آفتاب

ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره ایران در شبکه جهانی ابقا شد

ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره ایران در شبکه جهانی ابقا شد

مدیر کل دفتر زیستگاه و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد: برنامه انسان و کره مسکون سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد رای به ابقای ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره ایران در شبکه جهانی ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره جهان داد.

به گزارش ایلنا به نقل از  پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، حمید گشتاسب با بیان این مطلب افزود: براساس آخرین جلسه کمیته بین المللی مشورتی برنامه انسان و کره مسکون یونسکو در بیست و نهمین جلسه شورای برنامه انسان و کره مسکون به منظور بررسی فرم‌های بازنگری و تمدید ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره در سال ۲۰۱۷ و نامه چونلی هان رئیس بخش اکولوژی و علوم زمین یونسکو ۶ ذخیره‌گاه کشور که در معرض حذف از شبکه جهانی ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره بودند، واجد شرایط شناخته شده و فرم‌های تکمیل شده توسط دفتر زیستگاه‌ها و امور مناطق  سازمان را تائید و رای به تمدید آن دادند.

گشتاسب افزود: درسال ۲۰۱۳ فرم‌های بازنگری ۹ ذخیره‌گاه کشور مانند سایر کشورها به برنامه انسان و کره مسکون یونسکو ارسال شد، اما فقط ۳ ذخیره‌گاه توران، ارومیه و میانکاله تائیدیه دریافت کرده است. سایر ذخیره‌گاه در بلاتکلیفی باقی مانده بود، اما مکاتبات متعددی از طریق مراجع ذیربط صورت پذیرفت و در صورت عدم اقدام بموقع امکان داشت شش ذخیره گاه کشور از شبکه مناطق ذخیره گاهی جهان حذف شد.

گشتاسب تصریح کرد: با توجه به شرایط حساس پیش آمده دفتر زیستگاه‌ها و امور مناطق نیز با درک این واقعیت که در صورت حذف شش ذخیره گاه،  اعتبار بین‌المللی ایران در عرصه حفاظت از طبیعت و بویژه ذخیره‌گاه‌های زیستکره خدشه‌دار خواهد شد، با تمام توان اراده خود را برای تکمیل در خور فرم‌های بازنگری بکار بست.

مدیر کل دفتر زیستگاه و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست توضیح داد: هرساله برخی از این ذخیره گاه در دنیا به دلیل کامل نبودن یا ناقص بودن فرم‌های بازنگری از فهرست جهانی حذف می‌شوند، بطوریکه  در سال ۲۰۱۷ حدود ۲۰ سایت در جهان از کشورهائی نظیر آمریکا  و بلغارستان حذف شدند.

وی افزود: روند تکمیل فرم‌های بازنگری از حساسیت و توجه ویژه‌ای برخوردار  است و این امر در اغلب کشورها با بکارگیری نیروهای متخصص و تامین منابع مالی در خور صورت می‌گیرد. اما این امر در سازمان از آنجاییکه تا کنون بودجه اختصاصی برای ذخیره‌گاه‌های زیستکره دیده نشده است، تکمیل فرم‌های بازنگری ذخیره‌گاه‌های زیستکره گلستان، حرا، گنو، ارسباران، کویر، ارژن و پریشان صرفا" با توان کارشناسی پرسنل دفتر با راهبری آقای علی بالی رئیس گروه بررسی‌های جغرافیائی و کارشناس رابط ذخیره‌گاه‌های زیستکره سازمان در یونسکو ونیز همکاری بی‌دریغ خانم دکتر مینا استقامت و حمایت‌های قابل تقدیرکمیسیون ملی یونسکو و دبیرخانه کمیته ملی برنامه انسان و کره مسکون یونسکو در ایران و استان‌های ذیربط صورت گرفت.

گشتاسب با تبریک این اتفاق بزرگ و ارزشمند را به کلیه همکاران در سازمان و دوستداران محیط زیست در سراسر کشور ابراز امیدواری کرد: هر چه زودتر ذخیره‌گاه‌های زیست کره کشور از حمایت های قانونی ویژه و ردیف اعتباری خاص برخوردار شوند.

کد N1752562

وبگردی