آفتاب

نمایندگان احزاب در دیدار با معاون سیاسی وزیر کشور چه گفتند؟

نمایندگان احزاب در دیدار با معاون سیاسی وزیر کشور چه گفتند؟

در دومین نشست هم اندیشی معاون سیاسی وزیر کشور با دبیران کل احزاب و تشکل‌های سیاسی،‌ نقطه نظرات نمایندگان احزاب در رابطه با موارد مختلف بیان شد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این نشست سید محمد حسینی وزیر سابق ارشاد و دبیرکل حزب کانون دانشگاهیان ایران اسلامی گفت: احزاب باید بر مشترکات و مصالح ملی،‌ قانون و مواضع رهبری تاکید کنند.

وی پیشنهاد کرد که یک منشور اخلاقی انتخابات برای کمک به احزاب تدوین شود.

ملکی نماینده حزب نیک اندیشان ایران اسلامی نیز با انتقاد از منفی دانستن عضویت در احزاب گفت: متاسفانه آقای روحانی نیز در این باره گفتند که وابسته به هیچ حزب و گروهی نیستند، در حالی که عضو حزب بودن باید یک نقطه قوت باشد.

وی با بیان اینکه نباید نگاه تفریطی و افراطی در احزاب باشد، گفت: اگر ما به عنوان مجموعه احزاب خطوط قرمز را رعایت کنیم شاید جلوی افراد تندرو که مخالف فعالیت حزبی هستند را بتوانیم بگیریم.

زارع فومنی دبیرکل جبهه مردمی اصلاحات نیز با بیان اینکه از دستاورد بزرگی که تیم مذاکره کننده به دست آوردند تشکر می‌کنیم گفت: به حمدلله با وجود دولت تدبیر و امید، امیدها زیاد شده است و خواهش ما این است که از احزاب حمایت قاطع شود.

وی گفت: خواهش من این است که امروز احزاب بیانیه‌ای بدهند تا ان‌شاالله تیم مذاکره کننده راحت‌تر کار خود را ادامه دهند.

زارع فومنی با بیان اینکه متاسفانه هیچ نگاه نظارتی به احزاب وجود ندارد گفت: احزاب استانی اجازه فعالیت ندارند. ما در 23 استان دفتر زده‌ایم ولی استانداران کمک نمی‌کنند و گویی که از احزاب می‌ترسند. این ترس را باید از استانداران و فرمانداران به ویژه فرمانداران دوره احمدی نژاد برداریم.

وی گفت: ان‌شاالله نگاه فراجناحی به انتخابات وجود داشته باشد و ما توقع داریم به همه یکسان نگاه شود نه اینکه نگاه به احزاب مانند تقسیم‌بندی آن‌ها برای دعوت به این جلسه باشد چرا که احزابی که در مرحله قبل دعوت شده‌اند نصف ما هم کار حزبی نداشته‌اند.

عباسپور دبیرکل جامعه اسلامی دانشگاهیان ایران با اشاره به اهمیت موضوع هسته‌ای و انتخابات در سال جاری گفت: همدلی و همزبانی در این سال بسیار حائز اهمیت است و ان‌شاالله هم از طرف ملت و هم از طرف دولت این امر رعایت شود.

وی با تاکید بر اهمیت همدلی و همزبانی در موضوع هسته‌ای گفت: اینکه به کسانی که می‌خواهند در چند ماه آینده یک مذاکره سنگین داشته باشند بتازیم درست نیست.

راه اندازی خانه احزاب،‌ تهیه دستور العمل برای فعالیت احزاب در استان‌ها و به کارگیری نیروهای حزبی به عنوان هیات‌های اجرایی از درخواست‌های کمیجانی، دبیرکل مجمع فرهنگیان ایران بود.

کریمی اصفهانی، دبیرکل جامعه اصناف و بازاریان کشور نیز در این نشست گفت: مساله هسته‌ای مساله ملی است و فارغ از چپ و راست باید بدانیم شهدای هسته‌ای ما زحمات زیادی کشیده‌اند و هیچ کس نباید آن را به نفع خود مصادره کند.

وی گفت: باید کارهای زیادی شود تا به توافق برسیم و چیزی که حاصل شده صرفا یک بیانیه است. ذوق زدگی نیز باعث می‌شود که آن‌ها احساس کنند ما بیش از آن‌ها به مذاکره نیاز داریم.

شریف، دبیرکل کانون همبستگی فارغ التحصیلان نیز در این نشست نسبت به مغفول ماندن اصل قانون اساسی درباره رسیدگی به جرائم سیاسی با حضور هیات منصفه تذکر داد.

وی با بیان اینکه هیچ حزبی نتوانسته تجمع سیاسی برگزار کند گفت: انفعال احزاب واقعا دردناک است و این امر نیاز به آسیب شناسی از سوی وزارت کشور دارد.

سعید باقری، رییس جمعیت اسلامی وکلای ایران نیز با بیان اینکه احزاب در ایران حالت نمادین دارند گفت: باید قبول کنیم از استانداردهای بین المللی بسیار عقب هستیم.

وی همچنین درخواست کرد که کمک مالی احزاب مجددا برقرار شود.

این وکیل دادگستری گفت: من به عنوان یک حقوق‌دان از اینکه می‌بینم عده‌ای نیروهای خودسر در هر زمان بدون مجوز تجمع برگزار می‌کنند به رییس جمهور حقوق‌دان اعتراض دارم.

نبی الله احمدلو، دبیر کل جمعیت اسلامی وکلای دادگستری نیز در این نشست گفت: در رابطه با حقوق متهم مشکلات زیادی در قوه قضاییه وجود دارد و حتی ما به عنوان یک تشکل حقوق بشری اجازه ورود به یک دادگاه علنی را نداریم.

وی از وزارت کشور خواست رسمیت دادن به احزاب را تقویت کند.

طالقانی، دبیرکل جامعه زنان انقلاب اسلامی نیز با طرح این سوال که آیا وزارت کشور می‌تواند به تمام بخش‌های امنیتی بگوید در رابطه با تایید صلاحیت دبیران احزاب با انصاف برخورد کنند؟ گفت: احزاب حق دارند نقد کنند و اگر نتوانند نقد کنند دلیلی برای تشکیل آن‌ها وجود ندارد.

علی شکوری راد، قائم مقام دبیرکل انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران نیز در این نشست گفت: از جناب آقای مقیمی و همکارانشان به خاطر برگزاری این جلسه تشکر می‌کنم. همچنین از تیم مذاکره کننده که به شعار گفتمان دولت اصلاحات تحقق بخشیدند و یک الگوی مناسب از گفت‌وگو را به جهان ارائه کردند که می‌تواند نقطه عطفی برای تاریخ جهان باشد و جلوگیری از جنگ‌ها و منازعات را در پی داشته باشد، تشکر می‌کنم.

وی گفت: وزارت کشور مهم‌ترین وزارتخانه دولت است و باید برای ایجاد امنیت و نقش آفرینی مردم در فضای سیاسی تلاش کند اما متاسفانه وزارت کشور توسعه فضای سیاسی را به خوبی دنبال نمی‌کند.

وی گفت: جا دارد که من در اینجا از وزرای کشور قبلی مانند ناطق نوری، محتشمی پور و عبدالله نوری یاد کنم چرا که اینها نشان دادند وزارت کشور چه منزلتی دارد.

فاطمه راکعی، دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نواندیش نیز در این نشست با تاکید بر ضرورت دفاع از حقوق کلیه احزاب گفت که متاسفانه عده‌ای می خواهند کشور تک حزبی باشد و تنها یک حزب کشور را اداره کند.

انتهای پیام

کد N782192

وبگردی