چهارشنبه گذشته در مجلس و آتش‌زدن برجام و پرچم آمریکا باید به این موضوع توجه داشت که نمایندگان آزادتر از دولت‌ها هستند و ممکن است کارهایی انجام دهند که دولت‌ها با آن موافق نباشند، ایرادی هم ندارد اما نباید این مسئله را عمده کنیم و وحدت واجب را فرو بگذاریم.  نمایندگان دیپلمات نیستند بلکه سیاستمدار و نماینده مردم هستند و معمولا افکارعمومی را بازتاب می‌دهند. نمی‌خواهم بگویم که این کار درست بوده یا نه، اما باید به‌گونه‌ای عمل شود که مسئله اصلی هم مقابله با سلطه‌طلبی آمریکا باشد.

*{درباره تنش‌هایی که در مرز سوریه با رژیم صهیونیستی به وجود آمده و گفته می‌شود که ایران هم با آن درگیر شده است}: با خون پاک جوانان این کشور مرزهای امنیتی خود را تا آن طرف سوریه و عراق بردیم. نباید زیر بار برخی مانند صهیونیست‌ها رفت چون این‌ها سیری‌ناپذیر هستند.  قبل از انقلاب می‌گفتیم که وضعیت ما با ساواک مانند کسی است که خنجر نوک تیزی را روی سینه‌مان قرار داده و نمی‌خواهد فرو کند چون از عواقب کشتن‌مان می‌ترسد. بنابراین هر چه من عقب بروم او به جلو خواهد آمد. ولی اگر درد اندکی از نوک خنجر را تحمل کنیم و کم‌کم جلو برویم او ذره‌ذره عقب می‌رود.

* فعلا نمی‌خواهیم با رژیم صهیونیستی درگیر شویم این وظیفه را مقاومت منطقه به خوبی انجام می‌دهد. خلاصه همه می‌دانند که ما ملت جنگ‌طلبی نیستیم اما پای آن بیفتد، عقب نمی‌نشینیم به همین دلیل هم از ما می‌ترسند.  بدون آن که از تنش بترسیم، به استقبال آن هم نمی‌رویم اما زمانی که رئیس‌جمهور لات و احمق آمریکا برای ما شاخ‌وشانه می‌کشد، نباید زیر بار تحقیر هم رفت.  عزت برای یک انسان، یک مسلمان و یک شیعه خیلی مهم است. به‌عنوان یک متخصص اقتصاد سیاسی می‌گویم که عزت یک مفهوم ارزشمند شخصیتی و ملی است که ما به ازای اقتصادی هم دارد؛ یعنی اگر شما عضو یک ملت عزتمند بودید مانند فرزند یک تاجر معتبر که در بازار مورد احترام است، قدرت و عزت زیادی خواهید داشت و این آورده مالی و اعتبار زیادی هم به همراه خواهد داشت.

27214

کد N1875305

وبگردی