آفتاب

ترافیک دیپلمات ها در مسیر ایران ـ اروپا/ پرونده

ترافیک دیپلمات ها در مسیر ایران ـ اروپا/ پرونده

هفته ای که گذشت دیپلماسی کشورمان روزهای شلوغی را سپری کرد و هیئت های دیپلماتیک اروپایی تقریبا بیشتر وقت وزیر خارجه کشورمان را به خود اختصاص دادند.

این روزها جواد ظریف سرش از گذشته هم شلوغ تر است. اگر تا یک ماه پیش پیگیری گفتگوهای طاقت فرسای هسته ای تمام فکر و ذکر وزیر امور خارجه کشورمان را به خود اختصاص داده بود حالا سفرهای پیاپی هیئت های دیپلماتیک تمام برنامه دکتر ظریف را به خود اختصاص داده است. روندی که البته بعد از توافق موقت ژنو هم مشاهده شده بود و هیئت های دیپلماتیک اروپایی یکی پس از دیگری به تهران آمدند تا نسیم تغییر به صورت عملی در رویکردهای سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران شروع به وزیدن کند.

پس از حصول توافق جامع هسته ای وین لوران فابیوس نخستین وزیر خارجه تروییکای اروپایی بود که بعد از مذاکرات سعدآباد به تهران سفر می کرد. در کل هشت سال دوران ریاست جمهوری محمد احمدی نژاد هیچ وزیر خارجه ای از تروییکای اروپایی به تهران سفر نکرد اما بالاخره پس از حصول توافق هسته ای جهانیان با عینک دیگری به تهران نگریستند و وزیر خارجه فرانسه در اول صف قرار داشت.

سفری که به باور برخی دیپلمات ها و کارشناسان سیاست خارجی در بهترین زمان ممکن انجام شد. {سفر فابیوس در بهترین زمان ممکن انجام شد}   این سفر مبنای تحلیلی فراوانی با خود به همراه داشت. بعضی از تحلیلگران معتقدند فابیوس برای جبران گذشته به تهران آمد چرا که یکی از قربانیان تحریم های غربی علیه ایران خود فرانسوی ها بودند که هزینه های زیادی را در این فراگرد متحمل شدند و حالا با عجله به کشورمان سفر کردند که بگویند می خواهند در صف بازگشت در جایگاه نخست قرار داشته باشند. 

شاید بدیهی باشد که حضور وزیر خارجه فرانسه به عنوان کشوری صاحب حق وتو و عوضیت دائم در شورای امنیت در کشورمان می تواند فرصت های ویژه ای را در اختیار اقتصاد و سیاست خارجی کشورمان قرار دهد. {امتیازات سفر فابیوس به تهران}

بعد از فابیوس خانم فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم به کشورمان سفر کرد تا قطار مسافرت های دیپلماتیک غربی به تهران همچنان پر مسافر باشد. وزیر خارجه صربستان هم پس از مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیگر اروپایی بود که به ایران آمد.  {وزیر خارجه صربستان در تهران} ایوتسا داچیچ وزیر خارجه صربستان به همراه یک هیات سیاسی برای دیدار رسمی دوجانبه روز دوشنبه به تهران کردند .
وزیر خارجه ایتالیا که پیش از توافق وین هم به تهران آمده بود دیگر دیپلمات اروپایی بود که در هفته ای که گذشت مهمان وزارت خارجه کشورمان بود. آقای  پائولو جنتیلونی پیش از سفر به تهران در سخنانی اظهار داشت:  کشورش شریک قابل اعتمادی برای ایران است. توافق هسته ای  یک فرصت بزرگ است. ایتالیا همواره مناسبات تاریخی و فرهنگی با ایران داشته است.

دکتر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان و ولید معلم معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه جمهوری عربی سوریه طی مذاکرات مفصل آخرین تحولات منطقه ای و روند مناسبات دو جانبه و ابعاد مختلف همکاریها را مورد گفتگو و تبادل نظر قرار دادند.

دکتر ظریف با اشاره به ضرورت گسترش تلاش های دیپلماتیک برای حل و فصل بحرانهای جاری تصریح کرد اراده محکم ایران در پایان دادن به بحران غیر ضروری هسته ای و مسیر طی شده در موضوع پرونده هسته ای نشانگر قدرت منطق و گفتگو در مقابل تحریم و تهدید بود.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به ایستادگی دولت و مردم سوریه در برابر گروه های تروریستی و تکفیری مواضع تهران مبنی بر اینکه راهکار سیاسی و دیپلماسی بعنوان تنها راهکار حل بحران سوریه می باشد, مورد تاکید قرار داد. {در دیدار ظریف و ولید معلم چه گذشت}

پایان بخش هفته پر رونق دیپلماسی اخبار و گمانه هایی مبنی بر بازگشایی سفارت های ایران و بریتانیا بود. کاردار کشورمان در لندن در دیدار با معاون وزیر خارجه بریتانیا تاکید کرد: در پرتو تحولات جدید ،بسیاری از دولت های اروپایی و آسیایی با انجام سفرهای دیپلماتیک و اعزام هیاتهای اقتصادی به دنبال توسعه همکاری های بلندت مدت اقتصادی و تجاری با جمهوری اسلامی ایران می باشند. وی با ابراز امیدواری نسبت به بازگشایی سفارتخانه های دو کشور در آینده نزدیک، بر ضرورت ایجاد بسترهای لازم برای پیشبرد مناسبات دو کشور تاکید کرد. {احتمال بازگشایی سفارت های ایران و بریتانیا در تهران و لندن قوت گرفت}

[span]49308

کد N913158

وبگردی