آفتاب

مخالفت مجلس با گرفتن عوارض از وسایل نقلیه در کلان‌شهرهای بیشتر از یک میلیون جمعیت

مخالفت مجلس با گرفتن عوارض از وسایل نقلیه در کلان‌شهرهای بیشتر از یک میلیون جمعیت

نمایندگان مجلس با حذف بندی از لایحه بودجه، با اخذ عوارض از وسایل نقلیه در کلان شهرها (شهرهای بیش از یک میلیون نفر جمعیت) مخالفت کردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نمایندگان مجلس در جلسه علنی نوبت صبح امروز و در جریان رسیدگی به جزئیات لایحه بودجه در بخش درآمدی بند الحاقی دو را مورد بررسی قرار دادند.

در جریان این بررسی حسن کامران عضو کمیسیون تلفیق پیشنهاد حذف بند الحاقی دو تبصره هشت را مطرح کرد که نمایندگان با 138 رای موافق، 44 رای مخالف و شش رای ممتنع از مجموع 205 نماینده حاضر در مجلس با این پیشنهاد موافقت کردند و بر اساس آن این بند حذف شد.

در بند الحاقی دو به شهرداری کلان‌شهرها (شهرهای بیش از یک میلیون نفر جمعیت) اجازه داده می‌شد با تصویب شورای اسلامی شهر این شهرها، نسبت به وضع و أخذ عوارض از انواع خودروهای سواری و وانت که محل تردد آنها و محل سکونت مالکان آنها در شهرهای مذکور قرار دارد و همچنین ماشین‌آلات و خودروهای سنگین و نیمه‌سنگین تولید داخل و وارداتی که در محدوده شهرهای مذکور استقرار دارند را حسب شرایط آلودگی در این شهرها تا معادل پنج‌درهزار (005/0) قیمت فروش کارخانه (تولید داخل) و پنج‌در‌هزار (005/0) ارزش گمرکی و حقوق ورودی اقدام و درآمد حاصله را در جهت ایجاد و توسعه خطوط قطار شهری و توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی هزینه کنند.

اگر این بند تصویب می‌شد نیروی انتظامی و پلیس راهور موظف می‌شد در وصول عوارض مذکور با شهرداری همکاری نمایند. عوارض مذکور در مورد خودروهای با عمر بیش از ده سال به استثنای خودروهای گازسوز به ازای سپری شدن هر سال به میزان سالانه ده‌ درصد (10%) افزایش می‌یافت.

همچنین نمایندگان بند الحاقی یک تبصره 8 را جهت بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق ارجاع دادند.

در این بند به سازمان غذا و دارو اجازه داده می‌شود برای صدور گواهی حلال جهت مواد و فرآورده‌های وارداتی خوراکی، آشامیدنی، دارویی، آرایشی، بهداشتی و پزشکی مبلغ پنجاه میلیون (50.000.000) ریال دریافت و درآمد حاصله را به حساب درآمد اختصاصی این سازمان نزد خزانه‌داری کل کشور واریز کند.

انتهای پیام

کد N732493

وبگردی