آفتاب
معاون بهداشت، امداد و درمان نیروی انتظامی خبر داد:

فقدان مکانیسم رصد، پایش و شناسایی تهدیدات بیوتروریسم در مرزها

فقدان مکانیسم رصد، پایش و شناسایی تهدیدات بیوتروریسم در مرزها

معاون بهداشت، امداد و درمان نیروی انتظامی گفت: کلیه رزمایش های مراکز درمانی ناجا در سال جاری با سناریو "بیو تروریسم" با شاخه های مختلف میکروبی، شیمیایی و هسته ای به مرحله اجرا در می آید.

 به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه خبری پلیس، سردار سید محمدرضا سیداحمدیان  در حاشیه برگزاری رزمایش منتظران مهدی(عج) در بیمارستان ولیعصر(عج)، با اشاره به برگزاری ۳۶ رزمایش در مراکر درمانی تابعه معاونت بهداد ناجا، اظهارداشت: در گذشته، مراکز درمانی ناجا، مانورهایی را با سناریوهای سیل، زلزله، اغتشاش و ... تجربه کرده بودند اما امسال با توجه به تغییر رویکرد تهدیدها به سمت «بیوتروریسم» با برنامه ریزی صورت گرفته مقرر شد کلیه رزمایش های مراکز درمانی ناجا در سال جاری با سناریوی «بیوتروریسم» و در شاخه های مختلف میکروبی، شیمیایی و هسته ای به مرحله اجرا درآید.

وی، انتخاب سناریوی مناسب، آموزش و آمادگی کارکنان، شبیه سازی رزمایش تا حد امکان با شرایط واقعی بحران، آمادگی امکانات و تجهیزات مراکز درمانی و هماهنگی بین سازمانی را در اجرای یک رزمایش موفق، موثر برشمرد.

معاون بهداد ناجا، اجرای رزمایش ها را فرصتی مناسب برای شناسایی نقاط ضعف و قوت همچنین ارتقاء تجهیزات و توان عملیاتی مراکز درمانی عنوان کرد.

فقدان مکانیسم رصد، پایش و شناسایی تهدیدات بیوتروریسم در مرزها

در ادامه این رزمایش، دکتر احمد کریمی، معاون هماهنگ کننده قرارگاه زیستی کشور با اشاره به سرمایه گذاری های کلان و تغییرات ساختاری سازمان های دفاعی دشمن در جهت بیو تروریسم، اظهار داشت: جهت گیری امروز دشمن در نابودی سرمایه های انسانی، توسل به روش های بیوتروریسم است.

وی، رصد و پایش تهدید در نقاط مرزی را در حوزه پدافند زیستی بسیار مهم و حائز اهمیت برشمرد و تصریح کرد : مقابله با بیوتروریسم باید از مرزها آغاز شود و متاسفانه در حال حاضر مکانیسمی برای رصد، پایش و شناسایی این تهدیدها در مرزهای کشور وجود ندارد.

بیمارستان های نیروهای مسلح پیشگام در اجرای تمرین و رزمایش های مدیریت بحران

سرهنگ دکتر " علی امیر احمدی" رئیس بیمارستان ولی عصر(عج) ناجا با اشاره به اینکه از هزار بیمارستان موجود در کشور ۵۰ بیمارستان به نیروهای مسلح اختصاص دارد، گفت: با وجود این که بیمارستان های نیروهای مسلح در مقایسه با مراکز درمانی دانشگاهی از بودجه کمتری برخوردارند همواره در اجرای رزمایش های مدیریت بحران پیشگام بوده و هرساله طبق برنامه زمان بندی شده خود را ملزم به اجرای این رزمایش ها می دانند.

رئیس بیمارستان ولی عصر(عج)، از تدابیر معاونت بهداد ناجا در برنامه ریزی و ایجاد فرصتی برای ارتقاء توان عملیاتی مراکز درمانی در حوزه بیوتروریسم قدردانی کرد.

گفتنی است، رزمایش منتظران مهدی (عج) با عنوان " مقابله با تهدیدات زیستی و بیوتروریسم" با حضور معاون بهداد ناجا، معاون هماهنگ کننده قرارگاه زیستی کشور و پرسنل بیمارستان ولیعصر(عج) در این بیمارستان برگزار شد.

بیوتروریسم چیست؟

در بین جنگ‌افزارهای نوین، سلاح‏‌ها و فن‏آوری میکروبی بیش‏تر از سایرین مورد توجه تشکل‏‌های تروریستی و تروریست دولتی ابرقدرت‏‌ها قرار گرفته ؛ این سلاح ها، در عرصه های جنگی و یا تروریستی، وسیله‌ای بسیار مطلوب برای دشمنان شده است.

 توان تولید بالا، نگهداری راحت، قابلیت انتشار، قابلیت مصون‌سازی نیروی خودی، قابلیت تکثیر برای عوامل میکروبی زنده، دشواری بسیار در ردیابی فرد یا افراد متخاصم، گستردگی عمل‏کرد از انسان تا دام و محصولات کشاورزی و بسیار محسنات دیگر، موجب شده تشکل‏های تروریستی به این فن‏آوری جدید بشدت کشش یابند بدون آن‏که بتوان گناهی را متوجه آن‏‌ها کرد.

بر اساس تعریف پلیس بین الملل درسال ۲۰۰۷ بیوتروریسم عبارت است از منتشر کردن عوامل بیولوژیکی یا سمی با هدف کشتن یا آسیب رساندن به انسان‏‌ها، حیوانات و گیاهان با قصد و نیت قبلی و به منظور وحشت‌آفرینی، تهدید و وادار ساختن یک دولت یا گروهی از مردم به انجام عملی یا برآورده کردن خواسته‏ای سیاسی یا اجتماعی.

کد N1529293

وبگردی