آفتاب
یادداشت تحلیلی روزنامه رسالت:

اوباما ایران را برای جهان تهدید خواند/ شیطان غیرقابل اعتماد است

اوباما ایران را برای جهان تهدید خواند/ شیطان غیرقابل اعتماد است

تکرار ادعاهای اوباما در مورد ایران بار دیگر ماهیت واقعی آمریکا را نشان داده و اشتباه بودن تحلیل های اغراق آمیز در خصوص بازگشت واشنگتن از مواضع تهدید آمیز و لزوم بی اعتمادی به آن را ثابت کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه رسالت در یادداشت تحلیلی روز دو شنبه خود نوشت:

در حالی که انتشار برخی اخبار و تحلیل‌های اغراق آمیز در خصوص بازگشت ایالات متحده آمریکا از مواضع تهدید آمیز و سلبی خود علیه ایران منجر به تزیین چهره شیطان توسط برخی رسانه های خارجی، ضد انقلاب و متاسفانه داخلی گردیده بود، اظهارات اخیر اوباما نشان از ماهیت واقعی ایالات متحده آمریکا و لزوم بی اعتمادی به واشنگتن دارد. لازم به ذکر است که مقام معظم رهبری در پاسخ به نامه اخیر رئیس جمهوری کشورمان در خصوص مذاکرات هسته ای تاکید کرده بودند که برخی اعضای 1+5 به هیچ رو قابل اعتماد نیستند.

باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در سخنانی در نطق هفتگی خود در خصوص توافق هسته‌ای اخیر ایران و قدرت های جهانی، گفت: توافق جامع و بلندمدت مانع از دستیابی ایران به سلاح اتمی خواهد شد.وی در ادامه افزود: این توافق همه مسیرهایی که ایران می توانست با استفاده از آن سلاح اتمی را تولید کند، قطع می‌کند، این توافق نظارت ها و بازرسی‌های بی سابقه ای را بر تاسیسات مهم اتمی ایران، اعمال خواهد کرد و این مسئله را تضمین می کند که اگر ایران مفاد توافقنامه را نقض کند، تحریم های سختی که در گذشته اعمال شده بود، به سرعت بازخواهد گشت.

این یک توافق خوب است که نشان می‌دهد دیپلماسی آمریکا می تواند به تغییرات واقعی و معناداری که کشور ما و جهان را امن تر می کند، دست یابد. این هفته، آمریکا و شرکای بین المللی ما در نهایت به چیزی دست یافتند که دهه‌ها خصومت و دشمنی نتوانسته بود به آن دست یابد، توافقی که مانع از دستیابی ایران به سلاح اتمی خواهد شد.

اوباما در این خصوص تاکید کرده است: یک دلیل وجود دارد که این مذاکرات تا این حد طولانی شد. علت آن بود که ما از پذیرش یک توافق بد خودداری کردیم. ولی آیا این توافق همه تهدیداتی را که از جانب ایران متوجه کشورهای همسایه و جهان می شود، از بین خواهد برد؟ نه. آیا این توافق اقدامی بیشتر از اقداماتی است که در گذشته انجام شده تا از دستیابی ایران به سلاح اتمی جلوگیری کند؟ بله.بدون دستیابی به این توافق، هیچ محدودیتی بر برنامه اتمی ایران وجود نداشت. هیچ بازرسی و نظارتی وجود نداشت.

«دیوید کامرون» در اظهاراتی برای اطمینان دادن به متحدان خاورمیانه ای انگلیس عنوان داشت که غرب فشار بر ایران را در مواردی همچون حمایت از گروه های فلسطینی و حزب الله لبنان ادامه می دهد. نخست‌وزیر انگلیس اعلام کرد که کشورهای غربی پس از توافق هسته‌ای خواستار تغییر در سیاستهای ایران در خاورمیانه هستند.کامرون در گفتگو با شبکه ان‌بی‌سی گفت: من دیروز با آقای روحانی (رئیس جمهوری ایران) صحبت کردم و گفتم که ما خواستار تغییر در نگرش ایران  در موضوعاتی مانند سوریه و یمن و تروریسم در منطقه و تغییر در رفتار (ایران) هستیم.

نخست‌وزیر انگلیس همچنین مدعی شده است  که توافق با ایران می‌تواند به این تغییر منتهی شود و بسیار بهتر از گزینه‌های جایگزین بود زیرا بدون توافق ایران قادر به دستیابی به سلاح هسته‌ای بود و این احتمال وجود داشت که کشورهای غربی اقدام نظامی در منطقه علیه ایران را آغاز کنند.

جان کری وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد: ایران و گروه پنج به علاوه یک هرگز درباره دسترسی کامل بازرسان به تاسیسات هسته ای ایران در هر زمان و مکانی گفتگو نکردند. هیچ کشوری در هیچ کجای جهان نیست که اجازه چنین دسترسی را دهد. تنها مثالی که به فکرم می رسد عراق پس از حمله آمریکا است که ما در آن زمان کنترل آن کشور را کاملا به دست گرفته بودیم. این مسئله نیز کاملا متفاوت است. عبارت «هر زمان و هر کجا » حسن تعبیری است که در سیاست استفاده شده است اما تدابیر نظارتی واقعی نیست.

کری تاکید کرد: ایران و گروه پنج به علاوه یک درباره دسترسی مدیریت شده و تحت کنترل برخی سایت های هسته ای این کشور توافق کرده اند و برخی افراد هستند که باید با آنها گفتگو شود و تحقیقات دیگری باید صورت گیرد.

وزیر امور خارجه آمریکا تصریح کرد: اگر ایران اجازه دسترسی کافی و مجاز را به تاسیسات هسته ای فراهم نکند ، با یک سری تحریم ها روبه رو خواهد شد.وی اضافه کرد : اگر آنها اجازه دسترسی لازم را به منظور روشن شدن سئوالات ما درباره برخی سایت ها ندهند ، ما به شورای امنیت می رویم و می توانیم همه تحریم ها را بازگردانیم.

قطعنامه مربوط به ایران به طور رسمی به شورای امنیت ارائه شده است. این سند تحریم های اقتصادی سازمان ملل را بر ضد ایران لغو می کند.این سند قرار است روز دوشنبه در مجمع عمومی سازمان ملل متحد تصویب شود.

کد N892921

وبگردی