آفتاب

عبور دولت یازدهم از مشکل راهسازی در سنگلاخ های هراز

عبور دولت یازدهم از مشکل راهسازی در سنگلاخ های هراز

ساری - ایرنا - رئیس کمیسیون تدوین آئین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی گفت که دولت یازدهم تنها دولتی است که ریسک سختی و هزینه بالای راهسازی در مناطق کوهستانی هراز و سوادکوه استان مازندران را به جان خرید و پیش برد.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، عزت الله یوسفیان ملا روز جمعه در حاشیه مراسم افتتاح ' تونل آبشار ' جاده هراز در گفت و گو با خبرنگاران به سابقه 14 ساله اش به عنوان نماینده مجلس شورای اسلامی استناد کرد و افزود : تا پیش از دولت یازدهم در هر جلسه ای که موضوع جاده هراز و فیروزکوه مطرح می شد ، همه ( مسئولان دولتی ) روی خودشان را بر می گرداندند.
وی با قدردانی از خطرپذیری دولت تدبیر و امید در این زمینه ، گفت که راهسازی در مناطق کوهستانی علاوه بر سختی و کندی کار ، بسیار هزینه بر است .
نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی توضیح داد : به عنوان مثال یک قطعه 9 کیلومتری از جاده هراز که پیش از این افتتاح شد 97 میلیارد تومان هزینه داشت که با هزینه ساخت بیش از 100 کیلومتر از بزرگراه سیرجان برابری می کند.
وی افزود : در آن مناطق با یک تیغه انداختن (بلدوزر) جاده درست می شود، در حالی که برای ساخت جاده در هراز و سوادکوه در داخل کوه البرز ، کار بسیار سخت است .
یوسفیان ملا گفت : به عنوان مثال هنگامی که همین تونل آبشار را می ساختند ، ما در بازدید مشاهده می کردیم که زمین سنگلاخی را تا 2 متر کنده اند و میله گرد می بافند تا آب و یخ زدگی در منطقه باعث ایجاد مشکل برای تونل نشود.
وی نقش ایجاد تونل آبشار و طرح تعریض جاده هراز را در افزایش امنیت مسافرت برای مردم بسیار مهم دانست و از وزیر راه و شهرسازی و سایر دست اندکاران به خاطر مسئولیت پذیری در این زمینه با وجود سختی کار و هزینه های بالا در شرایط اقتصادی نامناسب دولت یازدهم قدردانی کرد.
یوسفیان ملا در پایان با تکرار این جمله که ' خدا به این دولت خیر بدهد ' ، گفت : این دولت در حوزه راه و بهداشت بهترین خدمات را داشت و باید روی این خدمات مانور بدهد.
تونل آبشار در محدوده اولویت دوم طرح تعریض و چهار خطه کردن جاده هراز ساخته شده و احداث آن با توجه به وجود آب های زیرزمینی از طرح های پیچیده راهسازی کشور به شمار می رود.
این تونل یک کیلومتر طول دارد و برای ساخت آن بیش از 350 میلیارد ریال هزینه شده است.
با بهره برداری از این تونل ، یکی از نقاط پرحادثه در محور هراز حذف شد و انتظار می رود که حجم ترافیک جاده هم کاهش یابد.
وزارت راه و شهرسازی تعریض جاده هراز را به سه اولویت شامل اولویت اول حد فاصل آمل - بایجان به طول 62 کیلومتر ، اولویت دوم در محدوده آبشار تا لاسم به طول 7.5 کیلومتر و اولویت سوم نیز حدفاصل لاسم تا بایجان به طول 29 کیلومتر تقسیم کرد.
هم اکنون از 62 کیلومتر اولویت اول تنها 8.5 کیلومتر باقی مانده است که پیمانکاران در حال فعالیت هستند ، مسیر باقی مانده از اولویت دوم فاصله تونل آبشار تا لاسم است که تا پایان بهار سال آینده بهره برداری می شود و اولویت سوم نیز با 30 درصد پیشرفت فیزیکی در حال ساخت است .
با تکمیل مسیرهای باقی مانده این سه اولویت ، تعریض و چهار خطه کردن تمامی 101 کیلومتر جاده هراز در حوزه استحفاظی مازندران به پایان می رسد.
خبرنگار : مهدی غلامی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
7327/1654
کد N1657758

وبگردی