آفتاب
در نشست شورای امنیت با موضوع وضع افغانستان

دهقانی: فعالیت‌ افراطیون در افغانستان تهدیدی ضد ایران و منطقه است

دهقانی: فعالیت‌ افراطیون در افغانستان تهدیدی ضد ایران و منطقه است

سفیر ایران در سازمان ملل تاکید کرد که فعالیت‌های افراطیون خشونت طلب در افغانستان نه تنها تهدیدی ضد ایران بلکه تهدید علیه همه منطقه محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، غلامحسین دهقانی، سفیر و معاون نماینده کشورمان در سازمان ملل در نشست شورای امنیت با موضوع وضع افغانستان، با اشاره به حملات تروریستی طالبان ضد مردم این کشور از جمله حمله اخیر به ساختمان مجلس در کابل، افزود: ایران همواره از برقراری صلح، ثبات، امنیت و توسعه اقتصادی و اجتماعی در افغانستان حمایت می‌کند و امنیت افغانستان را با امنیت مرزهای خود یکسان می‌داند.

او ادامه داد: سیاست جمهوری اسلامی ایران در حمایت از دولت افغانستان تغییر نکرده و نخواهد کرد و ما مطمئنیم که دولت وحدت ملی در این کشور آمادگی لازم را برای رویارویی با چالش‌های موجود در راه رسیدن به صلح و توسعه دارد و ایران نیز در این ‌باره از هرگونه کمکی دریغ نخواهد کرد.

دهقانی با اشاره به گزارش دبیرکل سازمان ملل درباره افغانستان گفت: متاسفانه این گزارش از رو به وخامت گذاشتن اوضاع امنیتی در افغانستان حکایت دارد به‌طوری که میزان حملات مسلحانه 6 درصد و اعمال خشونت 45 درصد نسبت به 2 سال گذشته افزایش داشته است و این آمار و ارقام باعث نگرانی همه ما در منطقه و ماورای آن است. همان‌طور که در گزارش دبیرکل سازمان ملل هم اشاره شده است، ناامنی، بی‌ثباتی و فقر هم‌چنان بستر لازم را برای فعالیت گروه‌های خشن افراطی مثل طالبان، القاعده و اخیرا داعش و سایر تروریست‌های خارجی در افغانستان فراهم کرده است.

وی با اشاره به رشد فعالیت‌های تروریستی بر اساس گزارش اخیر دبیرکل سازمان ملل گفت: از نظر جمهوری اسلامی ایران، فعالیت‌های افراطیون خشونت طلب در افغانستان نه تنها تهدیدی ضد ایران بلکه تهدید علیه همه منطقه محسوب می‌شود.

سفیر ایران در سازمان ملل تاکید کرد: ایران همواره حملات گروه‌های تروریستی و هم‌چنین هرگونه همکاری با این گروه‌ها را محکوم کرده زیرا معتقد است این نوع تحرکات در تضاد با استقرار صلح در افغانستان است.

دهقانی درباره همکاری‌های دو جانبه نیز به نخستین سفر رسمی رییس‌جمهور افغانستان به ایران و دیدار با مقام معظم رهبری و رییس‌جمهور اشاره کرد و افزود: در این دیدارها مقامات دو کشور ضمن تبادل نظر در خصوص همکاری‌های گسترده‌تر در زمینه تبادل اطلاعات امنیتی، مبارزه با تولید و قاچاق مواد مخدر، موضوع پناهندگان و تقسیم منابع آب، بر عزم خود برای همکاری و مبارزه به‌منظور از بین بردن افراطی‌گری و تروریسم تاکید کردند.

او افزود: دولت ایران تجارت و ترانزیت کالا را دو زمینه اصلی برای افزایش روابط تهران و کابل می‌داند و در این ارتباط دو طرح خط آهن هرات - خاف و آمادگی ایران برای ارائه خدمات بندری در چابهار به‌منظور انتقال کالا به افغانستان از نمونه‌های مهم در دست پیگیری است.

معاون نماینده کشورمان در سازمان ملل تسریع در فعالیت‌های مربوط به این دو طرح در چارچوب توافق سه جانبه میان هندوستان، افغانستان و ایران را خواستار شد.

دهقانی درباره تلاش‌های صورت گرفته برای مبارزه با مواد مخدر نیز گفت: جمهوری اسلامی ایران به‌طور مشخص از گزارش‌های مربوط به افزایش کشت خشخاش در افغانستان در سال‌های گذشته نگران و معتقد است که این معضل، زنگ خطری است برای منطقه ما و ماورای آن و لازم است جامعه جهانی به‌طور جدی با این تهدید به مقابله برخیزد. ما از هرگونه راهکار و پیشنهاد کشورهای منطقه از جمله چین، پاکستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان در مبارزه با تولید و قاچاق مواد مخدر استقبال می‌کنیم و بر این باوریم که حمایت و تعهد قوی طرف‌های کمک کننده بین‌المللی، مقامات افغانستان و دفتر سازمان ملل برای مبارزه با کشت و قاچاق مواد مخدر ضروری است.

سفیر ایران در سازمان ملل تولید و قاچاق مواد مخدر را نه تنها چالشی اجتماعی و بهداشتی بلکه این پدیده شوم را اصلی‌ترین منبع درآمد گروه‌های تروریست و افراطی خواند.

او از جامعه جهانی خواست به‌طور مشخص از تلاش‌های سه کشور افغانستان، ایران و پاکستان در قالب مثلث همکاری برای مبارزه با این پدیده حمایت کامل به‌عمل آورند.

دهقانیدر پایان با اشاره به میزبانی ایران از مهاجران افغانی از سال‌های گذشته تاکنون افزود: بازگشت داوطلبانه پناهندگان افغانی نیازمند برآورده شدن نیازهای معقول آن‌ها در فرایند ملحق شدن دائمی این جمعیت به موطن خود است و این نیازمند بسیج امکانات و حمایت بین‌المللی برای عملی شدن آن است.

انتهای پیام

کد N866677

وبگردی