آفتاب
روحانی در جمع مردم قم:

دولت به قم نیاز دارد / حوزه قم زیر پرچم هیچ جناحی نخواهد رفت

دولت به قم نیاز دارد / حوزه قم زیر پرچم هیچ جناحی نخواهد رفت

رئیس‌جمهور تاکید کرد: ما به حوزه علمیه قم، مراجع و بزرگان نیاز داریم،‌ چرا که دولت به نظریه‌پردازی‌های دینی و فقهی همپای دانشگاه و دانشگاهیان احتیاج دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام حسن روحانی، رئیس‌جمهور در جریان سفر استانی به قم در جمع مردم این شهر در صحن حرم حضرت معصومه (س) با سلام و صلوات به مضجع این بانوی اسلام و همچنین گرامیداشت سالروز ولادت حضرت زینب (س)، اظهار کرد: امروز باید از دلاوری‌ها و رشادت‌های آن بانوی گرامی اسلام سخن بگوییم.

وی در ادامه با بیان اینکه مردم قم، مردم شهر ایثار، اجتهاد و فداکاری هستند، گفت: سلام و درود به همه شما مردم شریف شهری که اساس آن بر مبنای عشق به خاندان رسالت و علم و معرفت بنیانگذاری شده است.

رئیس‌جمهور افزود: آنهایی که به این شهر رونق بخشیدند، دلیلش این بود که قبل از اینکه مدفن حضرت معصومه (س) باشد، این شهر مدفن اهل بیت است و برای همه مردم ایران و سایر مسلمانان مقدس است.

روحانی با بیان اینکه مردم قم هیچ گاه حوزه علمیه، امام (ره)، روحانیت و انقلاب را تنها نگذاشته‌اند، به فروردین سال 1342 و کشتار طلاب در فیضیه اشاره کرد و افزود: این مردم قم بودند که به علما و طلاب در آن سال‌ها پناه دادند. 15 خرداد 42 بعد از سخنرانی امام (ره) در مدرسه فیضیه خبر به مردم قم رسید که امام دستگیر شدند که سپس همه مردم به همراه بسیاری از بزرگان از جمله آیت‌الله مرعشی نجفی و شهید حاج مصطفی خمینی در همین مکان یعنی صحن حضرت معصومه (س) اجتماع کردند.

وی با تشریح حوادث آن روز تاکید کرد: این صحن در ساعت 8 صبح مالامال جمعیت بود و شاید کمتر این موضوع گفته شود و بسیاری ندانند که جرقه قیام 15 خرداد با بانوان قم شروع شد. ساعت 8 صبح بود که پس از سخنرانی، زنان از درب شمال با شمشیر وارد شدند و باید گفت چه شوری زنان قم به وجود آوردند.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه قیام 15 خرداد با حضور زنان فداکار این شهر در همین صحن شروع شد، گفت:‌ ساعت 9 صبح بود که جمعیت از درب جنوبی همانند رودخانه خروشان بر روی پل و خیابان امام (ره) که قبلا خیابان تهران بود، حرکت کرد که ما در آن زمان با دژخیمان روبرو شدیم و تیراندازی‌هایی آغاز شد که مردم مقاومت می‌کردند.

روحانی ادامه داد: در آن زمان یک جوان 20 ساله در کنار ما شهید شد و ما به سمت پل مسجد امام حرکت کردیم و من از روی پل دیدم، زنان روبروی مسجد امام (ره) با دژخیمان درگیر شدند و بانویی را دیدم که با گلوله دژخیمان به شهادت رسید.

وی با تاکید بر اینکه مردم قم در همه صحنه‌ها، امام (ره)، انقلاب و نهضت را تنها نگذاشتند، تصریح کرد: آن شور و هیجان مردم قم در مقاطع مختلف دیده می‌شد و در سال 56 در مسجد امام (ره)، من به دعوت حوزه علمیه قم حاضر شدم و سخنرانی کردم و شب ششم به دلیل اهانت یک روزنامه به امام (ره)، غوغای بزرگی برپا شد و سپس در 19 دی ماه مردم آن حماسه تاریخی را آفریدند و سینه خود را در برابر دژخیمان سپر کردند.

به گفته رئیس‌جمهور، قم در تمام مقاطع و در دفاع مقدس با تقدیم شهیدان و سرداران خود در خط مبارزه با استبداد و استعمار قرار داشت.

وی با بیان اینکه قم برای دولت و مردم تنها یک شهر محسوب نمی‌شود، گفت: قم یک نماد حیات دینی است و تعلق خاطر این دیار به خاندان اهل بیت به عنوان پناهگاه فکری و معنوی ملت معروف بوده است.

روحانی همچنین گفت: من خوش‌ترین ایام زندگی خود را در 10 سال سپری شده در این شهر گذراندم.

رئیس‌جمهور پشتوانه دولت یازدهم را شهر قم عنوان کرد و گفت:‌ چشم‌انداز فردای این نظام و ملت در سایه اندیشه برآمده از حوزه علمیه قم است. حوزه علمیه قم به عنوان جایگاهی از همه عالمان در طول تاریخ و به ویژه در آن ایامی که شیخ موسس، آیت‌الله حائری یزدی به این شهر آمد و حوزه علمیه قم را بنیان نهاد، معروف شده است.

وی تاکید کرد: بعد از سال 1340 و تاسیس فیضیه، همه اندیشمندان به این حوزه شتافتند و بزرگترین افتخارات تاریخ علمی و سیاسی ما در حوزه علمیه قم رقم خورد. در این حوزه، امام (ره)، مقام معظم رهبری و مراجع بزرگ تقلید، تربیت شده‌اند و مرجعیت عامه شیعه را آیت‌الله بروجردی در همین حوزه بنیانگذاری کرد و قیام سال 41 از حوزه قم شروع شد.

روحانی افزود: دین اسلام ما مسیر اهل‌بیت و تشیع زنده است،‌ چون قم و اجتهاد زنده است. اسلام به علم، دانش و عقلانیت استوار است، به دلیل اینکه شهر قم زنده است.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه حوزه علمیه قم همواره در برابر اباحی‌گری، لاابالی‌گری، التقاط، تفسیر به رای، جمود و تحجر ایستاد، اظهار کرد: تحجر و التقاط نه تنها دنیای مردم را بلکه دین مردم را می‌سوزاند.

وی ادامه داد: تبدیل دین جامع و نجات‌بخش اسلام به دین خشک، جامد و خشن و غیرمنعطف به آن معناست که به نظام و دین ضربه وارد کرده است. اسلام، دین سمحه سهله است و دینی است که در چارچوب طاقت بشر قرار دارد. اسلام، دین هرج و مشقت نیست، بلکه دین نجات است.

روحانی با بیان اینکه ما به حوزه علمیه قم، مراجع، بزرگان و اندیشمندان آن افتخار می‌کنیم، گفت: در حوزه علمیه قم، هرگز عقل مطرود نبود و هرگز علوم عقلانی در کنار علوم نقلی در انزوا قرار نداشت، ما باید بدانیم که این حوزه، نهاد مستقلی بوده است و نهادی مستقل باقی خواهد ماند.

وی افزود: این حوزه بزرگ و مستقل هرگز زیر پرچم سیاست، حزب و جناحی نرفته است و نخواهد رفت.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: ما به حوزه علمیه قم، مراجع و بزرگان نیاز داریم،‌ چرا که دولت به نظریه‌پردازی‌های دینی و فقهی همپای دانشگاه و دانشگاهیان احتیاج دارد.

ادامه دارد

کد N744971

وبگردی