آفتاب
وزیر صنعت در حاشیه نمایشگاه مبلمان منزل تاکید کرد

رونق صادرات مبلمان منزل در شرایط پساتحریم

رونق صادرات مبلمان منزل در شرایط پساتحریم

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با توجه به عادی شدن روابط با کشورهای همسایه و جهان، شورای مبلمان و اتحادیه‌ها باید تلاش کنند که بتوانیم در راستای صادرات مبلمان که از کیفیت و مطلوبیت خوبی برخوردار است را رونق داده و در این زمینه پیشرفت کنیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با توجه به عادی شدن روابط با کشورهای همسایه و جهان، شورای مبلمان و اتحادیه‌ها باید تلاش کنند که بتوانیم در راستای صادرات مبلمان که از کیفیت و مطلوبیت خوبی برخوردار است را رونق داده و در این زمینه پیشرفت کنیم.

به گزارش خبرنگار ایسنا، محمدرضا نعمت‌زاده - وزیر صنعت، معدن و تجارت - در حاشیه مراسم افتتاح بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی مبلمان منزل (مبلکس 2015) که در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران با شعار "مبلمان ایرانی در مسیر بازارهای جهانی" آغاز شد اظهار کرد: حوزه مبلمان اغلب به صورت صنوف تولیدی هستند و ما حدود 50 هزار واحد تولیدی در این زمینه داریم که تعداد اندکی از آنها به صورت کارخانه‌های نسبتاً متوسط و بزرگ بوده و بقیه سنتی هستند ولی خوشبختانه همه آنها رو به رشد بوده و نمایشگاهی که از امروز آغاز به فعالیت کرده بسیار امیدوارکننده است.

وی با بیان این‌که مبلمان تلفیقی از صنعت، هنر،‌ مهندسی و دکوراسیون داخلی است، گفت: امیدوارم صنعتگران و تولیدکنندگان‌مان در بحث صادرات با توجه به فضایی که در پیش است و خوشبختانه عادی شدن روابط در این زمینه فعالیت بیشتری داشته و این حوزه را رونق دهند.

نعمت زاده در عین حال تأکید کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز قطعاً از این موضوع پشتیبانی خواهد کرد.

وزیر صنعت در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر ارائه تسهیلات به فعالان این صنعت و کاهش نقدینگی تولیدکنندگان مبلمان، گفت: کمبود نقدینگی به دلایل مختلف از جمله رکود اقتصادی، تورم داخلی، نرخ ارز و تحریم باعث شد که در بحث صادرات و واردات با مشکلاتی روبرو باشیم، البته برخی دوستان اقتصادی ما معتقدند اگر نقدینگی را افزایش دهیم مجدداً تورم افزایش می‌یابد ولی با افزایش نقدینگی بخش تولید در میزان تورم تأثیرگذار نیست چون پول وارد چرخه اقتصادی می‌شود و در گردش است.

وی ادامه داد: در هر حال اقتصاددانان ما باید در این زمینه تلاش کنند و من نیز می‌دانم که نقدینگی از مشکلات آنان است. البته بانک‌ها در سال گذشته حدود 40 درصد تسهیلات بیشتر به بخش صنعت و معدن دادند ولی کافی نیست و دولت درصدد است که سرمایه بانک‌ها را افزایش دهد تا تسهیلات ارائه دهند.

وزیر صنعت ادامه داد: تصور می‌کنیم با اصلاح سیاست‌های بین‌المللی‌مان بتوانیم برای سرمایه گذاری‌ها، عمده منابع را از خارج از کشور بیاوریم که به نقدینگی داخل کمک کرده و همچنین بانک‌ها هم بتوانند با ارتباطاتی که با بانک‌های خارجی برقرار می‌کنند خطوط اعتباری لازم را بگیرند که حجم مبادلاتمان را افزایش دهد.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود به دلیل طلبی که از کشور چین بابت فروش نفت داریم و این موضوع الزامی را برای واردات کالاهای چینی از سوی کشورمان در بردارد گفت: این موضوع را بهتر است از بانک مرکزی سوال کنیم که مسئولیت این کار را به عهده دارد ولی هیچ الزامی در این رابطه وجود ندارد. قطعاً واردات ما آزاد است و پولی را که ما در آنجا داریم فعلاً پشتوانه تسهیلات است که البته باید بانک مرکزی در این زمینه تصمیم گیری کند.

به گزارش ایسنا، همچنین علی انصاری - رئیس شورای ملی مبلمان و دکوراسیون ایران و صنایع وابسته - در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه، اظهار کرد: تفاوت بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی مبلمان منزل با دوره‌های گذشته علاوه بر افزایش کمی و کیفی شرکت کنندگان و ارتقای سطح محصولات ارائه شده، تمایل و اشتیاق کشورهای قدرتمند و توسعه یافته و حتی در حال توسعه برای تعامل اقتصادی– تجاری با جمهوری اسلامی ایران، اعم از بخش دولتی و غیردولتی پس از موفقیت در مذاکرات اخیر است که نشان دهنده وجود ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل متعددی است که در عرصه‌های مختلف وجود دارد.

انصاری گفت: ما به عنوان فعالان این حوزه فرصت بروز توانایی‌ها و ارائه محصولات و خدمات تولید شده ایرانی را داریم و همه موظف به درک صحیح شرایط موجود و حرکت سریع و هدفمند به سوی صادرات و رونق تجاری کشور و رفتن به سمت تولیدی بیشتر و فتح بازارهای منطقه‌ای و بین‌المللی هستیم.

وی افزود: احساس مسئولیت و تعهد نسبت به کار، ارائه محصول مناسب و مفید و ماندگار به مشتری و تلاش برای اعتلای نام کشورمان از جمله فرائض ملی و اخلاقی ماست که در این مقطع حساس با همکاری سایر فعالان در این زمینه به ایفای رسالت حرفه‌ای و صنفی و تاریخ خود می‌پردازیم.

رفع تحریم‌ حداقل تا یک سال آینده تأثیر جدی بر قیمت مبلمان ندارد

همچنین رامین سمیع‌زاده - مدیر مبلکس 2015 - در این مراسم با اشاره به حضور پررنگ اکثر برندهای مطرح و صادراتی حوزه مبلمان منزل در نمایشگاه امسال، گفت: به جهت تسهیل در دسترسی و کوتاهی زمان برای بازدیدکنندگان غرفه‌ها در 4 گروه کالایی مبلمان مدرن و راحتی، مبلمان کلاسیک،‌ مبلمان کودک، نوجوان و تشک و کالای خواب در 4 منطقه مجزار نمایشگاه تقسیم شدند.

تغییرات قیمت انواع مبلمان در شرایط پساتحریم

وی در خصوص تغییرات قیمت انواع مبلمان در شرایط پساتحریم، گفت: حتی در صورت سیاست‌گذاری‌های جدید دولت و مجلس و تغییرات احتمالی نظام تعرفه‌ای واردات کاهش قیمت را برای مبلمان منزل نخواهیم داشت، تغییر وضعیت مبلمان در کشور و تغییر ساختار قیمتی انواع مبلمان در خوشبینانه‌ترین حالت ممکن حداقل یک سال طول می‌کشد بنابراین طی یک سال آینده شاهد نوسانات قابل توجه قیمتی در حوزه مبلمان منزل نخواهیم بود.

سمیع‌زاده همچنین تقارن این نمایشگاه با توافقنامه 1+5 را به فال نیک گرفته و گفت: این موضوع عرصه را برای قدرت نمایی و عرض اندام تولیدکنندگان داخلی مبلمان شده و زمینه‌های صادراتی به کشورهای منطقه و حتی اروپایی‌ها را مناسب‌تر از گذشته فراهم می‌کند و از طرف دیگر حضور حمایتی و جدی دولت در این مقطع حساس بسیار تعیین کننده است.

وی افزود: بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی مبلمان منزل 94 (مبلکس 2015) با عنایت به شرایط پساتحریم و با شعار مبلمان ایرانی در مسیر بازارهای جهانی با نگاهی ملی و رویکردی صادرات گرا از امروز فعالیت خود را آغاز کرده و تا روز دوشنبه ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام

کد N905357

وبگردی