آفتاب

افزایش آمار عقرب‌گزیدگی در کرمانشاه

افزایش آمار عقرب‌گزیدگی در کرمانشاه

رئیس بیمارستان امام خمینی(ره) کرمانشاه از عقرب‌گزیدگی 99 نفر طی سال گذشته در سطح استان خبر داد و اظهار کرد: این تعداد نسبت به سال 1392 با 76 مورد عقرب گزیدگی، 20 مورد افزایش داشته است.

دکتر تورج احمدی جویباری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه کرمانشاه، از عقرب‌گزیدگی 99 نفر طی سال گذشته در سطح استان خبر داد و اظهار کرد: از این تعدد 57 نفر مرد و 42 نفر زن بوده‌اند.

وی با اشاره به بالا بودن موارد مرگ و میر در عقرب گزیدگی نسبت به مار گزیدگی اظهار کرد: عقرب‌ها انواع متفاوتی دارند، اما کشنده‌ترین آنها در مناطق جنوبی ایران ساکن هستند.

احمدی جویباری با بیان اینکه پادزهرهای عقرب به میزان کافی در سطح استان وجود دارد، گفت: مشکلی که در عقرب گزیدگی وجود دارد این است که بر خلاف مارگزیدگی محل گزش در بسیاری موارد مشخص نبوده و تورمی ایجاد نمی‌شود.

وی تصریح کرد: همچنین عقرب‌زدگی با علائمی سیستمیک از جمله تب، تهوع، درد و تشنج همراه است.

جویباری اظهار کرد: در مراجعه افراد عقرب‌گزیده به مراکز درمانی، در کنار تزریق پادزهر باید عوارض عقرب گزیدگی نیز برسی شود.

وی تصریح کرد: سم عقرب چنانچه برای تزریق پادزهر دیر اقدام شود می‌تواند بر سیستم مغز و اعصاب اثر گذاشته، کبد و کلیه‌ها را از کار بیندازند و در نهایت فرد با از کار افتادن چند ارگان بدن فوت کند.

جویباری خاطرنشان کرد: دیر اقدام کردن در موارد مارگزیدگی و عقرب‌گزیدگی می‌تواند موجب ایجاد عوارض جبران‌ناپذیری در افراد شود.

وی اظهار کرد: در موارد عقرب‌گزیدگی باید فرد را به سرعت از محل گزش دور کرد تا بار دیگر مورد گزش قرار نگیرد و سپس با استفاده از یک پارچه باید بالای محل گزش را بست و این بستن باید به گونه‌ای باشد که خون‌رسانی به عضو آسیب‌دیده انجام شود.

وی تصریح کرد: با بستن محل بالای زخم باید دو دقیقه دستمال را بسته نگه داشت و دو دقیقه آن را باز کرد تا اطمینان از خون‌رسانی به عضو آسیب دیده حاصل شود.

رئیس بیمارستان امام خمینی (ره) کرمانشاه خاطرنشان کرد: مصدومان عقرب‌گزیدگی باید در سریع‌ترین زمان ممکن جهت دریافت پادزهر به مراکز درمانی منتقل شوند، زیرا تاخیر در این زمینه می‌تواند عوارض جدی را در مصدوم ایجاد کرده و معلولیت و یا مرگ او را رقم بزند.

وی اظهار کرد: در همین راستا در مراکز درمانی تمامی شهرستان‌ها به‌ویژه شهرستان‌های گرمسیری استان از جمله قصرشیرین و سرپل‌ذهاب به میزان کافی پادزهر در اختیار آنها قرار داده شده تا فرصت طلایی برای تزریق پادزهر به مصدومان عقرب‌گزیدگی و مارگزیدگی از دست نرود.

انتهای پیام

کد N868808

وبگردی