آفتاب

پیروزی محافظه‌کاران کرواسی در انتخابات؛ کار برای مهاجران سخت می‌شود

پیروزی محافظه‌کاران کرواسی در انتخابات؛ کار برای مهاجران سخت می‌شود

نتایج اولیه انتخابات پارلمانی کرواسی از پیروزی اپوزیسیون محافظه‌کار و بازگشت آنها به قدرت حکایت دارد. با این حال آنها از کسب اکثریت قاطع آراء باز ماندند و مذاکرات دولت ائتلافی باید برگزار شود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری فرانسه، مذاکرات تشکیل دولت ائتلافی در کرواسی باید در شرایطی انجام شود که این کشور به تدریج در حال خروج از سال‌ها رکود است و باید با موج گسترده مهاجران و پناهجویانی که از خاورمیانه، آسیا و آفریقا راهی اروپا می‌شوند، مقابله کند.

تومیسلاو کارامارکو، رهبر اپوزیسیون کرواسی در جمع حامیانش گفت: ما در انتخابات پارلمانی پیروز شدیم. این پیروزی برای ما مسوولیت رهبری کشور را در چنین شرایط دشواری به همراه دارد. هر که می‌خواهد برای برابری زندگی در کرواسی با ما بجنگد، به او خوش‌آمد می‌گوییم.

انتخابات روز یکشنبه اولین رای‌گیری پارلمانی از زمان پیوستن کرواسی به اتحادیه اروپا در سال 2013 بود و همچنان یکی از فقیرترین اقتصادهای اروپا را دارد. دولت جدید کرواسی برای اجرای اصلاحات حیاتی پس از سال‌ها رکود تحت فشار خواهد بود و همچنین باید ده‌ها هزار مهاجری را که از طریق این کشور حوزه بالتیک قصد ورود به اروپا را دارند، مدیریت کند.

نتایج اولیه نشان می‌دهد که ائتلاف میهن‌پرستان تحت رهبری اپوزیسیون راست‌گرا در پارلمان 151 کرسی‌ 59 کرسی بدست می‌آورد و بلوک چپ‌میانه که در چهار سال گذشته روی قدرت بود، با کسب 55 کرسی از اپوزیسیون عقب مانده است. تاکنون حدود 70 درصد آراء از 6500 حوزه رای‌گیری شمارش شده است.

محافظه‌کاران پیشتر گفته بودند که اگر مجددا روی کار آیند، تدابیر سختگیرانه‌ای اعمال می‌کنند تا روند عبور ده‌ها هزار پناهجو را که از بالکان عبور می‌کنند، متوقف کنند. بیش از 300 هزار پناهجوی گریزان از جنگ و فقر در خاورمیانه، آسیا و آفریقا از اواسط سپتامبر به دنبال یافتن زندگی بهتر در اتحادیه اروپا از طریق کرواسی راهی آلمان و سوئد شده‌اند. این بحران برای حزب حاکم سوسیال دموکرات‌های کرواسی چالشی جدی است اما آنها زیرکانه از موج گسترده مهاجران برای تحریف افکار عمومی از مشکلات جدی اقتصادی و ارتقای رتبه زوال خود پیش از انتخابات بهره جستند.

رهبر آنها "زوران میلانوویچ"، نخست‌وزیر کنونی کرواسی موج روزانه هزاران پناهجو را با ارسال مستقیم آنها به مجارستان مدیریت کرد و زمانی که این کشور همسایه‌اش مرزهایش را بست، پناهجویان را راهی اسلوونی کرد.

حزب اپوزیسیون اتحادیه دموکراتیک کرواسی به رهبری تومیسلاو کارامارکو، رئیس سابق آژانس جاسوسی کرواسی می‌گوید که دولت میلانوویچ بسیار ملایم با پناهجویان برخورد می‌کند و خواستار اتخاذ تدابیر سختگیرانه از جمله استقرار نیروی نظامی و ایجاد حصار در مرز با صربستان شده است. سیاست‌های ضد مهاجرتی کارامارکو با حمایت ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان روبرو شده است چرا که خود وی نیز با ایجاد حصار با سیم خاردار در مرز با صربستان و کرواسی جلوی ورود مهاجران را گرفت؛ اقدامی که با محکومیت بین‌المللی همراه شد.

براساس قانون اساسی کرواسی، رئیس‌جمهور باید با احزاب پارلمانی رایزنی کرده و یک نامزد پست نخست‌وزیری را که از حمایت اکثر قانونگذاران برخوردار است، انتخاب کند. مذاکرات ممکن است چندین روز به طول انجامد.

انتهای پیام

کد N1021915

وبگردی