آفتاب
اخبار شهری در زمستان ۹۳ ؛

ماجرای جیره بندی آب در پایتخت/تخریب طبقه هفتم برج موبایل

ماجرای جیره بندی آب در پایتخت/تخریب طبقه هفتم برج موبایل

تغییر ریاست شورای عالی استانها، تخریب طبقه هفتم علاء الدین ، احتمال جیره بندی آب در پایتخت، تصویب بودجه ۹۴ شهرداری تهران، از مهمترین اخبار زمستانی در سال ۹۳ بود .

به گزارش خبرنگار مهر، یکی از مهم ترین اخبار زمستانه شهری تخریب طبقه ۷ یکی از پاساژهای بزرگ موبایل فروشی بود. میانه دی ماه بامداد آخرین روز هفته بود که ماموران شهرداری به پاساژ قدیمی علاءالدین آمدند و برخی از مغازه های  طبقه هفتم و منفی سه آن را تخریب کردند. اجرای حکم کمیسیون ماده ۱۰۰ در خصوص این پاساژ چند روزی بود که از سوی ماموران اجرایی شهرداری و اعضای شورای شهر پیگیری می شد. داستانی که ماهها از سوی رسانه ها دنبال می شود. در یکی از جلسات علنی شورا  ابوالفضل قناعتی در صحن علنی شورای شهر تهران از تایید حکم تخریب طبقه هفتم پاساژ علاءالدین خبر داد و سایر اعضای شورا نیز از این حکم پشتیبانی کردند اما از آن زمان تا بامداد جمعه کسی گمان نمی‌کرد طبقه هفتم پرترددترین پاساژ موبایل کشور تخریب شود.

صدها مغازه‌دار طبقه هفتم از غروب پنجشنبه که مطمئن شده بودند حکم اجرایی می شود از کنار مغازه هایشان تکان نخوردند. حتی شب را نیز پشت کرکره های بسته مغازه ها خوابیدند اما تلاش این کاسبانی که تمام زندگی شان را برای خرید قسطی این مغازه های کوچک به فروش رسانده بودند نیز باعث نشد حکم ماموران شهرداری بر کرکره های بسته فرود نیاید.

اما چند روز بعد پس از آن که صاحبان این پاساژ اعلام کردند مدارکی مبنی بر قانونی بودن این ساخت وس از دارند معاون شهردار در نشستی خبری با رد هر گونه سند اعلام کرد اگر ایمنی در این پاساژ تامین شود احتمال صدور پروانه ساخت وجود دارد . آن زمان بود که مشخص شد تنها دیوار چند مغازه تخریب شده و تخریب کامل انجام نشده است .

شهردار تهران هم از عزل شهردار منطقه به دلیل تخلفش در این رابطه گفت . اما هنوز مشخص نیست این طبقه به طور کامل تخریب می شود یا خیر .

نکته جالب آن که قبل از ساخت این طبقه احمد حکیمی پور نسبت به ساخت غیر قانونی آن در صحن شورا تذکر داده بود اما بی توجهی به تذکر سبب شد این طبقه ساخته و ده ها جوان دچار سرگردانی شوند .

در این فصل پس از ۹ سال رئیس شورای عالی استان ها تغییر کرد. در سال دوم دور جدید فعالیت شورای عالی استانها انتخابات هیات رئیسه برگزار شد و از میان دو گزینه مهدی چمران و غلامرضا بصیری پور رئیس شورای اسلامی استان خراسان رضوی با ۴۲ رای رئیس شورای عالی استانها شد.

در این انتخابات چمران که سالها ریاست شورای عالی استانها را برعهده داشت با ۳۲ رای نتوانست ریاست شورای عالی استانها را حفظ کند.

سرانجام نخستین مرکز پیشگیری و کنترل خشم در ایران هم پس از بارها وعده افتتاح در زمستان ۹۳ به بهره برداری رسید .

حجت الاسلام میثم امرودی معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در این مراسم با ابراز نگرانی از وضعیت سلامت روحی و روانی و بروز افسردگی در شهر تهران می گوید: در برخی نقاط تهران این وضعیت نگران کننده است و این شرایط عامل جنایتها و منشا بسیاری آسیب ها شده است .

در روزهای پایانی سال تعدادی از ایستگاه های خط ۳ مترو تهران به بهره برداری رسید. به گفته مسولان شهری این خط تا خردادماه سال ۹۴ تکمیل می شود . بر اساس وعده های قبلی قرار بود این خط تا پایان سال ۹۳ به اتمام برسد.

در زمستان ۹۳، سه مدیر در معاونت اجتماعی تغییر کردند . «فرزاد هوشیار پارسیان» به عنوان مدیرعامل جدید سازمان رفاه و خدمات، «محمد رضایی» سرپرست جدید سازمان ورزش ، «سمانه زمانی» نیز به عنوان مدیرکل جدید سلامت شهرداری تهران و «علی شریفی» به عنوان مدیرعامل جدید برج میلاد، منصوب و معرفی شدند.

بدهی های دولت به شهرداری سال ها است موضوع صحبت مدیران شهری در نیمه دوم سال است . بدهی هایی که هر سال به میزان آن افزوده می شود . این هفته معاون برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شوراهای شهرداری تهران می گوید: ۷ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان از دولت طلب داریم البته باید تاکید کنم ما مشکلات دولت را نیز درک می کنیم .

محمود صلاحی همچنین در خصوص پرداخت بدهی های شهرداری ها می گوید: شهرداری پایتخت در سال ۹۳ ، ۱۰۰ میلیارد تومان پرداخت دیون داشته است که این مقدار در سال آینده به ۷۵۰ میلیارد تومان خواهد رسید که بیش از ۶ برابر امسال است .

در زمستان امسال معاون شهردار یک وعده قدیمی را دوباره یاد آوری می کند. او از خداحافظی پیکان با ناوگان تاکسیرانی خبرمی دهد و می گوید: ۶ هزار و ۹۰۰ دستگاه تاکسی پیکان تهران تا دی ماه سال ۹۴ به تاکسی نو و استاندارد تبدیل می شود،اما هنوز بیش از ۱۴ هزار تاکسی فرسوده در شهرتهران تردد می کنند.

سید جعفر تشکری هاشمی ادامه می دهد: راننده های تاکسی بیش از هر کسی از وجود این تاکسی های فرسوده رنج می برند و ما این قول را می دهیم که تا پایان دی ماه سال ۹۴ هیچ تاکسی پیکان فرسوده ای در سطح شهر تردد نکند و اگر راننده ای تمایل نداشت که تاکسی خود را نوسازی کند می تواند آن را به عنوان خودرویی عتیقه در گاراژ خود نگهداری کند و ما تردد آن در سطح شهر جلوگیری خواهیم کرد.

در زمستان هشدارهای آبی پایتخت همچنان ادامه داشت. فرماندار تهران با اشاره به اینکه امسال شاهد کاهش ۲۵ درصدی بارندگی بودیم، می گوید: اگر برای سال ۹۴ در بخش آب و فاضلاب استان تهران تدبیری اتخاذ نشود، حتما آب جیره‌بندی خواهد شد.

پولی شدن بزرگراه های پایتخت از دیگر اخبار مهم زمستانی که گذشت بودو احمد دنیا مالی رئیس کمیسیون عمران شورای شهر تهران این خبر را می دهد و می گوید: قرار نیست سرمایه‌گذاری‌هایی که در سطح شهر تهران می‌شود، مانند ساخت تونل، پل و بزرگراه از جیب مردمی که خودرو ندارند، گرفته شود و شهروندانی که خودرو دارند اما از این تسهیلات استفاده نمی‌کنند و کسانی که خودرو ندارند نباید هزینه تردد کسانی را بدهند که می‌خواهند با خودروهایشان در خیابان‌ها تردد کنند.

در زمستان امسال بودجه ۱۷ هزار ۲۰۰ میلیاردی شهرداری تهران هم تصویب شد .

کد N775340

وبگردی