آفتاب

قطع یارانه ، مهم ترین علت ورشکستگی واحدهای لبنی مازندران

قطع یارانه ، مهم ترین علت ورشکستگی واحدهای لبنی مازندران

ساری-ایرنا-رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران قطع شدن یارانه از سال 89 را مهم ترین علت ورشکستگی و زیان دهی واحدهای لبنی استان اعلام کرد.

اسماعیل خاتمی مقدم روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت که بیشتر واحدهای لبنی استان هم بین سال 75 تا 85 با هدف تامین شیر یارانه ای و خارج از چارچوب بازار رقابتی تاسیس شدند .
وی افزود : هم اکنون بیشتر واحد های لبنی کوچک استان که در دهه 80 با تسهیلات دولتی راه اندازی شدند یا به تعطیلی رسیدند و یا در نقطه سربه سر سود و زیان قرار دارند.
او ادامه داد : همچنین حدود 70 واحد لبنی در استان که قبل از سال 92 از جهاد کشاورزی و یا سازمان صنعت ، معدن و تجارت پروانه بهره برداری گرفتند ، به خاطر قطع شدن یارانه شیر ظهور خارجی پیدا نکردند و نامشان در نوشته روی کاغذ باقی مانده است.
خاتمی مقدم گفت : وضعیت بغرنج و ورشکستگی در حالی سراغ واحدهای کوچک لبنی استان آمد که هنوز پنج واحد بابت تسهیلاتی که دریافت کرده بودند ، معوقه بانکی دارند.
وی تعداد کارخانه های لبنی فعال مازندران را در حال حاضر 24 واحد اعلام کرد و افزود : تنها سه کارخانه بزرگ از این تعداد تا 90 درصد از شیر خام واحد های لبنی استان را جذب می کنند.
شیر خام تولیدی استان بر اساس اعلام جهاد کشاورزی یکهزار و400تا 600 تن در روز است.
رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران گفت : بر اساس اعلام صاحبان واحدهای لبنی فعال استان هم اکنون فقط 9 کارخانه سودآور ، هشت کارخانه در نقطه سر به سر و هفت کارخانه نیز زیانده هستند.
وی افزود : در شرایط حاضر 80 درصد از نیاز روزانه شیر خام واحد های لبنی مازندران از استان های دیگر با هزینه بالای حمل و نقل تامین می شود.
خاتمی مقدم همچنین از مصرف تنها 20 درصد از تولیدات واحدهای لبنی مازندران در داخل استان خبر داد و گفت که بقیه به خارج از کشور صادر و یا استان های دیگر ارسال می شود .
بر اساس آمار اداره کل صنعت ، معدن و تجارت مازندران ، سال گذشته 170 هزار تن انواع فراورده های لبنی استان به ارزش 250 میلیون دلار به خارج از کشور صادر شد.
6990/1654
کد N1351754

وبگردی