آفتاب

موجی که زاکانی علیه صدا و سیما و کمیسیون برجام برانگیخت/ پرونده

موجی که زاکانی علیه صدا و سیما و کمیسیون برجام برانگیخت/ پرونده

هفته گذشته علیرضا زاکانی با قرار نگرفتنش در برابر حمید بعیدی نژاد در برنامه زنده تلویزیونی، موجی از انتقادات علیه خود را به راه انداخت.

سيدصادق روحاني: ماجرا از اين قرار بود که حميد بعيدي نژاد رئيس تيم کارشناسي مذاکرات هسته اي و عليرضا زاکاني رئيس کميسيون ويژه بررسي برجام در مجلس مهمانان گفت و گوي ويژه خبري بودند اما وقتي برنامه روي آنتن رفت خبري از بعيدي نژاد نبود. او در نشستي يکجانبه برآوردهايش از برجام را گفت و از زمان بندي بررسيو تصويب آن در مجلس و مهمانان آتي کميسيون برجام خبر داد. (  ايـــنــــجـــا ). فرداي آن روز معلوم شد که پشت ماجراي نبودن بعيدي نژاد چيست. يک سايت خبري در اين باره نوشت: زاکانی که از مخالفان برجام و توافقات هسته ای است، در لحظه حضور در استودیوی گفتگوی ویژه خبری اعلام می کند حاضر نیست در برابر بعیدی نژاد بنشیند و به خاطر رعایت شان مجلس تنها حاضر است به صورت تلفنی یکی از اعضای تیم مذاکره کننده را در بحث مشارکت دهد!( ايـــنــــجــــا )

البته بعيدي نژاد با وجود آنکه به صدا و سيما رفته بود و در اقدامي توهين آميز نگذاشته بودند که روي آنتن برود گفت که تمايل ندارد درباره اين مسئله ملي حاشيه سازي شود.

پس از آن اغلب از همکاران زاکاني در مجلس از اقدام او و صدا و سيما انتقاد کردند. ابراهيم نکو با تقبيح اقدام زاکاني گفت: به نظر می رسد که مدیران تلویزیون مصمم هستند که این رویه ادامه پیدا کرده و حضور حامیان دولت در رسانه ملی کمرنگ شود. يک نماينده ديگر مجلس هم گفت: اگرچه آقای زاکانی عنوان کرد که می‌خواست در این برنامه تلویزیونی گزارش عملکرد کمیسیون ویژه را ارائه کند، اما از طرف دیگر برای مردم اینگونه تداعی شد که مذاکره‌کنندگان در مذاکرات هسته‌ای فقط چای می‌خوردند و در طول این 12 سال هیچ کاری انجام نشده است.( ايـــنـــجـــا )

کمال الدين پيرموذن نماينده اردبيل هم تيغ انتقاد را به سمت صدا و سيما گرفت و گفت که ا ين رسانه تبلیغ پفک می کند اما به بعیدی نژاد وقت نمی دهند .

احمد شوهاني عضو کميسيون امنيت ملي مجلس هم  طعنه اي به زاکاني زد و گفت: زاکانی به‌عنوان رئیس کمیسیون ویژه باید دقت کند که تحت تاثیر فضاسازی دوستانش قرار نگیرد.(ايـــنــــجــــا)

اين واکنش ها از سوي همکاران زاکاني و رسانه ها در حالي ادامه داشت که از دولتي ها واکنش قابل توجه و حساسيت زايي ديده نشد. واکنش مشاور وزير کشور که گفته بود « حذف بعیدی‌نژاد بی‌اخلاقی محض بود و بهتر است زاکانی و صداوسیما از دولت عذرخواهی کنند» يکي از معدود واکنش هاي دولتي ها بود که منتشر شد. 

در هفته اي که گذشت، بسياري از روزنامه ها و سايت هاي خبري دنباله اين ماجرا را گرفتند. کما اينکه روزنامه شرق در گزارشي نوشت: مخاطبان برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری پنجشنبه‌شب درحالی شاهد گفته‌های نماینده مجلس اصولگرای منتقد دولت درباره بررسی برنامه جامع اقدام مشترک یا «برجام» در مجلس بودند که خبر نداشتند این برنامه قرار بوده به‌صورت دونفره با حضور «حمید بعیدی‌نژاد»، مدیرکل حقوقی و امنیت بین‌الملل وزارت امور خارجه و عضو ارشد تیم کارشناسی مذاکره‌کننده هسته‌ای برگزار شود. ( ايـــنــــجــــا )

اين موج رسانه اي عليه زاکاني، او را واداشت تا درباره اين اتفاق توضيحاتي را ارائه دهد. او گفت که «علت مخالفت من با حضور آقای بعید‌ی‌نژاد در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو، مصوبه کمیسیون ویژه بوده است که اعضا وارد مناظره‌ها نشوند و له یا علیه برجام، اظهارنظری نکنیم». (ايــــنــــجـــا)

زاکاني درحالي از مصوبه ممنوعيت مناظره اعضاي کميسيون برجام سخن گفت که عباسعلي منصوری آرانی ديگر عضو اين کميسيون٬ ضمن ابراز بی‌اطلاعی درخصوص آن‌چه درحاشیه برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری میان زاکانی و بعیدی‌نژاد اتفاق افتاد، تصریح کرد: هیچ اطلاعی از تصویب چنین مصوبه‌ای ندارم و صحبتی در این خصوص در کميسيون مطرح نشده‌است. (ايـــنــــجــــا)

روزنامه هاي حامي و منتقد مذاکرات هسته اي هر يک از منظري به بحث در اين باره پرداختند. نه تنها در گفت وگوها و گزارش هاي خبري و تحليلي که حتي در طنزهاي مطبوعاتي نيز به اين موضوع پرداخته شد. از جمله کاريکاتور روزنامه قانون .

حالا بايد ديد که با اين موج انتقاداتي که روانه صدا و سيما شده است، آيا مديران اين سازمان رويه خود را در قبال برجام تغيير خواهند داد يا خير؟ هرچند با پخش تقطيع شده حضور عراقچي در کميسيون برجام در مقابل پخش نسبتا کامل سخنراني جليلي در همين کميسيون، به نظر مي رسد که اين تريبون همچنان در اختيار منتقدان دولت و مذاکرات هسته اي است.

2729

کد N952375

وبگردی