آفتاب

رایزنی های ظریف در نیویورک

رایزنی های ظریف در نیویورک

وزیر امور خارجه کشورمان قبل از برگزاری نشست نیویورک درباره سوریه گفت: ما هنوز فهرست قابل قبولی از اسامی گروه های معارض و تروریست موجود در سوریه را ندیده ایم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، محمد جواد ظریف بعد از دیدار با دبیرکل سازمان ملل متحد در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما در نیویورک درباره محورهای دیدارش با مقامات این سازمان گفت: سوریه، برجام و تحولات یمن سه محور اصلی بود که در این دیدارها درباره آنها بحث شد.
وزیر امور خارجه افزود: در این دیدارها، بر ضرورت حضور صحیح و مبتنی بر قوانین بین المللی طرف معارضه ای که برای مردم سوریه قابل قبول باشد و برای صلح در سوریه تلاش کند، تاکید کردیم نه معارضه ای که به طور رسمی با القاعده، داعش، جبهه النصره و احرار الشام وابستگی دارد.
آقای ظریف، درباره اجرای برجام نیز به مصوبه اخیر مجلس نمایندگان آمریکا درباره نحوه ویزای شهروندانی که قصد سفر به این کشور را دارند اشاره کرد و گفت: در مورد اجرای برجام اقداماتی که  می تواند مخل اجرای برجام باشد مثل تصمیمی که در مجلس نمایندگان آمریکا در مورد اعطای ویزا به آمریکا به شهروندان کشورهای که از رفع ویزا برخودار هستند بحث هایی شد.
وزیر امور خارجه کشورمان درباره دیدار با همتای چینی خود نیز گفت: با دوستان چینی در مورد بازسازی راکتور اراک صحبت کردیم و همینطور در مورد مسئله سوریه و یمن هم صحبت های خوبی شد.
ظریف به دیدارش با همتای آلمانی خود نیز اشاره کرد و گفت: با آلمانی ها هم در باره موضوعات مختلفی مانند اجرای برجام و سوریه گفتگو کردیم.
وزیر امور خارجه در پاسخ به این سئوال که چشم انداز نشست نیویورک را درباره سوریه چگونه ارزیابی می کنید، هم گفت: معتقدیم در جلسه اول و دوم وین، روندی را شروع کردیم که نیاز بود در مورد گروه های تروریستی و گروه های معارضه قابل قبول، برای حضور در مذاکرات و دولت وحدت ملی، توافق صورت گیرد.
وی افزود: به نظر می آید هنوز در این زمینه آمادگی لازم پیدا نشده است و باید ببینیم چه خواهد شد اما ما با تلاش برای رسیدن به نتیجه ای منطقی و پایان دادن به معضل مردم سوریه و جنگ و خونریزی و افراط در منطقه و جهان وارد این جلسه می شویم ولی فکر می کنم هنوز نیاز به کار جدی است تا بتوانیم این جلسه را با موفقیت تمام کنیم.
وزیر امور خارجه کشورمان در بخش انگلیسی این مصاحبه نیز بر ضرورت حضور جدی و فراگیر معارضه غیر تروریست سوریه تاکید کرد و گفت: ما از این روند حمایت کرده ایم  و از خیلی وقت پیش، دولت متحد ملی را پیشنهاد کرده بودیم.
وی افزود: امیدواریم این امر به حرکتی جدی تبدیل و گروه های مختلف معارضه را شامل شود، نه فقط یک گروه از معارضه را و همزمان باید معارضه حقیقی با وابستگان رسمی به داعش، جبهه النصره و دیگر انشعاب های القاعده نیز مستثنی شود.
ظریف همچنین درباره کشتار شیعیان نیجریه نیز گفت: واقعه ای تاسف بار بود و فکر می کنم که همه تلاش ها باید به کار گرفته شود تا از نا امنی ها و خونریزی های بیشتری در نیجریه جلوگیری شود.
وی با حساس خواندن این موضوع به تماس با همتای نیجریه ای خود در همان روز حادثه و نیز تماس آقای روحانی با رئیس جمهور این کشور اشاره کرد و گفت: ما به منظور احاطه بر وضعیت، با دولت نیجریه در حال کار کردن هستیم و امیدوارم بتوان این وضعیت را محدود کرد.
کد N1070441

وبگردی