آفتاب

ولایتی: با تفاهم هسته‌ای توان بیشتری برای پشتیبانی از دوستان‌مان در منطقه خواهیم داشت

ولایتی: با تفاهم هسته‌ای توان بیشتری برای پشتیبانی از دوستان‌مان در منطقه خواهیم داشت

مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل گفت: منطقه خاورمیانه سال‌هاست که از یک بحران مزمن و ریشه‌ای رنج می‌برد و دلیل آن کمبود الگوی بومی مردم‌سالاری است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی اکبر ولایتی در ششمین اجلاس مجمع عمومی مجمع جهانی اهل بیت (ع) که صبح امروز با حضور رئیس جمهور و شخصیت‌های لشکری و کشوری در سالن اجلاس سران برگزار شد با بیان این‌که بحران‌های منطقه‌ای در خاورمیانه برخلاف ادعای برخی طرف‌ها به هیچ وجه ماهیت مذهبی و طایفه‌ای ندارد، اظهار کرد: ما هرگز درصدد نیستیم که منکر وجود نارسایی در روابط بین‌الاسلامی شویم و یا بگوییم که هیچ اختلافی وجود نداشته و یا ندارد. بلکه منظور این است که نارسایی‌ها و یا خلأهای موجود موجبات اصلی بحران را فراهم نیاورده است.

وی گفت: ببینید در لیبی، ‌تونس و مصر که اختلافات مذهبی وجود ندارد اصلاً در آنجا نمی‌توان فعالیت قابل ذکری را برای شیعه متصور بود. حتی اختلافات مذهبی در آنجا دیده نمی‌شود و یا اختلافات میان نحله‌ای نیز خیلی قابل توجه نیست. پس اگر اختلافات مذهبی موجب درگیری‌های منطقه باشد اساساً نباید در مصر، تونس و لیبی این درگیری‌ها وجود داشته باشد. پس اصل موضوع چیز دیگری است.

مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل یادآور شد: منطقه خاورمیانه سال‌هاست که از یک بحران مزمن و ریشه‌ای رنج می‌برد و آن کمبود الگوی بومی مردم‌سالاری است که در نتیجه حکومت‌های توتالیتر با عناوین مختلف پادشاهی و یا جمهوری چنان بر گرده مردم سوار بودند که اجازه نفس کشیدن به آنها را نداده‌اند. در نتیجه نه تنها مراحل رشد و توسعه سیاسی طی نشده است بلکه زیرساخت لازم برای آن، یعنی رشد و توسعه اجتماعی نیز حاصل نشده است.

ولایتی تصریح کرد: مطالبات مردم در خاورمیانه روشن است. دموکراسی مبتنی بر آموزه‌های اسلامی و فرهنگ شرقی است. لیکن در دستیابی به آن با مقاومت سرسختانه جریان‌های حاکم و دیگر حکام منطقه که این تحولات را به زیان خود می‌بینند مواجه شدند. نخبگان نیز نتوانستند راه‌حل‌های جهشی با هزینه محدود را به دست بیاورند. به همین دلیل آن را در دستور کار جوامع قرار داده‌اند. به همین دلیل است که منطقه در آشوبی فرو رفته که خروج از آن به آسانی میسر نخواهد بود.

وی یادآور شد: در این میان بدیهی است که برخی قدرت‌های جهانی و منطقه‌ای بخواهند برای پیشبرد اهداف خود گسل‌های تاریخی میان مذاهب را فعال کنند. متأسفانه تا حدی هم در این راستا موفق بوده‌اند و وظیفه ما این است که به درمان این مشکل بپردازیم و اوضاع را به حالت عادی برگردانیم. زیرا حقیقتاً اصل مشکل خاورمیانه اختلافات مذهبی و تفاوت‌های طایفه‌ای نیست. دلیل بحران منطقه یک عامل درونی دیگر است و باید راه حلی برای آن پیدا شود تا منطقه از این درگیری‌ها و نابسامانی‌ها خارج شود.

مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل گفت: عامل خارجی در دامن زدن به این درگیری‌ها بسیار موثر بوده. از آمریکا، غرب و رژیم صهیونیستی انتظاری جز این نمی‌رود که در این آشفته بازاری منطقه به فکر تأمین منافع خود باشد؛ آن هم به صورت مدیریت مستقیم یا غیر مستقیم. اوضاع را به سمتی پیش می‌برند که همه مسلمانان را به هم مشغول کنند و در این شرایط سخت اسرائیل آسوده خاطر شود. متأسفانه تا حدی هم موفق بوده‌اند و در این میان ناپختگی‌های برخی کشورهای مسلمان و منطقه موجب آشفته شدن اوضاع شده است.

ولایتی خاطرنشان کرد: البته برخی کشورهای حسود منطقه که نمی‌توانستند اقتدار محور مقاومت را تحمل کنند بازی‌های بسیار سخیفی را آغاز کردند که نتیجه‌اش حتماً علیه آنان خواهد بود. زیرا در اقداماتشان نه خدا را در نظر دارند و نه منافع ملت‌های خودشان را. البته ما این شرایط را کاملاً به زیان امت اسلامی می‌دانیم و اصلاً دلمان نمی‌خواهد که هیچ کشور اسلامی تضعیف شود.

وی یادآور شد: آن زمانی که تمام کشورهای غربی یکپارچه گردهم آمدند که رژیم سوریه را عوض کنند نتوانستند کاری از پیش ببرند. چه رسد به امروز که تحقق بشارت الهی را می‌بینیم. ممکن است با چالش‌هایی مواجه باشیم اما شرایط جبهه مقاومت بسیار بهتر و مستحکم‌تر از گذشته است. به ویژه با تفاهم هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران توان بیشتری برای همراهی و پشتیبانی از دوستان خود در منطقه خواهیم داشت. وظیفه ما به عنوان دوستداران، محبان و پیروان اهل بیت (ع) در این شرایط بسیار سخت و دشوار این است که باید تلاشی دوچندان داشته باشیم.

مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل در ادامه با اشاره به شرح وظایف و تلاش‌هایی که کشورهای اسلامی باید داشته باشند، گفت: خلاصه تلاش‌های ما به این شرح است. ابتدا باید دست‌های پنهانی که درصدد تفرقه میان مسلمانان هستند را افشا کنیم و با بهره‌برداری از اشتراکات مسلمانان، محبت به اهل بیت (ع) را به عنوان محور اصلی وحدت معرفی کنیم. همچنین افشای توطئه‌های جریان‌های تکفیری- تروریستی که یک خطری برای آحاد امت اسلامی اعم از شیعه و سنی است را باید معرفی کنیم. اینها از جمله وظایف ما است که امیدواریم خدای متعال ما را در عمل به این وظایف یاری نماید.

انتهای پیام
کد N921360

وبگردی