آفتاب

پایان جشنواره‌ی تئاتر فجر با «یک صبح ناگهان»

پایان جشنواره‌ی تئاتر فجر با «یک صبح ناگهان»

«یک صبح ناگهان» اثر نمایشی «حسین پاکدل» در آخرین شب سی‌وسومین جشنواره تئاتر فجر به روی صحنه رفت.

«یک صبح ناگهان» اثر نمایشی «حسین پاکدل» در آخرین شب سی‌وسومین جشنواره تئاتر فجر به روی صحنه رفت.

به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حسین پاکدل که از چهره‌های به نام تئاتر است‌، در این دوره از جشنواره فجر با نمایش «یک صبح ناگهان» حضور یافت.

این اثر که به نویسندگی و کارگردانی او، روی صحنه تالار استاد سمندریان تئاتر ایرانشهر رفت، برداشتی آزاد بود از داستان «طشت خون» اسماعیل فصیح.

شامگاه گذشته 11 بهمن ماه سالن سمندریان مملو از جمعیت شده بود و برخی از تماشاگران به دلیل کمبود جا روی زمین نشستند.

در این میان چند تن از خبرنگاران مجبور شدند جای خود را عوض کنند و یا روی تشکچه بنشینند تا هیات داوران بتوانند روی صندلی بنشینند.

یک صبح ناگهان

پاکدل در این کار از بازیگران نام‌آشنایی چون «مهدی سلطانی»، «عاطفه رضوی»، «رحیم نوروزی‌»، «مهدی پاکدل‌» و «مهرداد ضیایی» بازی گرفت.

داستان «یک صبح ناگهان» درباره مرگ جوانی نقاش، در گیرودار نزاع‌های سیاسی پس از مرگ ناصرالدین‌شاه و معضلاتی که خانواده‌اش با آن مواجه می‌شوند است. کمال با بازی مهدی پاکدل، پسر نقاشی است که به خاطر کشیدن تصاویر خلاف عرف مورد برخورد حکومتی قرار گرفت و در جریان این درگیری‌ها جانش را از دست داد. مهدی سلطانی که نقش پدر کمال را ایفا می‌کرد‌، مشاور و کارگردان نیز بود.

اما حسین پاکدل با روی صحنه بردن این نمایش، هدفی فراتر از روایت داستانی در دوران پیش از مشروطه داشت؛ وی در یادداشتی که در بروشور این اثر نوشته، آورده است: «گر نیک بنگریم تمام گذشته آینه است، تمام حال و آینده در آن پیداست. نسبتی نیست بین سنگ و آینه. وظیفه آینه در نور، پرتوافکنی و روشنگری است و کار سنگ، شکست و سکون و تاریکی. هنر نمایش حکم جیوه در شکل‌گیری آینه دارد. بی‌هیچ ادعا‌، «یک صبح ناگهان» قطعه‌ای بسیار کوچک از این آینه را ساخته و پرداخته است. این آینه را قیاس کن، در آن حال خود ببین!»

«محمد ناصر نوبخت»، «آرش دادگر»، «حمید مظفری»، «علی عابدی»، «آرش عباسی» و «علی شمس» از شناخته‌شده‌ترین تماشگران سانس اول این نمایش بودند.

انتهای پیام

کد N704424

وبگردی