آفتاب
یک مسئول در وزارت نیرو عنوان کرد؛

اطلس باد کشور با روش‌های نوین به‌روز رسانی می‌شود

اطلس باد کشور با روش‌های نوین به‌روز رسانی می‌شود

مدیر دفتر انرژی باد و امواج سازمان انرژی‌های نو ایران (سانا) از به‌روزرسانی اطلس باد کشور با روش‌های نوین و بسیار پیشرفته خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو، محمد ساتکین گفت: تدوین اطلس باد کشور با روش‌های نوین، یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های در دست اجرای بخش باد کشور است که بر اساس انعقاد قرارداد همکاری سانا با پژوهشکده هواشناسی، سازمان هواشناسی کشور و همکاری این پژوهشکده با DTU دانمارک، اطلس نوین باد ایران را تدوین می‌کنند.

وی اظهار داشت: اطلاعات لازم در این خصوص از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۵ در حال جمع‌آوری است تا در نهایت با استفاده از روش‌های نوین و نرم‌افزارهای تخصصی، اطلاعات ۵*۵ کیلومتر ایجاد و در نهایت اطلس باد کشور تهیه می‌شود.

ساتکین با بیان اینکه این پروژه از ابتدای امسال تاکنون، حدود ۵۰ درصد پیشرفت داشته است، گفت: پیش‌بینی می‌کنیم که آخرین نسخه اطلس باد کشور بر اساس اطلاعات ۱۰ سال گذشته و پس از تأیید، DTU از اردیبهشت سال آینده به بهره‌برداری برسد و از آن استفاده شود؛ اما طی دو ماه آینده یک اطلس بادی بر اساس داده‌های ۵ سال گذشته ایجاد و در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد.

مدیر دفتر انرژی باد و امواج سازمان انرژی‌های نو ایران (سانا) با اشاره به بروزرسانی نقشه اطلس باد در کشور گفت: طی سال‌های گذشته رژیم باد کشور تغییراتی داشته و علاوه براین، اطلس جدید با تکنیک‌های نوین و بسیار پیشرفته در حال تدوین است.

وی تصریح کرد: اطلاعات حدود ۱۴۰ نقطه کشور از طریق نصب ایستگاه‌های بادسنجی به دست آمده است که اطلاعات بادی بین این نقاط با استفاده از روش‌های بسیار پیشرفته با دقت بسیار بالا قابل پیش‌بینی هستند.

ساتکین افزود: اطلس باد جدید که با نام اطلس "مزو" یا "میان‌مقیاس" شناخته می‌شود، اطلاعات بسیار دقیقی را به سرمایه‌گذاران این بخش ارائه می‌دهد.

وی در خصوص آخرین وضعیت طراحی و ساخت توربین بادی ۲ مگاواتی ملی گفت: نظارت بر این پروژه با سازمان انرژی‌های نو ایران قرار دارد که طراحی این توربین از سوی پژوهشگاه نیرو انجام شده و قرار است از سوی یک شرکت ایرانی ساخته شود.

این مقام مسئول در سانا ادامه داد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، توربین بادی دو مگاواتی ملی در سال آینده به شبکه سراسری متصل شده و برق تولید می‌کند.

مدیر دفتر انرژی باد و امواج سازمان انرژی‌های نو ایران با بیان اینکه ساخت نمونه آزمایشی قطعاً چندین برابر نمونه صنعتی آن هزینه در بر دارد، گفت: اما آنچه اهمیت دارد، کسب دانش طراحی توربین‌های مگاواتی و ساخت آن‌ها در داخل کشور است.

وی یادآور شد: توربین ملی دانش طراحی و ساخت را به طور همزمان بومی می‌کند، در حالی که توربین‌های بادی ۲.۵ مگاواتی طی یک فرایند انتقال تکنولوژی در داخل کشور به مرحله ساخت رسیده است.

کد N1521257

وبگردی