آفتاب

موضع‌گیری خصمانه فیس‌بوک علیه مسلمانان روهینگا

موضع‌گیری خصمانه فیس‌بوک علیه مسلمانان روهینگا

در حالی که پاکسازی قومی مسلمانان روهینگا توسط دولت بودایی میانمار ادامه دارد، فیس بوک در موضع‌گیری مشکوک به بهانه حذف صفحات گروه ARSA مطالب مربوط به نسل کشی مسلمانان را پاک کرده است.

 

به گزارش خبرآنلاین، فیس بوک صفحه ارتش آزادیبخش روهینگا / ARSA را که پس از شروع پاکسازی قومی آغاز بکار کرده، به عنوان گروهی تروریستی فرض کرده و مطالب آن را حذف کرده است. اما گروههای حقوق بشری و روزنامه نگاران گزارش می دهند که فیس بوک با این بهانه تمام مطالب و پیج های آگاهی دهنده درباره نسل کشی در میانمار را حذف کرده است.

این در حالی است که فیس بوک درباره صفحات ارتش برمه که دست به غارت، تجاوز، اواره کردن مسلمانان می زنند را دست نزده است و اعتقادی هم به این کار ندارد.

صفحه ارتش میانمار در فیس بوک بیش از 2.6 میلیون فالوور دارد{لینک} و هرچند سازمان های حقوق بشری آنها را متهم به نسل کشی کرده و باعث آواره شدن 400 هزار نفر از جمعیت 1.1 میلیونی مسلمانان روهینگا شده اند؛ فیس بوک صفحاتی که درباره کشتار مسلمانان می نویسد را سانسور می کند.

آنگ سان سوچی، برنده جایزه صلح نوبل به عنوان رهبر این کشور نظاره گر این نسل کشی بوده و سخنگویش - Zaw Htay - با به اشتراک گذاری خبر حذف صفحات مسلمانان از فیس بوک از طرفداران خود خواسته تا درباره گروه ARSA گزارش دهند تا صفحات بیشتری از آنها از فیب بوک پاک شود.

گروه ARSA اکتبر گذشته و پس از شروع نسل کشی مردم روهینگا در Rakhine به وجود آمد تا درباره فجایع ارتش میانمار اطلاع رسانی کند که با سانسور از سوی فیس بوک مواجه شده است. آنها در توئیتر خود{لینک} آورده اند که حرکتشان کاملا قانونی و در راستای ایفای حقوق مردم بی گناه روهینگا بوده است. مردمی که به بنگلادش پناه آورده اند از تجاوز وحشیانه ارتش به زنان و کودکان بی دفاع می گویند که با تیراندازی به سوی مردم و انفجار مین بر سر راهشان باعث فرار مردم از سرزمین مادری‌شان شده اند.

محمد انور، روزنامه نگاردر کوآلالامپور، با نشان دادن پرینت اسکرین صفحات حذف شده در فیس بوک به گاردین گفت اینها تنها صفحاتی از مظلومیت مردمی است که کشته می شوند و فیس بوک انها را سانسور کرده است.

مدیران فیس بوک برخی از صفحات پاک شده که توسط انور نشان داده شده اند را خطای سهوی نامیده است و ادعا کرده است که به دلیل تصاویر وحشتناک منتشر شده، مجبور به حذف صفحات شده است.

ظاهرا فیس بوک قتل و جنایتی که از سوی ارتش میانمار بر سر مردم آمده را دلیل محکمی برای حذف صفحات جنایتکاران در برمه نمی داند و نشان دادن تصاویر کشته شدگان بی گناه را جرم تلقی می کند.

 

 

5656

 

کد N1769039

وبگردی