آفتاب

بلاتکلیفی‌ها کار وزیر علوم را دشوار می‌کند/هیچ پیشنهادی برای وزارت نداشتم

بلاتکلیفی‌ها کار وزیر علوم را دشوار می‌کند/هیچ پیشنهادی برای وزارت نداشتم

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی ضمن تشریح عملکرد این دانشگاه با اشاره به بلاتکلیفی وزارت علوم، گفت: کار وزیرعلوم دولت دوازدهم دشوار است و بنده نیز هیچ پیشنهادی برای پست وزارت دریافت نکردم.

حسین سلیمی، رئیس دانشگاه علامه طباطبائی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره بلاتکلیفی وزارت علوم برای انتخاب وزیر، گفت: نقش وزیر در وزارت علوم از نقش وزیر در برخی وزارتخانه‌های دیگر بزرگ‌تر و جدی‌تر است به دلیل اینکه وزیر علاوه بر عنوان وزارت، رئیس هیات امنای همه دانشگاه‌ها نیز محسوب می‌شود و هیات امنا جایگاه قانونگذاری برای دانشگاه را نیز برعهده دارد.

سلیمی افزود: همه آیین‌نامه‌ها درباره استخدام و بودجه در هیات امنا تصویب می‌شود و می‌توان گفت؛ وزیر علوم جانشین هیات دولت در حیطه دانشگاه‌ها در کرسی ریاست هیات امنای دانشگاه‌ها است، بنابراین سیاست‌‌ها یا مشی‌های مختلف وزارت علوم نقش اساسی در روند کارهای دانشگاه‌ها دارد و این مسئله در حوزه آموزش، تعیین بودجه، ارتباط با صنعت و نوع نگرش به آموزش عالی در جامعه و فعالیت‌های فرهنگی و سیاسی تاثیرگذار است.

تاخیر در وزیر علوم به روزمرگی دانشگاه‌ها می‌انجامد

او تاکید کرد: هرچه در انتخاب وزیر برای وزارت علوم تاخیر شود و این موضوع تعیین‌تکلیف نشود، دانشگاه‌ها به جای سیاست‌گذاری بلند مدت به نوعی مجبورند به روزمرگی بگذرانند و آن تحول بزرگی که آموزش عالی برای ایفای نقش خود در جامعه دارد به تاخیر می‌افتد. همچنین آثاری که در این وقفه ایجاد می‌شود، مسبب آن است که وزیر جدید چندین ماه وقت بگذارد تا این آثار جانبی را از بین ببرد. بنابراین به نظر می‌رسد کار وزیر علوم با توجه به تحولاتی که ایجاد شده کار دشواری است.

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی نیز درباره پیشنهاد به او برای تصدی پست وزارت علوم، گفت: بنده هیچ پیشنهاد رسمی برای وزارت علوم نداشتم. همچنین کسی از من برنامه‌ای هم برای این وزارتخانه نخواسته است. دیدگاه‌های عمومی از طرف بنده برای وزارت علوم ارائه شده، اما هیچ پیشنهادی برای پست وزارت دریافت نکردم.

افزایش قراردادهای پژوهشی به 10میلیارد تومان

رئیس دانشگاه علامه درباره عملکرد این دانشگاه در دولت یازدهم و برنامه‌های آن در دولت دوازدهم گفت: دانشگاه علامه طباطبائی در ادامه برنامه‌های چهارسال گذشته در سال تحصیلی جدید طبق سند استراتژیک برنامه راهبردی دانشگاه به دنبال توسعه و ارتقای کیفی است.

سیاست علامه عدم افزایش تعداد دانشجویان است

او ادامه داد: در طول چهارسال گذشته توانستیم؛ استانداردهای دانشگاه را افزایش دهیم به طوری که نسبت استاد به دانشجوی دانشگاه علامه از حدود یک به 44 به یک به 28 رسیده است. امیدواریم در سال تحصیلی جدید هم با محدود نگه‌داشتن تعداد دانشجویان و عدم افزایش آن و افزایش تعداد استادان کارآمد این نسبت را به حدود یک به 25 برسانیم؛ البته نسبت استاد به دانشجوی دانشگاه علامه طباطبائی با احتساب دانشجویان روزانه یک به 17 است.

سلیمی درباره توسعه حوزه آموزشی در دانشگاه علامه طباطبائی، گفت: آموزش‌های مکمل مهارتی از دو سال پیش تاکنون به صورت طرح پایلوت در دانشگاه اجرا شده که امسال به شکل قطعی دنبال می‌شود. در دانشگاه علامه همکاران با کمک گروه‌های آموزشی و مرکز هدایت شغلی، حوزه‌هایی که در رشته‌های این دانشگاه بازار کار به آنها نیاز دارد را شناسایی کردند و براساس آن بررسی شد که چه دوره‌های مهارتی برای این حوزه‌ها لازم است و دانشگاه با هزینه خودش برای هر دانشجو یک دوره اضافه بر تحصیل و متناسب با شغلی که به آن علاقه‌مند است، ارائه می‌شود تا زمینه حضور دانشجویان در بازار کار محقق شود البته دوره‌های مهارتی با وسعت بیشتری ارائه خواهد شد و اگر دانشجویان مایل باشند، می‌توانند در دوره‌های بیشتری هم شرکت کنند.

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی ابراز امیدواری کرد؛ برای همه دانشجویان دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد جدید‌الورود دوره‌های مهارتی برگزار شود و به شکل یک برنامه دائمی برای دانشگاه دربیاید.

او با اشاره به مراکز رشد و شرکت‌های دانش‌بنیان علوم انسانی، افزود: تعدادی شرکت دانش‌بنیان علوم انسانی در سال‌های اخیر راه‌اندازی شده که بر تعداد آنها در سال جدید افزوده خواهد شد. هم‌چنین با شرکت‌های شتاب‌دهنده قدرتمند درحال مذاکره هستیم تا آنها در مراکز رشد مستقر شوند و بتوانند به شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالیت‌های کارآفرینی در دانشگاه علامه کمک کنند.

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی با بیان اینکه در زمینه پژوهش دانشگاه علامه جهش خوبی داشته، گفت: دانشگاه علامه ظرف چند ماه فقط حدود 300 میلیون قرارداد پژوهشی داشت اما این مبلغ با همکاری حوزه‌های اجرای به حدود 10میلیارد تومان افزایش پیدا کرد. بخشی از این قراردادها فعلا به علت مشکلات مالی که در دستگاه اجرا وجود دارد هم‌چنان پرداخت نشده اما هدف‌گیری دانشگاه این است که قرارداد با دستگاه‌های اجرایی به 12میلیارد تومان برسد.هم‌چنین امیدواریم به ازای هر استاد نیز4 مقاله علمی و پژوهشی در سایت‌های معتبر منتشر شود.

سلیمی با اشاره به اینکه دانشگاه علامه مقام اول برگزاری کرسی‌های نظریه‌پردازی در کشور را دارد، گفت: تعدادی از استادان برجسته دانشگاه مخصوصا افرادی که صاحب نظریه و اندیشه هستند؛ تمایلی به اینکه در مکان‌های رسمی نظریات‌شان را اعلام کنند، نداشتند. همه آنها در این مدت شناسایی شدند و امیدواریم کرسی‌های نظریه‌پردازی که محصول یک عمر تلاش استادان هست بتوانیم در سال جاری برگزار کنیم و جایگاه دانشگاه علامه را در ارائه نظریه‌های جدید در حوزه‌های علوم انسانی و اجتماعی حفظ کنیم.

او ادامه داد: در زمینه مطالعات علوم انسانی به دنبال این هستیم که پاره‌ای از آثار بزرگ ادبیات، نظریه‌های فلسفی و اندیشه را که هنوز ترجمه مناسبی به فارسی ندارد بتوانیم به فارسی برگردانیم و از طرفی آثار بزرگان خود را مخصوصا شخص علامه طباطبائی را نیز به زبان‌های دیگر ترجمه و در جامعه بین‌الملل منتشر کنیم تا امکان گفت‌و‌گوی اندیشه بین متفکران ما و جهان بیشتر فراهم شود.

هم دانشجویان متقاضیان خوابگاه اسکان داده شدند

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی با اشاره به فعالیت‌های عمرانی این دانشگاه، گفت: 50هزار مترمربع به دانشگاه علامه اضافه شده، این مقدار شامل سه دانشکده جدید، کتابخانه مرکزی، درمانگاه، مسجد، موزه، ساختمان جدید خوابگاهی و ساختمان جدید معاونت دانشجویی است که به بهر‌ه‌برداری رسیده، در سال جدید نیز یک ساختمان خوابگاه جدید نیز افتتاح خواهد شد. هم‌چنین مرکز آموزش زبان فارسی در دو هفته آینده نیز افتتاح می‌شود. همین‌طور ساخت دو دانشکده جدید نیز در پردیس مرکزی تا یک ماه آینده آغاز و ظرف دو سال آماده بهره‌برداری است.

سلیمی افزود: ساختمان جدید تربیت بدنی تا 9 ماه پیش‌رو نیز به پایان و بهره‌برداری می‌رسد. هم‌چنین یک خوابگاه بزرگ استاندارد در زمین جدید دانشگاه طراحی شده که نزدیک استادیوم آزاد است. تکمیل این پروژه‌ها باعث می‌شود دانشگاه علامه در حوزه خوابگاه‌ها و فضای آموزشی به استانداردهای لازم برسد.

او درباره فعالیت‌های دانشجویی گفت: طبق گفته‌های رئیس صندوق رفاه دانشجویان، دانشگاه علامه جزو چهار دانشگاه برتر در رشد و به‌سازی ساختمان‌های خوابگاهی است. البته امسال فشار بسیار زیاد پیش‌بینی نشده‌ای برای خوابگاه‌ها ایجاد شد به دلیل بخشنامه‌ای که برای دادن خوابگاه به دانشجویان ترم 5 ابلاغ شد، این مسئله باتوجه به تعداد زیاد دانشجویان غیربومی و هم‌چنین به دلیل سیاست این دانشگاه که حتی یک دانشجوی متقاضی بدون خوابگاه نماند، به وجود آمد. برای حل این موضوع یک خوابگاه به صورت اضطراری آماده شد و بعد از مدتی یک ساختمان دیگر نیز به آن اضافه شد تا از فشاری که ایجاد شده کم کنیم.

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی با بیان اینکه در حوزه فرهنگی نیز تلاش داریم، سیاست آرامش فعال را دنبال کنیم، گفت: ما معتقد هستیم دانشجویان باید کاملا احساس آزادی و امنیت در حوزه‌های فرهنگی از جمله انجمن‌های علمی و تشکل‌های اسلامی داشته باشند. البته همه دانشجویان باید خط قرمزهای نظام را درباره این مسائل را رعایت کنند. قصد داریم حداقل یک برابر و نیم فعالیت‌های فرهنگی نسبت به سال‌های گذشته رشد کند. تعداد مجوزهایی که برای فعالیت‌های دانشجویی صادر شده همین موضوع را نشان می‌دهد که امیدواریم با رشد و شناخت عمیق‌تری که دانشجویان پیدا کردند بتوانند درست فعالیت کنند و از پاره‌ای از حرکت‌های حاشیه‌ساز پرهیز کنند.

کد N1779657

وبگردی