آفتاب
به علت هزینه های بالا؛

تاکداران خراسان شمالی از ادامه سمپاشی باغ های خود منصرف شدند

تاکداران خراسان شمالی از ادامه سمپاشی باغ های خود منصرف شدند

بجنورد - ایرنا - معاون بهبود تولیدات گیاهی اداره کل جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: برخی از تاکداران این استان به علت طغیان بیماری سفیدک داخلی انگور و همچنین هزینه های سرسام آور سمپاشی باغ های خود را رها کرده اند.

محمدجواد تشکری روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: برخی از باغ داران این استان تا 100 درصد خسارت نیز دیده اند.
وی با بیان اینکه تاکداران این استان در اثر بیماری سفیدک داخلی انگور بین 10 تا 100 درصد خسارت دیده اند افزود: متاسفانه برخی از آنان با وجود اینکه چندین بار سم پاشی داشته اند اما محصول آنان دچار خسارت شده است.
وی افزود: سم های متنوعی نیز برای مبارزه با این بیماری به کشاورزان معرفی اما متاسفانه بیماری کنترل نشده و از این ناحیه به تاکدارن خسارت زیادی وارد شده است.
وی به هزینه های بالای سمپاشی و مبارزه با این بیماری اشاره کرد و افزود: برای مبارزه با این بیمار هر روز باید تاکستانها سمپاشی شود و این امر مستلزم هزینه های زیاد است.
وی گفت: در استان خراسان شمالی 16 هزار هکتار تاکستان وجود دارد که سالانه 180 هزار تن انگور از این سطح برداشت می شود.
به گزارش ایرنا در خراسان شمالی 40 هزار هکتار باغ وجود دارد.
تشکری افزود: از مجموع این سطح 11 هزار هکتار آبی و مابقی به صورت دیم است .
وی اظهار کرد: سالانه به علت انواع بیماری ها، آفات، سرما و خشکسالی به تاکداران این استان خسارت هایی وارد می شود که در برخی از سال ها سفیدک سطحی نیز داشته ایم که به راحتی کنترل می شد اما متاسفانه در سال زراعی امسال سفیدک داخلی انگور شیوع پیدا کرده که بیماری قارچی است و به دلیل شرایط آب و هوایی کنونی قابل کنترل نیست.
وی افزود: با توجه به تیپ رویش انگور در زمین رطوبت وجود دارد و همچنین با توجه به باران های اخیر و رطوبت بالا امکان گسترش فعالیت های قارچی بیشتر و این بیماری توسط باد پراکنده می شود و هر هفت روز چرخه تکرار دارد که مبارزه بسیار سخت است.
وی اظهار کرد: متوسط درجه حرارت 20-15 و رطوبت نسبی بالا بهترین شرایط برای بیماری را فراهم کرده است.
وی گفت: همچنین از 20 اسفند تا انتهای خرداد ماه در این استان 41 روز بارندگی داشته ایم که این امر در مناطق بدرانلو بجنورد بیش از 60 روز بوده است.
وی افزود: با وجود اینکه به موقع و از 20 فروردین ماه مبارزه را آغاز کردیم اما این بیماری به علت فراهم بودن شرایط آب و هوایی و شیوع آن با باد کنترل نشده است.
وی با بیان اینکه باید در خصوص این بیماری شرایط بحرانی اعلام شود افزود: هم اکنون شرایط این استان در خصوص تاکداران بحرانی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با اشاره به خسارت شدید به باغ های انگور به دلیل شرایط محیطی گفت: خسارت سفیدک داخلی انگور، تاکستان های این استان را در وضعیت بحرانی قرار داده است.
عبدالله یوسفی در کارگروه تخصصی خشکسالی، سرمازدگی و مخاطرات این استان اعلام کرد: بین 10 تا 100 درصد باغ های انگور این استان از ناحیه آفت سفیدک داخلی خسارت دیده اند.
وی افزود: در مجموع آفت سفیدک داخلی به 40 درصد تاکستان های خراسان شمالی خسارت وارد کرده است که میزان خسارت 810 میلیارد ریال برآورد شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در بخش دیگری از سخنانش گفت: با وجود اینکه از طریق مجموعه فنی توصیه ها و پیش بینی های لازم صورت گرفته بود اما شرایط کنترلی نبوده است چرا که بیماری قارچی کنترل نمی شود و تنها پیش بینی می شود.
وی با بیان اینکه تنها سرعت رشد کم شده است افزود: اما اگر دوباره شرایط اقلیمی فراهم شود رشد آفت را خواهیم داشت و از هم اکنون تنها باید به فکر احیا و بازسازی وضعیت باغ ها باشیم تا این تاکستان ها را حفظ کنیم.
خراسان شمالی 344 هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که سالانه بیش از دو میلیون و 500 تن انواع محصول کشاورزی زراعی و باغی و همچنین دامی تولید می شود.
در خراسان شمالی بیش از 40 هزار هکتار باغ وجود دارد که از مجموع این میزان 16 هزار هکتار مربوط به تاکستان ها است که سالانه بیش از 180هزار تن انواع انگور تولید می شود.
3007/ 6042/1772
کد N1334305

وبگردی