آفتاب

افزایش 427 درصدی صادرات کالا از طریق راه آهن زاهدان - کویته

افزایش 427 درصدی صادرات کالا از طریق راه آهن زاهدان - کویته

زاهدان - ایرنا - مدیرکل راه آهن جنوب شرق کشور مستقر در زاهدان گفت: صادرات کالا از طریق خط ریلی زاهدان - کویته پاکستان در 2 ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال 427 درصد رشد داشته است.

مجید ارجونی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: 6 هزار و 302 تن کالا از طریق این خط ریلی به پاکستان صادر شد که نسبت به هزار و 196 تن پارسال رشد 427 درصدی را نشان می دهد.
وی افزود: همچنین میزان واردات کالا از پاکستان به ایران از طریق این خط ریلی در این مدت از 2 هزار و 438 تن سال 95 با رشد 76 درصدی به چهار هزار و 301 تن رسید.
وی افزود: عمده کالاهای صادراتی توسط این خط ریلی به پاکستان سیمان، قیر، گوگرد و فوتس اویل بوده است.
وی ادامه داد: همچنین عمده کالاهای وارداتی در این خط ریلی شامل برنج و عمده کالاهای ترانزیتی گوگرد خام بوده است.
مدیرکل راه آهن جنوب شرق کشور همچنین میزان تناژ بارگیری در این مدت را 10 هزار و 262 تن ذکر کرد که نسبت به مدت مشابه پارسال با 9 هزار و 741 تن رشد 5 درصدی را نشان می دهد.
به گزارش ایرنا راه آهن سیستان و بلوچستان را می توان ادامه راه آهن هندوستان محسوب کرد که در سالهای 1297 و 1298 (1918-1919 میلادی ) در قاره آسیا و شبه قاره هند به طول 600 کیلومتر از کویته به سمت زاهدان در مدت کمتر از 2 سال ساخته شد.
اکنون راه آهن جنوب شرق با داشتن 2 نوع خط عریض و استاندارد، اتصال ریلی به کشور پاکستان و قرار گرفتن در مسیر کریدور بین المللی شرق به غرب که سبب اتصال کشورهای پاکستان و شبه قاره هند به ترکیه، اروپا و آسیای مرکزی شده از اهمیت بین المللی ویژه ای برخوردار است به گونه ای که مورد تایید سازمان اکو و اسکاپ نیز است.
موقعیت راهبردی ایران به عنوان پل ارتباطی میان شرق و غرب موجب شده که از سالیان دور کالاها از طریق جاده های معروفی مثل جاده ابریشم، جاده مروارید و جاده هندوستان از ایران عبور کنند و در همین راستا با ساخت خطوط ریلی مشهد - بافق - بندرعباس و زاهدان - بم - کرمان و در آینده نزدیک مشهد - زاهدان - چابهار زمینه ایجاد کریدورهای بین المللی ترانزیت از طریق راه آهن و اتصال کشورهای آسیای مرکزی، دریای سیاه، قفقاز و اتحادیه اروپا با شبه قاره هند، خاور دور و کشورهای جنوب شرقی آسیا فراهم شده است.
در این میان شهر زاهدان و راه آهن جنوب شرق کشور بدلیل قرار گرفتن در مسیر کریدورهای ترانزیتی شرق به غرب و شمال به جنوب از اهمیت بین المللی برخوردار است به همین دلیل دولت برای شکوفایی اقتصادی منطقه ساخت راه آهن چابهار - زاهدان - مشهد به طول هزار و 330 کیلومتر را آغاز کرده است.
سیستان و بلوچستان با 19 شهرستان زاهدان، زابل، زهک، هامون، هیرمند، نیمروز، خاش، ایرانشهر، سراوان، نیکشهر، میرجاوه، قصرقند، فنوج، مهرستان، سیب و سوران، دلگان، سرباز، کنارک و چابهار و 2 میلیون و 775 هزار و 14 نفر جمعیت پهناورترین استان کشور محسوب می شود که با کشور افغانستان و پاکستان هم مرز است.
7316**3213 **6081 خبرنگار: عصمت جهانی **انتشاردهنده: حیدر سرایانی
کد N1705752

وبگردی