آفتاب

برنامه وزارت بهداشت برای ماموریت‌گرایی و ارتباط هدفمند دانشگاهها با مراکز علمی دنیا

برنامه وزارت بهداشت برای ماموریت‌گرایی و ارتباط هدفمند دانشگاهها با مراکز علمی دنیا

معاون آموزشی وزارت بهداشت در جمع متخصصین خارجی با اشاره به تجربیات جمهوری اسلامی در ارتقای نظام سلامت طی دهه‌های گذشته گفت: دانشگاههای علوم پزشکی ایران ماموریت محور هستند و به صورت هدفمند با مراکز علمی دنیا ارتباط برقرار می‌کنند.

به گزارش ایسنا، دکتر باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت در همایش بین المللی بیماری های پوستی که در سالن همایش های بین المللی صدا و سیما و با حضور متخصصین و دانشجویان ایرانی و خارجی برگزار شد رویدادهای علمی بین المللی را عامل مهمی در تعاملات علمی بین دانشمندان کشورهای مختلف جهان ذکر کرد و با اشاره به پیشینه علوم پزشکی در ایران گفت: کشور ما چهره های ماندگاری در این حوزه دارد و اساتید برجسته ای در حوزه علوم پزشکی ایران فعالیت می کنند.

دکتر لاریجانی به سیستم یکپارچه بهداشت و درمان کشور اشاره کرد و گفت: دانشگاههای علوم پزشکی ایران خدمات آموزش، پژوهش، بهداشتی و درمانی را به صورت یکپارچه به جامعه تحت پوشش خود ارائه می کنند.

وی با بیان اینکه در هر استان ایران حداقل یک دانشگاه علوم پزشکی وجود دارد، تاکید کرد: طی سال های اخیر توسعه چشمگیری در علوم پزشکی کشور ایجاد شده به طوری که بیش از 60 دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی در کشور داریم.

معاون آموزشی وزارت بهداشت ادامه داد: تمام رشته های علوم پزشکی در دانشگاههای علوم پزشکی کشور تدریس می شود و در تحصیلات تکمیلی پیشرفت خوبی داشته ایم. وی خاطرنشان کرد: بیش از 18 هزار عضو هیات علمی در دانشگاههای علوم پزشکی ایران تدریس می کنند.

دکتر لاریجانی با بیان اینکه توسعه آموزش عالی موضوعی است که در جهان مورد توجه قرار می گیرد، خاطرنشان کرد: در طی یک دهه تعداد دانشجویان در جهان رشد 53 درصدی داشته و این موضوع حاکی از لزوم برنامه ریزی برای آموزش عالی در تمام نظام های حاکمیتی دنیا است.

معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به گسترش آموزش عالی سلامت در ایران طی چند دهه گذشته گفت: رشد خوبی در توسعه رشته مقاطع تحصیلی علوم پزشکی داشته ایم و این امر در کنار سایر برنامه ریزی های صورت گرفته بسترهای رشد علمی کشور را فراهم آورده است.

وی از رشد روز افزون تولیدات علمی کشور طی چنددهه اخیر اشاره و تاکید کرد: رتبه علمی ایران براساس رتبه بندی های مختلف در جهان رشد چشمگیری داشته است. در رتبه بندی ها ایران دارای رتبه 16 در جهان و رتبه 1 در منطقه به لحاظ تولیدات علمی است و حدود 30 درصد از این تولیدات محصول تلاش دست اندرکاران حوزه علوم پزشکی است.

معاون آموزشی وزارت بهداشت افزود: هدف ما این است که با همه مراکز علمی جهان ارتباط داشته باشیم و نقشه همکاری دانشگاههای علوم پزشکی کشور با کشورهای مختلف ترسیم شده تا به صورت هدفمند ارتباط علمی کشور در حوزه علوم پزشکی با کشورهای مختلف برقرار شود.

دکتر لاریجانی با تاکید بر اینکه ظرفیت های زیادی در این دانشگاهها برای همکاری با کشورهای مختلف وجود دارد خاطرنشان کرد: این ظرفیت ها در تمامی حوزه ها اعم از آموزش، پژوهش و ارائه خدمات است و اکنون بیش از 3  هزار دانشجوی خارجی از کشورهای مختلف خصوصا کشورهای منطقه در دانشگاههای علوم پزشکی ایران مشغول تحصیل هستند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت از تدوین نقشه علمی حوزه علوم پزشکی در ایران سخن گفت و افزود: طی سالهای گذشته تلاش های زیادی برای توسعه نوآوری در حوزه سلامت ایران صورت گرفته است.

وی از برنامه تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی سخن گفت و خاطرنشان کرد: نقشه راه جامعی برای حوزه آموزش طراحی شده که به برخی نقاط کلیدی برای ارتقای نظام سلامت کشور پرداخته است.

به گزارش روابط عمومی معاونت آموزشی وزارت بهداشت، دکتر لاریجانی به برخی محورهای برنامه تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی از جمله توسعه آموزش مجازی، بین المللی سازی آموزش، توسعه آموزش پاسخگو و ... اشاره کرد و گفت: طی چندسال گذشته تمامی برنامه های آموزشی در رشته های مختلف بازنگری شده و تلاش های گسترده ای برای آموزش های تخصصی پزشک خانواده برای پاسخگویی به نیازهای سلامت کشور صورت گرفته است.

معاون آموزشی وزارت بهداشت در پایان تاکید کرد: کشور ایران تجربه خوبی در ادغام آموزش با ارائه خدمات دارد که بسترهای توسعه علمی در حوزه علوم پزشکی را فراهم آورده و اجرای برنامه های تحول طی چندسال گذشته توانسته تغییرات چشمگیری را در دانشگاههای علوم پزشکی ایجاد کند.

انتهای پیام

کد N1867175

وبگردی