آفتاب

راز جسد مرد شیک پوش، پیچیده ترین معما در جهان

راز جسد مرد شیک پوش، پیچیده ترین معما در جهان

راز جسد مردی شیک‌پوش در استرالیا پس از 67 سال در حالی هنوز به عنوان یک معمای پیچیده در جهان مطرح است که ردپایی از رباعیات عمر خیام نیشابوری در زندگی وی به دست آمده است.

به گزارش ایران، راز جسد مردی شیک‌پوش در استرالیا پس از 67 سال در حالی هنوز به عنوان یک معمای پیچیده در جهان مطرح است که ردپایی از رباعیات عمر خیام نیشابوری در زندگی وی به دست آمده است.

یکم دسامبر 1948 میلادی، جسد مردی ناشناس در ساحل سَمرتون (Samerton) شهر آدلاید استرالیا پیدا شد. بعد از کالبدشکافی جسد مشخص شد که این مرد تباری بریتانیایی و حدود 40 تا 45 سال سن داشته است. این مرد 180 سانتیمتری، از وضعیت جسمانی خوبی برخوردار بوده و لباس‌های گرانی نیز به تن داشته، اما مارک همه لباس‌ها کنده شده و مرد نیز کاملاً اصلاح شده بود. سیگاری تازه و روشن نشده پشت گوش مرد و یک سیگار نیم سوخته هم در سمت راست یقه ژاکتش قابل مشاهده بود.

پزشکی قانونی قادر به تشخیص علت مرگ و شناسایی مشخصات جسد نبود.

ارگان‌های بدن در حالت گرفتگی و طحال نیز بشدت بزرگ شده بود. در بررسی دقیق‌تر کارآگاهان کاغذی رول شده در جیب مخفی شلوار این جسد پیدا کردند که روی آن تنها یک عبارت به روش فینگلیش نوشته شده بود: «Tamam Shud». کاغذ تمیز و فاقد هر ردّ و نشانی بود. با کمی تحقیق مشخص شد که این واژه در زبان فارسی به معنای خاتمه و به اتمام رسیدن است. عبارتی که در آخرین صفحه کتاب رباعیات عمر خیام نیشابوری درج شده است. مضمون این عبارت به صورت تلویحی آن است که انسان باید زندگی کرده و از زندگی لذت ببرد و زمانی که عمرش به پایان رسید، افسوس چیزی را نخورد.

با فشار افکار عمومی برای حل این مسأله، پلیس استرالیا تصمیم گرفت تا روشن شدن تحقیقات، جسد این مرد را به هر شکل ممکن حفظ کند. این نخستین بار در طول تاریخ بود که چنین وضعیتی رخ می‌داد. سرانجام در 14 ژوئن 1949 پلیس با تهیه نسخه گچی از سر و شانه‌های مرد، جسد مرد سَمرتونی را به خاک سپرد.

با رسانه‌ای شدن کشف یادداشت در جیب این جسد، گشایشی در پرونده صورت گرفت.

مردی به اداره پلیس مراجعه و اعلام کرد شب 30 نوامبر 1948 کتابی در خودرویش پیدا کرده است که نخستین نسخه کمیاب از کتاب ترجمه شده رباعیات خیام توسط ادوارد فیتز جرالد (Edward FitzGerald) بوده و جالب اینکه عبارت «تمام شد» از صفحه آخر کتاب کنده شده است.

در ادامه و با بررسی دقیق‌تر این کتاب شماره تلفنی نیز کشف شد که متعلق به زنی جوان بود که در گذشته شغل پرستاری داشته است.

در جریان بازجویی، این زن هر گونه سابقه آشنایی با مرد مرده را رد و اعلام کرد که اصلاً او را نمی‌شناسد. در برنامه‌ای تلویزیونی در رابطه با این پرونده این زن به نام جستین (Jestyn) معرفی شد که البته نامی مستعار بود. جالب اینکه در صفحه ابتدایی کتاب نیز به همین نام اشاره شده بود. محققانی که روی این پرونده کار می‌کنند دیگر بار به جست‌و‌جوی زن می‌پردازند، اما متوجه می‌شوند که او در سال 2007 درگذشته است. سرانجام سرنوشت این پرونده همچنان در هاله‌ای از ابهام باقی مانده است.
کد N837784

وبگردی