آفتاب

برنامه من در چارچوب سند تحول نظام آموزشی است/آموزش و پروش ما گرفتار بیماری‌های ساختاری است

برنامه من در چارچوب سند تحول نظام آموزشی است/آموزش و پروش ما گرفتار بیماری‌های ساختاری است

وزیر پیشنهادی رییس جمهور برای وزارت آموزش و پرورش گفت:مهم‌ترین مساله و دغدغه چندین ساله من این است که آموزش و پرورش را باید سرمایه کشور و نه بخش مصرفی دانست و مدرسه را باید مهم‌ترین واحد تاثیرگذار در توسعه به شمار آورد، لذا محور کلی برنامه من در چارچوب سند تحول نظام آموزشی است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایلنا، فخرالدین دانش آشتیانی در دفاع از برنامه‌های پیشنهادی خود برای تصدی وزارت آموزش و آموزش و پرورش در صحن علنی مجلس گفت:دانش آشتیانی در دفاع از برنامه‌های خود پشت تریبون مجلس قررار گفت و گفت: به نام خدایی آغاز می‌کنم که فرمان نخستش خواندن است و اسباب کرامت دادنش تعلیم است. ابتدا لازم است از نمایندگان مجلس تشکر کنم که این روزها که در جلسات مختلف آنها رفتم و بحث‌های مهمی مطرح شد و نقطه نظرات مطرح شده بسیار کلیدی بود.

او افزود: امیدوارم پس از رای اعتماد عزیزان بتوانم به عنوان خدوم ملت نسبت به آموزش و پرورش و معلمان دینم را ادا کنم. از همه وزرای قبلی آموزش و پرورش کمال تشکر را دارم که در جهت ارتقای نظام آموزشی ما تلاش کردند به ویژه از آقای فانی کمال سپاسگذاری را دارم.

 وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش تاکید کرد: خدا را شاکرم که موقعیتی فراهم آمد تا در این جمع که دولت و نمایندگان مجلس در آن هستند، قدری در مورد آموزش و پرورش کشور صحبت کنم. در آستانه روز ۱۳ آبان و روز ملی مبارزه با استکبار جهانی هستیم. روزی که خون پاک دانش‌آموزان برابر داشگاه تهران به زمین ریخت و پیوند مدرسه و دانشگاه را نمادین کرد.

او گفت: حسب وظیفه نکاتی را در مورد برنامه‌هایم می‌گویم؛ برنامه من در ۴ بخش تدیین شده است. مهم‌ترین مساله و دغدغه چندین ساله من این است که آموزش و پرورش را باید سرمایه کشور و نه بخش مصرفی دانست و مدرسه را باید مهم‌ترین واحد تاثیرگذار در توسعه به شمار آورد، لذا محور کلی برنامه من در چارچوب سند تحول نظام آموزش است.

دانش‌آشتیانی خاطرنشان کرد: برنامه من تماما براساس خواست مقام معظم رهبری است. من این را به جد عنوان می‌کنم و درباره آن کد می‌دهم. برنامه پیشنهادی من واقع‌گرایی و تحول‌خواهی است. اگر نمایندگان مخالف عنوان کردند این‌ها اجرایی نیست، باید بگویم بله مسلم است در مدت‌کوتاه امکان تحقق کامل برنامه من نیست.

او ادامه داد: آنچنان که اشاره کردم، این برنامه درازمدت است و اما در انتهای آن  برنامه کوتاه‌مدت نیز آورده‌ام؛ در برنامه آموزش و پرورش و توسعه باید توجه داشته باشیم که نظام آموزش و پروش ما  گرفتار بیماری‌های ساختاری است.

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش تاکید کرد: مسئله آموزش و پرورش مساله ملی است و نیاز به حل ملی دارد، تنها یک فرد نمی‌تواند به آن رسیدگی کند. همه نمایندگان ملت باید به آن کمک کنند تا آموزش و پرورش در جایگاه خود قرار گیرد و به عنوان مسئله ملی مطرح شود. نگرانی نسبت به آینده سرمایه‌های انسانی، کمتر از نگرانی نسبت به سرمایه‌های فیزیکی و طبیعی نیست.

او با بیان اینکه ما باید تمام تلاش خود را داشته باشیم تا مدرسه را محور توسعه قرار دهیم، گفت: باید از این طریق انسان‌هایی کارآمد تریبت کنیم که نظام توسعه‌ای کشور نیاز به این انسان‌های کارآمد دارد. توسعه کشور نیازمند رشد متوازن و به هم پیوسته آموزش و پرورش و آموزش عالی است .

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش عنوان کرد: آموزش و پرورش ۱۳ و نیم میلیون دانش‌آموزش دارد، حدود یک میلیون هم مربی و معلم دارد که در بیش از ۱۰۷ هزار مدرسه فعالیت می‌کنند. نظام آموزش عالی ما با بیش از ۲۵۰۰ واحد دانشگاهی و ۵ میلیون دانشجو در سطح کشور فعالیت دارند. برخی شهرستان‌ها دانشگاه‌هایی دارند اما با صندلی‌های خالی روبروست. ولی در همان شهرستان مدرسه کم داریم. مدرسه به صورت شیفیتی است.

او گفت: در بعضی مناطق مدرسه هنوز کپری است این عدم توازن یکی از مشکلات اساسی آموزش و پرورش ما است. نتیجه تحقیقات ملی نشان داده است که در جامعه به عنوان سرمایه‌های اجتماعی معلمان بالاترین گروه از نظر منزلت اجتماعی هستند، یعنی از نظر شهروندان دارای بیشترین حرمت هستند. به رغم این احترام، از نظر معیشیتی فرهنگیان ما در وضع نابه سامانی به سر می‌برند.

 ادامه دارد...

کد N1537885

وبگردی