آفتاب

سفیر هند در ایران: آثار شعرای نامی ایرانی، پیام آور صلح جهانی است

سفیر هند در ایران: آثار شعرای نامی ایرانی، پیام آور صلح جهانی است

ارومیه- ایرنا- سفیر هند در ایران گفت: آثار شعرای نامی ایرانی از جمله حافظ، سعدی، مولوی و شمس، پیام آور صلح، دوستی و عشق در سطح جهانی است.

به گزارش ایرنا سائوراب کومار/Saurabh Kumar/ روز دوشنبه در بازدید از مقبره شمس تبریزی در خوی افزود: شمس تبریزی از جمله عرفای نامدار ایرانی است که الهام بخش شخصیت والایی نظیر مولوی بود.
وی اضافه کرد: این شعرا و عرفا می تواند عامل پیوند بین ملت های جهان باشد و فرهنگ ایرانی را به دنیا منتقل کند.
وی با اشاره به وجود پیوندهای فرهنگی قوی بین ایران و هند اظهار کرد: زبان فارسی یکی از این پیوندهاست که روز به روز مستحکم تر می شود.
به گزارش ایرنا، شمس الدین محمد بن علی بن ملک داد تبریزی بنا بر اشاره های تاریخی به احتمال زیاد در سال 582 هجری قمری به دنیا آمد و ملقب به ' شیخ پرّان' و ' زردوز' بود.
کتاب 'مقالات شمس' شامل مطالب ارزنده ای با موضوع عرفان است؛ این کتاب سوال و جواب های شمس و مولانا و مریدان و منکران آنان را در بر می گیرد و توسط شاگردان وی گردآوری شده است.
شمس تبریزی، روحیه و نگرش اندیشمند نابغه ای مثل مولوی را متحول کرد و از مولوی عابد، یک عارف عاشق ساخت.
حضور شمس تبریزی موجب غلیان چشمه شعر مولوی می شد و غیبت وی، زبان مولوی را گنگ می کرد؛ مولوی در سایه محبتی که نسبت به شمس داشت، مطلبی عالی را با مثالی لطیف بیان می کرد.
روحیه و ارادتی که مولوی نسبت به شمس داشت، باعث شد تا وی از وابستگی دنیوی جدا شود؛ تاریخ وفات شمس تبریزی به علت کمبود اسناد تاریخی مربوط به آن دوره زندگی شمس به روشنی معلوم نیست اما شمس پژوهان آن را بین سال های 645 و 672 هجری قمری ذکر کرده اند.
هفتم مهرماه در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران به نام روز شمس نامگذاری شده است.
2093/3072
** خبرنگار: صابر چهرقانی ** انتشار دهنده: علیرضا فولادی
کد N1734934

وبگردی