آفتاب
ربیعی عنوان کرد

دولت یازدهم جاده‌صاف‌کن حضور نخبگان در امور اجتماعی

دولت یازدهم جاده‌صاف‌کن حضور نخبگان در امور اجتماعی

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به فعالیت بیش از 4000 موسسه خیریه در کشور، گفت: باید مشارکت فرهنگی و اجتماعی را توسعه داده و آن را به همه لایه‌های اجتماعی ببریم، امروز نیازمند جامعه پرنشاط، پرتحرک و امیدوار به آینده هستیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، علی ربیعی در مراسم رونمایی از دستورالعمل اصلاحی تاسیس، انحلال و اداره موسسات غیردولتی بند 13 ماده 26 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت با بیان اینکه سال گذشته جلسه‌ای با خیرین داشتیم و آنها از مقررات دست و پاگیر در بخش رفاهی گلایه می‌کردند، گفت: این موضوع را مورد توجه قرار دادیم و سعی کردیم آن را برای شرکای اجتماعی دیگر نیز بسط دهیم و به مقررات‌زدایی بپردازیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر تعاونی‌های مختلفی با ما در ارتباط هستند و سعی کردیم اختیارات خود را در این تعاونی‌ها کاهش دهیم و قطعا در سال 94 وضعیت بهتری خواهیم داشت.

به گفته ربیعی، برای نخستین بار اتاق فکری که همه مشرب‌های فکری در آن حضور داشتند، در تعاونی‌ها تشکیل شد.

وزیر کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه شعار تسهیل‌گری، حمایت‌گری و حذف مداخله را در این وزارتخانه دنبال می‌کنیم، گفت: نزدیک به 1000 تشکل در بخش کارگری و کارفرمایی به مجموعه تشکل‌های کارگری اضافه کردیم و باور داریم که باید نظارت بر این تشکل‌ها از طریق خود افراد انجام شود.

استفاده از ظرفیت بازنشستگان فرهنگی برای آموزش 150 هزار کودک بازمانده از تحصیل

ربیعی افزود: چندی پیش با بازنشستگان فرهنگی جلسه ای داشتیم و آنها به بازنشستگی خود به چشم مساله می‌نگریستند ولی ما آن را فرصت تلقی می‌کنیم. اینها ظرفیت عظیمی هستند و فکر کردیم با وجود آن که بیش از 150 هزار کودک بازمانده از تحصیل داریم، می‌توانیم از ظرفیت بازنشستگان فرهنگی برای رفع بی‌سوادی استفاده کنیم، به همین نسبت می‌توان از بازنشستگان گروه‌های دیگر نیز استفاده کرد.

وی با اشاره به اینکه نام این دولت را، دولت فروتن می‌نهم، گفت: شخصی فروتن است که به نادانسته‌ها، ناتوانی‌ها و کاستی‌های خودش آگاه است و در عین حال در برابر دانایی و برتری دیگران با احترام برخورد می‌کند. دولت فروتن نیز می‌داند که بخشی از کارها را نمی‌تواند به تنهایی انجام دهد و در حوزه‌هایی کاستی دارد. این دولت سعی می‌کند جاده‌صاف کن حضور نخبگان اجتماعی، نهادهای مدنی و بخش خصوصی باشد.

وزیر کار و رفاه اجتماعی افزود: امروز تحولات عظیمی در نهاد خانواده در حال رخ دادن است و می‌دانیم که جامعه بسیار پیچیده‌ای داریم. دولت باید با حمایت بخش خصوصی و نهادهای مدنی زمینه‌ساز و تسهیل‌گر خیر جمعی باشد. به عنوان یک دولت متواضع معتقدیم در برخی حوزه‌ها نهادهای مدنی فعال‌تر از دولت هستند. بنابراین حتما باید در مفهوم مشارکت تجدیدنظر کنیم.

ربیعی ادامه داد: به غلط جامعه به مشارکت سیاسی محدود شده است، هرچند مشارکت سیاسی ادامه بقا و حیات پر نشاط یک جامعه است اما ادامه حیات یک جامعه فقط در قالب مشارکت سیاسی امکان‌پذیر نیست و باید مشارکت فرهنگی و اجتماعی را توسعه و آن را به همه لایه‌های اجتماعی ببریم.

وی ضمن تاکید براینکه اگر جامعه به خیر جمعی روی بیاورد در نهایت خانواده‌ها منتفع خواهند شد، گفت: نیازمند یک جامعه پرنشاط، پرتحرک و امیدوار به آینده هستیم. جامعه باید این حس را داشته باشد که حتما فردا بهتر از امروز خواهد بود.

به گزارش ایسنا، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جمع خبرنگاران نیز با بیان اینکه موسسات خیریه گونه‌های مختلفی در کشور دارند، برخی در حوزه معلولان، برخی در حوزه کودکان بی‌سرپرست و مبتلایان مزمن روانی کار می‌کنند، گفت: بیش از 4000 موسسه خیریه با بهزیستی در ارتباط هستند و این تعداد در کل کشور پراکنده هستند.

ربیعی افزود: در سالی که گذشت سعی کردیم دولت نقش تسهیل‌گری را برعهده بگیرد و در اولین گام ساده‌سازی فعالیت نهادها را محقق کردیم. فرآیند تمدید و صدور مجوزها سخت بود و گاهی افراد عطای آن را به لقایش می‌بخشیدند.

به گزارش ایسنا، احمد میدری معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز با بیان اینکه امیدواریم بتوانیم هر روز مقرراتی را لحاظ کنیم که زمینه حضور مردم در امور خیر راه فراهم کنند، گفت: هرکجا کار را به مردم واگذار کردیم، توانستیم توفیق پیدا کنیم و هرکجا دولت به تنهایی کار کند، با عدم موفقیت روبرو می‌شود. در همه حوزه‌ها اگر از نیروهای مردمی استفاده کنیم، موفق خواهیم بود و این روالی است که در این وزارتخانه دنبال می‌شود.

انتهای پیام

کد N760175

وبگردی