آفتاب

چهل روز مرخصی یک آقازاده عادی نیست/ در رودرباستی گیر کردیم

چهل روز مرخصی یک آقازاده عادی نیست/ در رودرباستی گیر کردیم

دادستان کل کشور گفت: فرمودند به فلان آقازاده چرا انقدر مرخصی داده شده است، اگر کسی حادثه‌ای برایش اتفاق افتاده چند روز مرخصی به او بدهند این خلاف آیین‌نامه نیست، دادن چهل روز مرخصی عادی نیست، چون ما در رودربایستی گیر کردیم، این نقد به ما وارد است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حجت‌الاسلام منتظری در همایش مشخصه‌های قوه قصاییه انقلابی در محل مجتمع فرهنگی۱۳ آبان، گفت: بسیار خوشبختم که توفیق نصیبم شد در جمع شما جوانان دقایقی را حضور یابم. موضوع بحثی که مطرح شد، مساله انقلابی بودن دستگاه قضایی است. انتظار به حق جامعه از مجموعه حاکمیت این است که هر بخشی از بخش‌های نظام وصف انقلابی‌گری را در عمل داشته باشند.

او افزود: خوشبختانه در سنوات اخیر مقام معظم رهبری به عنوان کسی که تعیین‌کننده سیاست‌های ملی نظام و راهبرد نظام ایران است به همه اقشار و کسانی که در دستگاه‌های مختلف مسئولیتی را عهده‌دار هستند و همچنین به جوانان تاکید کردند انقلابی بودن را حفظ کنند و از دستگاه قضایی چنین انتظاری است که به این راهبرد توجه کند.

دادستان کل کشور ادامه داد: در طول سال‌هایی که در هفته قوه قضاییه شرف‌یاب رهبری می‌شدیم، ایشان نکاتی را متناسب آن محفل و مجلس می‌فرمودند و تذکری می‌دادند و نظر خود را اعلام می‌کردند. در تیرماه سال جاری ایشان نکته‌ای گفتند که برای اولین بار این تعبیر را به کار بردند. تعابیر ایشان بعضا مشابه هم بود این نکته امسال نکته جالبی بود غین عبارت رهبری این است که قوه قضاییه باید صددرصد انقلابی باشد و انقلابی عمل کند. البته انقلابی‌گری تندروی نیست بلکه به معنی عادلانه، خردمندانه، دقیق، دلسوزانه و منصفانه و قاطعانه عمل کردن است.

او با اشاره به اینکه این منشوری است برای ما در دستگاه قضایی که دستگاه قضا باید روی این ریل حرکت کند، یادآور شد: من در بعضی همایش‌ها که همکاران محترم خودم حضور داشتند، با تکیه به این عبارت که رهبری فرمودند، می‌گفتم اساسا قاضى در هر جای کشور و در هر سمتی که باشد با یک واسطه منصوب رهبری است یعنی رهبری شخصا و راسا رییس قوه قصاییه را منصوب می‌کند و رییس قوه با ابلاغ خودش قاضى را منصوب می‌کند.

دادستان کل کشور تاکید کرد: این جایگاه و این کرسی مهم مشروعیتش فقط با اذن رهبری به عنوان رهبر انقلاب است و الا قاضى که امروز داریم با چه حقی به جان و مال و ناموس مردم ورود پیدا می‌کند. هیچ‌یک از مناصب در دستگاه اجرایی این شرایط را ندارد و این منحصر به قصات است. نکته دوم اینکه اینکه در موازین شرعی یکی شرایط قضاوت عدالت است، عدالت یک وصفی است که باید او را از معصیت باز دارد، عدالت شرط قضاوت است.

منتظری خاطرنشان کرد: شما در هیچ مکتبی این ویژگی را ندارید در همه کشورهای دنیا قاضى توسط رییس‌جمهوری و قوه مجریه و یا ترکیبی از قوه مقننه و مجریه انتخاب می‌شود، این افتخار قاضی در ایران است که بطور مستقل انتخاب می‌شود و رییس‌جمهور و رییس مجلس در انتخاب وی نقشی ندارند. این جایگاه و استقلال و این رسالتی که به عهده دستگاه قضایی است، می‌طلبد در مسیری که رهبری معین می‌کند، حرکت کند. اهمیت دستگاه قصایی برای کشور و نظام به حدی است که اگر دستگاه قضایی سالم باشد و در ریلی که رهبری معین کرده حرکت کند می‌تواند سایر بخش‌ها را سالم نگه دارد حتی نیروهای مسلح.

او افزود: ما سازمان قضایی نیروهای مسلح داریم که در عزل و نصب قضات سازمان نیروهای مسلح اصلا نقش ندارند، این استقلال می‌طلبد که کاملا در مسیر احیای عدالت و احقاق حق حرکت کنیم. اینکه رهبری فرمودند قوه باید صد‌درصد انقلابی باشد یعنی بعضی‌ها در اندیشه خود از انقلاب این مفهوم را برداشت می‌کنند که همه چیز باید برهم بریزد. در اوایل انقلاب شیرازه همه چیز از هم پاشیده بود و انسجام لازم وجود نداشت البته این امر طبیعی بود اما در سال ۶۰ امام فرمودند امسال سال عمل به قانون است.

دادستان کل کشور عنوان کرد: از همان ابتدا امام فرمودند باید قانون اساسی تعیین شود. عدالت توام با عقلانیت باشد. اگر قاضی می‌خواهد حکم بدهد باید با حساب باشد. قاضى باید دلسوز جامعه باشد و بی‌تفاوت نباشد یکی از وظایف دادستان کل و سایر دادستان‌ها عبارت است؛ حفظ حقوق عمومی. ما قبل از این تکلیف قانونی نداشتیم اما در قانون جدید این وظیفه به عهده دادستان گذاشته شد. اول کار دیدم که فاقد تشکیلات برای این موضوع هستیم و طرح آن را آماده کردیم به رییس قوه قضاییه دادیم.

او گفت: بنده معتقدم دادستان‌ها اگر بخواهند در جهت احقاق حقوق عمومی عمل کنند با مشکلاتی روبرو هستند باید این بررسی شود. گاهی سخت بودن عمل برمی‌گردد به نفس عمل گاهی مربوط به جریانات بیرونی است. اینجاست که معنای توصیف رهبری برای ما محسوس است؛ یعنی عادلانه و دلسوزانه عمل کنیم. دلمان می‌سوزد برای قشر کارگر این مساله قاچاق کالا بسیاری را آلوده کرده این غبار زشت به دامن بسیاری‌ها نشسته است.

منتظری ادامه داد: قانون به ما می‌گوید تا زمانی که فردی متهم است و حکمش قطعی نشده نباید نامش رسانه‌ای شود، قانون می‌گوید بعد از قطعی شدن حکم نام او را می‌شود اعلان کرد. فرمودند به فلان آقازاده چرا انقدر مرخصی داده شده است، اگر کسی حادثه‌ای برایش اتفاق افتاده چند روز مرخصی به او بدهند این خلاف آیین‌نامه نیست، دادن چهل روز مرخصی عادی نیست، چون ما رودربایستی گیر کردیم، این نقد به ما وارد است. عدالت اجتماعی اقتضا می‌کند در بحث حقوق‌های نجومی وارد شویم. در یک جلسه رسمی بنده این مطلب را برای اولین بار مطرح کردم و گفتم باید به همه حقوق‌ها رسیدگی شود.

ادامه دارد...

کد N1637432

وبگردی