آفتاب

تعقیب عوامل خسارت به پل 1700 ساله دزفول

تعقیب عوامل خسارت به پل 1700 ساله دزفول

دزفول - ایرنا - رئیس اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری دزفول گفت: گشت نامحسوس برای شناسایی عوامل تخریب بخشی از جان پناه پل ساسانی دزفول فعال شده است.

مهم‌ترین اثر تاریخی دزفول با بیش از ۱۷ قرن قدمت، یکی از قدیمی ترین پل های استوار جهان است.
بخشی از دیواره جان پناه پل باستانی دزفول چندی پیش از سوی افرادی تخریب شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا حجت اله آریایی نیا روز شنبه در جریان بررسی وضعیت پل 1700 ساله دزفول افزود: افراد متخلف که شناسایی آنها در حال انجام است ضمن تخریب بخش از جان پناه این پل باستانی ، خشت های آنرا به رودخانه دز پرتاب کردند در حالی که هر گونه آسیب رساندن به پل تاریخی ممنوع است.
وی با بیان اینکه افراد نادان و ناآگاه دست به تخریب آثار باستانی می زنند گفت: متاسفانه دوربینی جهت ثبت و ضبط این گونه حوادث در پل باستانی دزفول نصب نشده و با توجه به اینکه گشت میراث فرهنگی حدود 15 ساعت به گشت زنی می پردازد و پل از روشنایی مناسبی برخوردار نیست بهضا چنین حوادثی رخ می دهد.
به گزارش خبرنگار ایرنا رئیس اداره میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری دزفول اضافه کرد:با وجود اینکه نگهبان شهرداری وظیفه نگهبانی از پل باستانی را بر عهده دارد به علت اینکه مسیر پل 300 متر می باشد امکان حفاظت همیشگی از این پل دشوار است.
وی گفت:به همین دلیل گشت نامحسوس نیروی انتظامی برای شناسایی افراد متخلف که اقدام به تخریب بخشی از جان پناه پل تاریخی دزفول کرده اند فعال شده است .
آریایی بیان کرد:در خصوص دیوار نویسی بر روی مکان های تاریخی دزفول 2 نفر شناسایی شده اند که برای آنها پرونده تشکیل شده و به مراجع قضایی معرفی شدند.
پل باستانی دزفول که 2 بخش شرقی و غربی دزفول را به هم وصل می کند در دوران گذشته یکی از راه‌های ارتباطی منطقه جندی شاپور و سرزمین بین‌النهرین بوده، که به دستور شاپور اول پس از پیروزی بر والرین و با بکارگیری اسرای رومی ساخته شده است.
پل ساسانی دزفول در سال ۲۶۰ میلادی (در حدود ۱۷۵۰ سال پیش) به دستور شاپور اول ساسانی و به دست ده‌ها هزار اسیر رومی بر روی رود دز ساخته شد و به همین دلیل این پل به پل رومی نیز مشهور است.
7278/6068
خبرنگار:رقیه کردی-انتشار:فاطمه نوری
کد N1716958

وبگردی