آفتاب

۶۷ درصد جمعیت شاغل کشور دارای مدرک دیپلم و پیش‌دانشگاهی هستند

۶۷ درصد جمعیت شاغل کشور دارای مدرک دیپلم و پیش‌دانشگاهی هستند

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش گفت: دانش آموزان ۱۵ تا ۱۸ سال با توجه به توانمندی های یادگیری، مراحل رشد و گرایش های شغلی بهترین گروه سنی برای مهارت آموزی هستند.

به گزارش ایلنا، علی زرافشان در جمع معاونین آموزش متوسطه و فنی و حرفه ای سراسر کشور در شیراز با بیان این که توسعه کشور متکی به منابع انسانی ماهر است، اظهارکرد: در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش ساحت ها و عرصه های مختلف وجودی انسان تعریف شده که یکی از این ساحت ها ساحت اقتصادی و حرفه ای است .

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش افزود: در چشم انداز سند تحول بنیادین آمده است که وظیفه مدرسه خلق فرصت های یادگیری از استعدادها، علائق و توانمندی های دانش آموزان است تا زمینه  بروز و ظهور آنها فراهم شود.

وی خاطرنشان کرد: در همین راستا در حوزه آموزشی مهارتی هم اکنون ۴ جشنواره در شاخه فنی و حرفه ای وکاردانش درسطح کشور برگزار می شود که این اقدام می تواند موجب شناسایی استعداد های برتر و ایجاد فرصت رشد استعداد ها برای دانش آموزان شود.

زرافشان با تاکید بر این که فضای عمومی کشور در خدمت توسعه آموزش های مهارتی و حمایت از کارآفرینان و دانش آموزانی است که با شناسایی استعداد های مهارتی خود رشد یافته اند، افزود: در برنامه درسی ملی در حوزه یادگیری کار و فناوری، دانش آموزان به ۳ گروه تقسیم شده اند که آموزش و پرورش وظیفه دارد برای این سه گروه فرصتی فراهم نماید تا در دوره دوم متوسطه بتوانند به آموزش های نیمه تخصصی و مهارتی دست یابند.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: از بین این گروه ها دو گروه مخاطب آموزش های مهارتی هستند، گروه اول دانش آموزانی هستند که با کسب مهارت های لازم و بعد از اخذ مدرک دیپلم وارد بازار کار می شوند و گروه دوم نیز پس از اخذ مدرک کاردانی به عنوان تکنیسین وارد بازار اشتغال می شوند .

وی ادامه داد: این آموزش ها ماهیت مشارکتی دارد چرا که آموزش و پرورش  به عنوان متولی آموزش عمومی کشور برای استفاده از استاندارد های آموزش و تربیت نیروها متناسب با نیاز های بازارکار، به مشارکت سایر دستگاه ها نیاز دارد.

زرافشان با تاکید بر این که دانش آموزان گروه سنی ۱۵ تا ۱۸ سال با توجه به توانمندی های یادگیری، مراحل رشد و گرایش های شغلی بهترین گروه سنی برای مهارت آموزی هستند، افزود: بیش از ۶۷ درصد جمعیت شاغلان کشور دارای مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی هستند و این فارغ التحصیلان مدارس به ویژه از هنرستان ها هستند که نیروی کار ماهر را تشکیل می دهند.

وی با اشاره به  انعقاد تفاهم نامه و همکاری های مشترک آموزش و پرورش و سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشورگفت: با توجه به توسعه آموزش های فنی و حرفه ای و کاردانش ۳۴ درصد دانش آموزان کشور در این دو شاخه مشغول تحصیل هستند و با توجه به اینکه فرصت های شغلی برای  فارغ التحصیلان دانشگاه بسیارکاهش یافته، توجه وگرایش به اشتغال نیز افزایش یافته  است.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه  هم اکنون حدود ۷۰۰ هزار هنرآموز و هنرجو در هنرستان های کشور مشغول فعالیت هستند، افزود: از۵۵۰ هزار دانش آموز شاخه نظری نزدیک به۱۲۰ هزارتن بعد ازگرفتن دیپلم ترک تحصیل کرده و برای مهارت آموزی و ورود به بازارکار به سازمان آموزش فنی و حرفه ای مراجعه می کنند.

کد N1653841

وبگردی