آفتاب

ماجرای استعفای آذری جهرمی | در جلسه وزیر ارتباطات با روحانی چه گذشت؟

ماجرای استعفای آذری جهرمی | در جلسه وزیر ارتباطات با روحانی چه گذشت؟

خبر استعفای محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات در حالی شنیده می شود که از شب گذشته دستور قضایی فیلتر تلگرام صادر شده و آذری جهرمی در توییتر به این ماجرا واکنش نشان داده بود. امروز آذری جهرمی درباره فیلترینگ تلگرام جلسه ای با روحانی داشته است. او درباره این جلسه می گوید: اعلام نظرات کارشناسی "لزوما" به معنای استعفا نیست.

استعفای آذری جعهرمی


مدیر روابط عمومی وزارت ارتباطات گفت: خبر استعفای وزیر ارتباطات را تایید و یا تکذیب نمی کنیم.

مهر نوشت: محمدرضا فرنقی زاد در مورد انتشار برخی اخبار مربوط به اعلام استعفای محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات، گفت: خبر استعفای وزیر را نه تایید و نه تکذیب می کنیم.

وی گفت: وزیر ارتباطات از صبح امروز با رئیس جمهور جلسه داشته است و هنوز نتیجه این جلسه مشخص نیست. باید منتظر بازگشت وی باشیم.

آذری جهرمی ساعاتی پیش در واکنش به فیلتر تلگرام در توئیتر نوشت: «دسترسی شهروندان به منابع اطلاعات، توقف ناپدیر است. هرچند استفاده از یک نرم افزار متوقف شود.»

تکذیب استعفای وزیر ارتباطات 


همچنین ایلنا نوشت: در پی انتشار اخباری در فضای مجازی مبنی بر استعفای آذری جهرمی در پی صدور حکم فیلتر تلگرام، روابط عمومی وزارت ارتباطات موضوع را تکذیب کرد.  به گزارش ایلنا؛ در پی بروز شایعاتی در فضای مجازی مبنی بر استعفای وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پی صدور حکم فیلتر تلگرام، روابط عمومی این وزارتخانه، این شایعه را تکذیب کرد.

 در جلسه وزیر ارتباطات با روحانی چه گذشت؟


وزیر ارتباطات در پاسخ به شایعه استعفای خود گفت: اعلام نظرات کارشناسی لزوما به معنای استعفا نیست. چالشهای فیلترینگ را مستند و مستدل اعلام کرده‌ایم. مراجع تصمیم‌گیر نظرات ما را شنیده‌اند و تصمیم گرفته‌اند.
وزیر ارتباطات در پاسخ سوال ایسنا در مورد صحت استعفای خود گفت: نباید اعلام نظرات کارشناسی را استعفا تفسیر کنیم. در مورد فیلترینگ ما بارها اعلام کرده‌ایم که فیلترینگ تنها راه حل نیست و در مورد چالشهای آن نیز نظرات را مستدل و مستند به مراجع مربوطه اعلام کرده‌ایم. شواهد حاکی از بروز مشکلاتی در فیلتر تلگرام  در روسیه نیز هست و ممکن است اینگونه مشکلات در ایران هم رخ دهد. در هر حال به نظر می‌رسد فراتر از بحث امروز باید سیاستگذاری و قانونگذاری کشور در مورد رسانه‌های نوین را سریعتر به نتیجه رساند تا دیگر شاهد اینگونه چالشها نباشیم.
این اظهارات وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خالی است که وی صبح امروز با انتشار توییتی درباره فیلتر شدن پیام رسان تلگرام توضیحاتی ارایه کرد که به شرح زیر است:
1_ دسترسی شهروندان به منابع اطلاعات، توقف ناپذیر است؛ هرچند استفاده از یک نرم‌افزار متوقف شود. نرم‌افزارهای بدیل، شناسایی و جریان آزاد اطلاعات، مجددا فعال و در گردش خواهد بود. این خاصیت و لازمه‌ی دسترسی آزاد به اطلاعات در عصر ارتباطات است.
2_ فناوری به خودی خود، نه مجرم است نه مفسد و نه منحرف؛ این بشر است که با استفاده نادرست از آن، جرم یا فساد در فضای زندگی مجازی را ترویج می‌کند؛ چندان که در فضای واقعی نیز چنین می‌کند که امریست گریزناپذیر و علی حده.
3_توسعه فناوری نیز پیوسته و توقف ناپذیر است، چرا که مکث در این مسیر پرجذب و جوش لایتناهی، آن هم در روزگار سرعت تکنولوژی، بس سخت و مستصعب است و خود تحریمی از دنیای نوین عقب ماندگی را به دنبال خواهد داشت.
4_ سیاست‌گذاری برای رسانه‌های نوین و به رسمیت شناختن آن‌ها در جهت پاسداشت حقوق شهروندان، نیازمند اقدامی عاجل است که تعارض کشور با شبکه‌های اجتماعی را کاهش و باعث وحدت عمومی و مانع سلب اعتماد خواهد شد.
5_ در این میان نباید از عدم وجود استانداردی جهانی برای حفظ حاکمیت کشورها در نرم‌افزارهای فضای مجازی گذشت، این تعارضی است که برای اکثر کشورها وجود دارد. زمانی که مقررات کشورها محترم شمرده نشود، عکس‌العمل حاکمیت‌ها امری غیرطبیعی و غیرمعقول نمی‌نماید./
کد N1870053

وبگردی