آفتاب

واکنش معاونت شهرسازی شهرداری به اظهارات رئیس محیط زیست‌ تهران

واکنش معاونت شهرسازی شهرداری به اظهارات رئیس محیط زیست‌ تهران

ایلنا: در پی انتشار گفتگویی با رئیس محیط زیست تهران در خبرگزاری ایلنا با عنوان؛ شهرداری پررنگ‌ترین نقش را در آلودگی‌های زیست‌محیطی دارد/درختان تهران را فدای منفعت‌طلبی‌ها کردند، مدیر روابط عمومی و بین‌الملل معاونت شهرسازی و معماری، جوابیه‌ای را به این خبرگزاری ارسال کرد.

به گزارش ایلنا، متن این جوابیه به شرح زیر است:

 «در هفته گذشته رئیس اداره محیط زیست شهر تهران از موضوعاتی سخن گفت که گویی فراموش کرده است به عنوان ارگانی دولتی متولی موضوع محیط زیست شهروندان تهرانی و مسئول رسیدگی به آلودگی‌های زیست محیطی شهر تهران است.

انتظار این است که محیط زیست گزارشی از اقدامات خود در راستای کاهش آلودگی هوا ارائه کند تا اذهان عمومی در جریان سطوح عملکردی ارگان‌های متولی در امر حفاظت از محیط زیست استان تهران قرار بگیرند.

افزایش آلودگی سفره‌های آب زیر زمینی و حوزه‌های تامین آب شرب، افزایش تشعشعات امواج در محیط شهری، افزایش کانون‌های گرد و غبار در حاشیه پایتخت و وجود صنایع آلاینده به دلیل نبود نظارت کافی سبب شده است تا سلامت شهروندان در معرض تهدید قرار گیرد، عدم نظارت بر تولید خودروهای آلاینده و تولید سوخت‌های فاقد استاندارد‌های مطلوب جهانی دلایل اصلی آلودگی محیط زیست در شهر تهران است، در حالی که ساختمان‌سازی را عامل آلودگی محیط زیست عنوان می‌کنند.

در حال حاضر محیط زیست شهر تهران بجای نقش آفرینی موثر در تعامل با دستگاه‌های شهری برای حفظ محیط زیست عاملی شده است تا حفظ محیط زیست به حاشیه رود و فقط عنوانی از آن در سخنرانی‌ها و همایش‌ها به میان آید.

این سازمان تاکنون حتی نتوانسته است در نقش آفرینی خود در حوزه حمایت‌های بنیادین از سازمان‌های مردم نهاد (NGOها) گام بردارد که وجود مشکلات عدیده در مقابل فعالیت آنان خود گواه این موضوع است.

در غیبت دستگاه متولی البته باید از اقدامات و حرکت‌های سازمان‌های مردم نهاد تقدیر و تشکر کرد که در واقع برخی کاستی‌ها و کمبود‌ها بویژه در بحث فرهنگ سازی، اطلاع رسانی و آموزش‌های مرتبط با محیط زیست را بر عهده گرفته‌اند.

در واقع آموزش‌های شهروندی، فرهنگ سازی و اطلاع رسانی‌ها که از جمله وظایف اصلی دستگاه متولی محیط زیست است و نقش مهمی در کاهش آلودگی هوا و حفظ محیط زیست دارد، در واقع نادیده گرفته شده است.

در حالیکه بسیاری از کار‌شناسان و مسئولین تاکید دارند که حدود ۸۰ درصد از آلودگی هوا ناشی از وجود وسایل نقلیه موتوری فاقد استاندارد‌های جهانی، صنایع آلاینده و سوخت‌های نامطلوب و بدور از استانداردهای جهانی است، بدون توجه به راهبردهای «طرح جامع کاهش آلودگی هوا» ساختمان سازی را عامل آلودگی هوا عنوان می‌کنند که به دور از هرگونه نگاه و تحلیل علمی است.

طرح این موضوعات به نوعی گمراه کردن افکار عمومی است، مگر می‌شود جریان باد از سمت غرب تهران پشت تعدادی از ساختمان‌ها متوقف شود و وارد تهران نگردد! و باعث آلودگی هوا شود؟ این سوال مطرح است که چرا با وجود نبود ساختمان‌های بلند مرتبه در استان البرز در مجاورت شهر تهران از آلودگی رنج می‌برد و چرا کلانشهر‌هایی همچون اصفهان، مشهد، شیراز و غیره که فاقد ساختمان‌های بلند مرتبه می‌باشند همچون تهران غرق در آلودگی هوا هستند؟

آیا وقت آن نرسیده مشکل آلودگی هوا را دست به دست نکنید و واقعگرایانه به موضوع آلودگی هوا بپردازید؟ با این فرافکنی‌ها مشکل آلودگی هوا حل نخواهند شد و همچنان به خاطر افتادن سلامت شهروندان و نابود شدن محیط زیست را شاهد خواهیم بود.

خوشبختانه به کرات مستندات و گزارشات شهرداری تهران در خصوص افزایش سرانه‌های فضای سبز شهر تهران اعلام و به دفعات به بررسی موضوع تملک باغات به منظور جلوگیری از تخریب و نگهداشت آن و عملکرد شهرداری در این حوزه پرداخته شده است.

شهرداری تهران با مشکلات و مسائل موجود در فرایند حفظ و صیانت از فضای سبز، باغ‌ها و جنگل‌های شهری همچون عدم همکاری برخی ارگان‌ها، کمبود آب و موقعیت اقلیمی و جغرافیایی شهر تهران، بارش ناچیز نزولات آسمانی و... مواجه است و اینکه شهرداری تهران را هدف قرار دهیم و کم کاری خود را بر آن نشانه گیریم مشکلی را حل نخواهد کرد.

در شهر تهران و در قالب طرح تفصیلی پهنه‌های در برگیرنده فضای سبز عمومی مشخص و بر حفظ و نگهداشت آن تحت عنوان پهنه‌های حفاظت شده با کاربری فضای سبز عمومی تاکید شده است و پروانه ساخت و ساز در این اراضی مطلقا صادر نمی‌شود.

شهروندان تهرانی عملکرد شهرداری تهران را از اولین گام بعد از خروج از منزل تا آخرین لحظه حضور در سطح شهر شاهد هستند و معتقدیم فرافکنی‌ها و صحبت‌های هدف دار برخی افراد غرض ورز نمی‌تواند نگاه شهروندان را نسبت به واقعیت‌ها منحرف کند.»

کد N1528336

وبگردی