آفتاب
خبر

مطالبه همدان برای داشتن اثر ثبت جهانی

مطالبه همدان برای داشتن اثر ثبت جهانی

رئیس ‌سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان همدان گفت: «بخش گردشگری و خدمات دو بخشی هستند که در حوزه ...

رئیس ‌سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان همدان گفت: «بخش گردشگری و خدمات دو بخشی هستند که در حوزه اشتغال در دنیا موثر بوده‌اند؛ بنابراین، باید بر بخش خدمات به‌ویژه خدمات مربوط به حوزه‌های گردشگری و صنایع‌دستی متمرکز شویم.» به‌گزارش میراث‌آریا، علی‌اصغر مونسان که برای بازدید از چند پروژه گردشگری به همدان سفر کرده، ادامه داد: «کشور ما دارای مزیت‌های بسیار زیادی در این دو حوزه است. ما 32هزار اثر تاریخی در کشور داریم که این آثار در تمام نقاط کشور پراکنده هستند. همچنین در حوزه صنایع‌دستی، کشور ما مزیت‌های بسیار زیادی دارد که باید این زمین‌ها را معرفی و احیا کنیم.» وی اضافه کرد: «حوزه گردشگری، علاوه‌بر منافع اقتصادی، نفع اجتماعی نیز به‌دنبال دارد؛ چراکه مانع مهاجرت از روستا به شهر می‌شود و توزیع عادلانه ثروت و درآمد را تا عمق روستاها به‌دنبال دارد. ما باید با تعریف مسیرهای گردشگری و معرفی جاذبه‌های کشورمان در حوزه گردشگری رونق ایجاد کنیم. همچنین در بخش صنایع‌دستی باید با تجاری‌سازی و برند‌سازی از عرضه فله‌ای این آثار دستی جلوگیری کنیم.» او افزود: «تلاش می‌کنیم که همدان هم در زمره مقاصد مهم گردشگری کشور قرار گیرد، پروژه شهر گردشگری که شاخصه‌های آن در دست تهیه است به‌زودی اجرایی می‌شود و امیدواریم با توجه به مزیت‌های موجود در این استان، همدان نیز به‌عنوان پایلوت برای شهر گردشگر درنظر گرفته شود.»

 

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری همچنین یادآوری کرد که استان همدان میزبان چهلمین نشست اعضای وابسته سازمان جهانی گردشگری در سال 2018 (آبان 1397) خواهد بود. وی ابراز امیدواری کرد که از این فرصت برای معرفی استان همدان نهایت بهره‌برداری صورت گیرد. معاون سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری نیز در این نشست تصریح کرد: «انتخاب سازمان ما به‌عنوان معین اقتصاد مقاومتی در استان همدان دلایل بسیار زیادی داشته است. با توجه به ارزیابی‌های ستاد اقتصاد مقاومتی، استان همدان در پیگیری امر اقتصاد مقاومتی از استان‌های پیشرو است.» سعید شیرکوند ادامه داد: «در استان همدان دستگاه‌های مختلف در حوزه اقتصاد مقاومتی با هم هماهنگ هستند و دبیرخانه این حوزه نیز فعال و جدی است. استاندار همدان هم پیگیر همه پروژه‌ها و فعالیت‌ها است و این باعث خوشحالی است که سازمان میراث‌فرهنگی معین این استان است.»

همچنین، در این جلسه استاندار همدان ذکر کرد: «با راه‌اندازی خط ریلی استان، مردم همدان به آرزوی دیرینه خود رسیدند. استان همدان 1800 اثر تاریخی دارد و ما تقاضا داریم که این استان به مقصد گردشگری تبدیل شود. مردم بافرهنگ، صنایع‌دستی متنوع و جاذبه‌های گردشگری بسیار زیبایی در این استان وجود دارد که باید به دنیا معرفی شود.» محمدناصر نیکبخت با اشاره به اینکه استان همدان پایتخت تاریخ و تمدن کشور است، یادآور شد: «متاسفانه استان همدان یک اثر ثبت‌جهانی ندارد و این مایه تاسف است. توقع داریم این استان هر چه زودتر یک اثر در فهرست میراث جهانی داشته باشد. در مورد موزه استان هم استانداری یک‌سوم هزینه را تقبل می‌کند و انتظار داریم باقی‌مانده اعتبار از محل اعتبارات ملی تامین شود تا استان همدان هم موزه خود را داشته باشد.» علی مالمیر، مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان همدان نیز گفت: «ثبت جهانی یکی از آثار تاریخی استان همدان یکی از مهم‌ترین درخواست‌های ماست. همچنین تبلیغات مناسب برای معرفی غرب کشور می‌تواند توسعه صنعت گردشگری را به‌صورت متوازن در کل کشور به‌همراه داشته باشد.»

کد N1768335

وبگردی