آفتاب

بیمه 800 هزار بافنده فرش در کشور نیازمند تامین اعتبار

بیمه 800 هزار بافنده فرش در کشور نیازمند تامین اعتبار

زنجان - ایرنا - قائم مقام مرکز ملی فرش ایران گفت: بیمه 800 هزار بافنده فرش کشور مستلزم تامین اعتبار 17 هزار و 600 میلیارد ریالی است در حالی که هم اکنون فقط چهار هزار و 400 میلیارد ریال در این خصوص تخصیص می یابد.

ابراهیم عزیزی شامگاه یکشنبه در مراسم آغاز به کار نمایشگاه ملی فرش در استان زنجان در گفت و گو با خبرنگاران ایرنا و ایسنا به سوء استفاده برخی افراد از بیمه فرش بافی اشاره کرد و افزود: فرشبافان می توانستند با حداقل مبلغ از این امتیاز استفاده کنند اما سودجویی برخی افراد مانع اجرای آن شد.
وی یادآورشد: عمده مشکلی که در خصوص بیمه قالی بافان وجود دارد، کمبود اعتبار است.
عزیزی اظهار کرد: هم اکنون برای بیمه کردن تمام قالی بافان رقمی نزدیک به 17 هزار و 600 میلیارد ریال اعتبار لازم است که از آن فقط چهار هزار و 400 میلیارد ریال تخصیص پیدا می کند.
قائم مقام مرکز ملی فرش ایران گفت: این تخصیص رقم بسیار پایین از اعتبار مورد نیاز برای بیمه فرشبافان در عمل موضوع بیمه را به چالش کشیده است.
وی خاطرنشان کرد: انحرافاتی در موضوع بیمه فرشبافان رخ داده که سازمان بیمه تامین اجتماعی برای رصد و پالایش آن با همکاری سازمان های صنعت، معدن و تجارت استانی و تشکیل های مربوطه وارد عمل شده است.
عزیزی ادامه داد: بر اساس آخرین آمار نزدیک 450 هزار نفر در مرحله اول بیمه شده بودند که این آمار هم اکنون در حدود 351 هزار نفر بیمه شده است.
قائم مقام مرکز ملی فرش ایران به برنامه ریزی برای بیمه سایر فرشبافان اشاره کرد و گفت: برنامه را باید بر اساس اعتباراتی که دولت و مجلس تعریف می کنند، تعریف کرد، اما هدف ما این است که تمام قالی بافان و افرادی که در حوزه فرش در تلاش هستند را بیمه کنیم.
** 29 طرح ایرانی در وایپو ( سازمان جهانی مالکیت فکری) به ثبت جهانی رسیده است
وی به ثبت طرح های فرش ایرانی در سطح جهان اشاره کرد و افزود: مسئول ثبت این طرح ها در یونسکو با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
عزیزی اضافه کرد: اما عمده کاری که در خصوص فرش انجام شده بحث ثبت طرح های فرش ایرانی در وایپو (سازمان جهانی مالکیت فکری) است.
قائم مقام مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه در عمل ارزش ثبت طرح ها در وایپو بالاتر از یونسکوست، گفت: وایپو عضو معاهده پاریس و لیسبون است و در عمل التزام بیشتری است نسبت به طرح هایی که در یونسکو به ثبت می رسد، دارد.
وی ابراز کرد: تا کنون 29 طرح از فرش های ایران در وایپو به ثبت جهانی رسیده اند و ثبت جهانی بخشی از طرح ها هم در دست اجراست که ابتدا در داخل کشور در سازمان مالکیت صنعتی ثبت می شود و بعد از آن به ثبت جهانی می رسد.
عزیزی به اقدامات انجام شده برای حفظ و احیای طرح های فرش ایرانی اشاره کرد و یادآورشد: طرح های بسیاری در مرکز در قالب بحث شناسایی، ریشه یابی و احیای نقوش اصیل مناطق مختلف کشور از جمله بحث طرح های افشار شمالغرب و به خصوص برای فرش بیدگینه و قلتوق در قالب طرح های تحقیقاتی که منجر به احیا و نوآوری آنها شده، انجام شده است.
قائم مقام مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه طی سال های گذشته کیفیت فرش ایرانی تنزل پیدا نکرده است، گفت: یک سری نو آوری ها در فرش لازم است که با حفظ اصالت ها که با توجه به تغییری که در متراژ خانه ها ایجاد شده و تغییر سلیقه ها، رخ داده است.
وی اظهار کرد: طراحان ما به آن سمت می روند که طرح هایی را خلق کنند که با حفظ اصالت، باب سلیقه روز باشد.
عزیزی خاطرنشان کرد: اصالت، وجه تمایز فرش ایران را نسبت به سایر فرش هاست، بسیاری از کشورها خواسته اند که از تولید فرش ایرانی تقلید کنند اما چون پشتوانه ای نداشته اند خیلی زود از گردونه خارج شده اند، همچون کشور چین که خیلی زود شروع به کپی برداری کرد اما امروز به یکی از مشتری های ایران تبدیل شده است.
قائم مقام مرکز ملی فرش ایران به تحریم های جدید آمریکا اشاره کرد و گفت: در خصوص تحریم ها تا کنون اتفاقی نیفتاده، صادرات ما 6 سال به کشور آمریکا متوقف بود که باعث شد برای یافتن بازارهای جدید ورود پیدا کنیم.
نمایشگاه فرش دستبافت زنجان از 14 تا 19 آذر و از ساعت 15 تا 21 پذیرای علاقه مندان خواهد بود.
3001/6085
خبرنگار: مینا افشاری** انتشار دهنده: رویا رفیعی
کد N1567825

وبگردی